Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Αν κάποιος επαγγελματίας, γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής, δάσκαλος κ.λπ. δε σας κόψει απόδειξη για το ποσό που πληρώσατε, καταγγείλτε τον ανώνυμα ή επώνυμα στα τηλέφωνα: 1) ΣΔΟΕ 1517, 2) Οικονομική Αστυνομία 11012, 3) Γενική Γραμματεία Καταναλωτή 1520.
Διόρθωση λάθους
Στο προηγούμενο φύλλο τού «Ε» και στο σχόλιο «Εκκρεμότητες στον τέως Δήμο Γέρας» έγιναν δύο σοβαρά λάθη. Στον τέως δήμαρχο Γέρας χρεώνονται δύο οικονομικές εκκρεμότητες, οι οποίες δεν καταλογίστηκαν στους υπευθύνους. Τα σωστά ποσά είναι 22.000 και 80.000 ευρώ, και όχι 2.200 και 8.000 όπως γράφτηκε.

Καταγγείλτε τους φοροκλέφτες

Αν κάποιος επαγγελματίας, γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής, δάσκαλος κ.λπ. δε σας κόψει απόδειξη για το ποσό που πληρώσατε, καταγγείλτε τον ανώνυμα ή επώνυμα στα τηλέφωνα: 1) ΣΔΟΕ 1517, 2) Οικονομική Αστυνομία 11012, 3) Γενική Γραμματεία Καταναλωτή 1520. Η καταγγελία δεν είναι «ρουφιανιά», είναι εθνικό καθήκον. Οι «έξυπνοι» που πλούτισαν εις βάρος των νομοταγών πολιτών, πρέπει να πληρώσουν επιτέλους. Το 2010 έγιναν 19.000 καταγγελίες προς το ΣΔΟΕ και μέχρι τον Ιούλιο του 2011, 7.500. Στις ανώνυμες καταγγελίες το όνομά σας δεν αποκαλύπτεται ποτέ.

Το εμπεδώσαμε, Δημητράκη
Μας έπρηξες τα ούμπαλα, αγαπητέ δήμαρχε, να διατυμπανίζεις για το μεγάλο χρέος που βρήκες στον τέως Δήμο Μυτιλήνης. Ουδείς το αμφισβητεί. Το δικό σου λάθος είναι ότι διατηρείς στη θέση του υπευθύνου των Οικονομικών του Δήμου το ίδιο πρόσωπο που είχε και ο τέως δήμαρχος κ. Γιακαλής. Τα άλλοθι τελείωσαν, δήμαρχε. Τώρα μετράει το έργο που θα αφήσεις.

Αστυνομία ώρα μηδέν
Από το Γενάρη τού 2011 μέχρι σήμερα 11 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους του νησιού. Εάν εφάρμοζαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και αν υπήρχε συνεχής αστυνόμευση στους δρόμους, τα θύματα θα ήταν σαφώς λιγότερα. Δυστυχώς, οι αστυνομικοί εξακολουθούν να μονάζουν εντός των τμημάτων και παραδειγματικά να παραβιάζουν οι ίδιοι τον ΚΟΚ. Οι περισσότεροι. Αφού δεν ελέγχονται από κανέναν, καλά κάνουν.

Πολιτικών χειρονομίες
Ορισμένοι πολιτικοί, ελάχιστοι στον αριθμό και εν όψει της γενικής κατακραυγής παραιτήθηκαν από όρισμένα προνόμια. Προσωπικά δεν τους συγχαίρω, αλλά για την  πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών της στήλης θα αναφέρω τα ονόματά τους.
1. Κυριάκος Μητσοτάκης (βουλευτής Ν.Δ.), Κεφαλίδου, Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ) επέστρεψαν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους. Ο κ. Μητσοτάκης παραιτήθηκε και από την αποζημίωση ως μέλους επιτροπών.
2. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής ΙΚΑ (ΠΑΣΟΚ), παραιτήθηκε από το μισθό του.
Ξέρετε ποιοι αντέδρασαν και ειρωνεύτηκαν τους παραπάνω βουλευτές; Ο Πρωτόπαπας του ΠΑΣΟΚ και ο Στυλιανίδης τής Ν.Δ.. Θου Κύριε...

Οι παπάδες και οι διορισμοί
Οι οργανικές θέσεις των ιερέων ανά την Ελλάδα είναι 8.300 και μισθοδοτούνται από το Δημόσιο. Σήμερα υπηρετούν 10.368 ιερείς, 2.068 περισσότεροι απ’ τις οργανικές θέσεις. Ας μην παραπονούνται.

Σαμαρά, πρόεδρο Ν.Δ.
Κύριε Πρόεδρε, απ’ όσα γνωρίζω δεν έχετε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας. Είναι γνωστό ότι ως εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα και γιος μεγαλογιατρού απ’ την Καλαμάτα είστε απ’ τους έχοντες και κατέχοντες. Γνωρίζω ότι η πολιτική σας ζωή είναι πολυκύμαντη και ότι η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η δημιουργία τής ΠΟΛΑΝ δεν έγιναν υπερασπίζοντας αρχές και ιδεώδη. Γνωρίζω ακόμα αυτό που είπε ο Στάλιν, «ότι οι μάζες ξεχνούν», και προφανώς εκεί ποντάρετε και ζητάτε εκλογές. Σας θυμίζω, όμως, ότι ο κ. Σημίτης άφησε χρέος 160 δισ. ευρώ και ο κ. Καραμανλής ο Μικρός, σε πεντέμισι χρόνια, το έφτασε στα 310 δισεκατομμύρια! Θέλω να πιστεύω ότι είναι νωπές οι μνήμες για να ελπίζετε. Μόνον αυτά.

Κύριε Διευθυντά
«Κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου ‘πε να σας πω» που έχει σχέση με αποθαμένους συνταξιούχους τού ΙΚΑ!

Απιδιάς Λάκκος, 16-8-2011

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey