Run Giorgos, run

01/07/2012 - 05:56
Στην ταινία «Εταιρεία θαυμάτων», με πρωταγωνιστή τον Παπαμιχαήλ, υπάρχει ένας ψευδοπροφήτης, δήθεν απεσταλμένος τού ακόμη πιο ψεύτικου Αγίου Βαλάντιου!!
Στην ταινία «Εταιρεία θαυμάτων», με πρωταγωνιστή τον Παπαμιχαήλ, υπάρχει ένας ψευδοπροφήτης, δήθεν απεσταλμένος τού ακόμη πιο ψεύτικου Αγίου Βαλάντιου!! Ο ψευδοπροφήτης αυτός, πατώντας στο θρησκευτικό συναίσθημα των απλών ανθρώπων και της απόλυτης αγραμματοσύνης, προσπαθεί να βάλει στο «χέρι» τις περιουσίες τους. Κάποια στιγμή και χωρίς να έχει αποδειχθεί κάτι εναντίον του, εκδιώκουν τον «προφήτη» από την περιοχή. Μόνο και μόνο επειδή «προκαλεί αναστάτωση» (!) και εκτυλίσσεται, μεταξύ του «αγίου» και του χωροφύλακα που τον συνοδεύει, η εξής συνομιλία:
- Φταίω εγώ που φεύγετε; Ρωτάει ο χωροφύλακας.
- Όχι. Απαντάει ο «άγιος».
- Φταίει ο κ. Διοικητής;
- Όχι.
- Φταίτε εσείς;
- Όχι.
- Και ποιος φταίει;
- Κανείς!
- Τότε καλύτερα να σωπάσουμε!!
- Καλύτερα!!
Κάπως έτσι παρόμοια δεν είναι και η σημερινή κατάσταση; Όλοι εναντίον όλων, σε μια διαιρούμενη ή τριαιρούμενη ή δεν ξέρω σε πόσα κομμάτια διασπασμένη κοινωνία;
Ένας φαύλος κύκλος απόλυτης αναρχίας, με τη διαφορά πως οδηγούμαστε από το λαμπρό αστέρι των προσωπικών ή συντεχνιακών συμφερόντων και όχι προς το κοινό συμφέρον. Γι’ αυτό φωνάζουν οι αντιεξουσιαστές!
Οι αγρότες στους δρόμους να διεκδικούν και πιθανόν δικαίως, οι ξενοδόχοι και οι βιοτέχνες τα ίδια, εξίσου δικαίως και αυτοί, η κυβέρνηση συνεχίζει την ιστορία με την έλλειψη σάλιου και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχει και αυτή δίκιο!!! Κάποιοι υποστηρίζουν τους μεν, κάποιοι τους δε. Όλοι μαζί δημιουργούν ένα παράξενο μείγμα πολύχρωμης μακαρονάδας ή στρατιωτικού «μπλουμ», που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στο ατράνταχτο «πιασ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το»!!!
Τις προάλλες, πήγα στον ΟΑΕΕ να θεωρήσω το βιβλιάριο ασθενείας. Μαζί μου είχα το εκκαθαριστικό της Εφορίας και τον ΑΜΚΑ που πήρα επίσημα από τα ΚΕΠ! Το εκκαθαριστικό, γιατί δεν υπάρχει σύνδεση με την Εφορία! Τον ΑΜΚΑ, από την άλλη, γιατί υποψιάστηκα πως δε θα τον δεχτούνε μέσω του ΑΜΚΑ.gr, όπως και έγινε!! Χάσαμε ο υπάλληλος και εγώ το χρόνο μας, σιχτιρίσαμε την κατάντια μας και το φοβερότερο όλων… είχαμε και οι δύο δίκιο!!! Φάγαμε από λίγο και χορτάσαμε!!
Πόσες παρόμοιες ιστορίες έχουμε όλοι μας να διηγηθούμε!
Η κάθε μέρα μας συνεχίζει να χάνεται στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και της γενικότερης ακαμψίας και από πάνω έχουμε και το μόνιμο πλέον άγχος της κρίσης. Που είτε είναι τεχνητή, είτε αληθινή, η κατάληξή της είναι μία. Τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι.
Και πατώντας πάνω της, άπλωσαν τα πάντα επί τάπητος σαν τραχανά, που βρομάει κιόλας! Μας παρουσιάσανε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Και ακούω πως θα πληρώσουν οι έχοντες και όχι ο μεροκαματιάρης, που γυρίζει στο ζεστό του σπίτι να πιει ένα ποτό, να καπνίσει ένα τσιγάρο και να πέσει για ύπνο. Αλλά του έχουν αυξήσει, και το ποτό, και το τσιγάρο, και το πετρέλαιο!!
Και το ασφαλιστικό που, αφού ζούμε παραπάνω, ας δουλέψουμε παραπάνω! Τετράγωνη λογική! Δεν ξέρω, θα μειωθούν οι εισφορές τώρα που θα πληρώνουμε περισσότερα χρόνια;
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Στην περίπτωση τη δική μας, ταυτόχρονα κάνει διαβούλευση με τα κύματα!!! Έρχονται όμως οι σωτήρες με τα «σκάφη» από την Ευρώπη και δίνουν στην κυβέρνηση χώρο και χρόνο.
Όπως άρχισα θα κλείσω, κινηματογραφικά! Καλή η διαβούλευση, αλλά στην ώρα της και με ηρεμία. Τώρα… τρέχουμε! Γι’ αυτό…
… run Giorgos, run!!!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey