«Είχαμε κρίση, πριν την κρίση»

01/07/2012 - 05:56
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη, εκπρόσωποι των φορέων της δυτικής Λέσβου και του υπομνήματος που του επέδωσαν, η πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων και Συναφών Επαγγελμάτων Ερεσού, με ανοιχτή της επιστολή τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, ούτε επαίτες.
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη, εκπρόσωποι των φορέων της δυτικής Λέσβου και του υπομνήματος που του επέδωσαν, η πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων και Συναφών Επαγγελμάτων Ερεσού, με ανοιχτή της επιστολή τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, ούτε επαίτες. Διεκδικούν λύσεις γιατί ζουν στο πετσί τους, χρόνια τώρα, την απομόνωση, ενώ βιώνουν την κρίση, πριν την εκδήλωσή της. Στο υπόμνημα οι φορείς, με επικεφαλής το Σωματείο Καταστημάτων και Συναφών Επαγγελμάτων Ερεσού ζήτησαν να αντιμετωπιστούν θέματα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σιγρίου με το Λαύριο, αλλά και να ενταχθούν τα έργα «Λιμάνι Σιγρίου», «Οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου» και «Παρακαμπτήριος οδός Άγρας». Η ανοιχτή επιστολή της προέδρου του Σωματείου, Παναγιώτας Τελωνειάτου έχει ως εξής:

Η αγωνία των κατοίκων της δυτικής Λέσβου μάς εξουσιοδότησε να επισκεφτούμε τον υφυπουργό και να μάθουμε από επίσημα χείλη πού βρίσκεται το μέλλον της περιοχής μας. Όλοι σας γνωρίζετε τον οδικό και θαλάσσιο αποκλεισμό μας. Η απομόνωση της δυτικής Λέσβου εδώ και 30 χρόνια είναι ορατή. Τη ζούμε στο πετσί μας. Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει την αγωνία των συνδημοτών μας και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Η χρόνια υπομονή και η σιωπή μας έχει εξαντληθεί.
Δεν είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας.
Η δυναμική μας παρουσία και η συσπείρωση όλων των τοπικών φορέων αποδεικνύει ότι τίποτε δεν μπορεί να μας σταματήσει. Γνωρίζουμε ότι έχουμε κρίση, η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, αλλά εμείς είχαμε κρίση πριν την κρίση. Ίσα-ίσα που στις δύσκολες στιγμές η ιστορία μάς έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι ενώνονται και επιβιώνουν σε πολύ δυσκολότερες φάσεις.
Θέλουμε την ανάπτυξη, θέλουμε να ξέρουμε τη θέση μας στο νέο περιβάλλον. Μας απασχολούν όλα τα τοπικά θέματα.
Στον αξιοπρεπή αγώνα μας καλούμε να σταθούν δίπλα μας πρώτα όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του νησιού. Δεν είμαστε επαίτες.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου να συμπαραταχθούμε, να ιεραρχήσουμε τα προβλήματά μας και από κοινού να δώσουμε μάχες για ένα καλύτερο «αύριο». Το δικαιούμαστε και εμείς και η νέα γενιά του τόπου.

Μετά τιμής
Η Πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων και Συναφών Επαγγελμάτων Ερεσού
Παναγιώτα Τελωνειάτου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey