Το νέο κινητό μπορεί να αλληλεπιδρά με το βλέμμα του χρήστη

Αποκαλυπτήρια για το Galaxy S4

21/03/2013 - 15:41

Στα αποκαλυπτήρια της νέας «ναυαρχίδας» της προχώρησε πριν από λίγες ώρες η Samsung, ανακοινώνοντας στη Νέα Υόρκη το Galaxy S4.

Στα αποκαλυπτήρια της νέας «ναυαρχίδας» της προχώρησε πριν από λίγες ώρες η Samsung, ανακοινώνοντας στη Νέα Υόρκη το Galaxy S4. Όπως είχε γίνει φανερό τις προηγούμενες ημέρες από τις διαρροές στο ίντερνετ σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συσκευής, κατά την παρουσίαση η κορεατική εταιρεία επικεντρώθηκε περισσότερο στο λογισμικό που ενσωματώνει το smartphone και λιγότερο στο hardware. Λογισμικό που, σύμφωνα με τη Samsung, κάνει το S4 «σύντροφο ζωής» («life companion»), όπως είναι το εμπορικό σλόγκαν για το νέο προϊόν.

Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στη λειτουργία «smart scroll and smart pause», η οποία δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να αλληλεπιδρά με το βλέμμα του χρήστη. Αξιοποιώντας την μπροστινή κάμερα, το smartphone μπορεί να καταλαβαίνει πού κοιτά ο κάτοχος του κινητού, ώστε να «παγώνει» την αναπαραγωγή βίντεο όταν αυτός δεν κοιτά τη συσκευή, ή να μετακινεί το κείμενο ή την ιστοσελίδα που προβάλλεται στην οθόνη.

Παράλληλα, στο S4 μπορεί να «αντιλαμβάνεται» πότε το δάκτυλο του χρήστη βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη συσκευή, επιτρέποντας έτσι μία σειρά από λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται κανείς να αγγίξει την οθόνη. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί κανείς να δει σε προεπισκόπηση τα μηνύματά του, τα στοιχεία των επαφών ή το περιεχόμενο ενός βίντεο.

Η συσκευή υποστηρίζει επίσης την αυτόματη μετάφραση κειμένου ανάμεσα σε εννιά διαφορετικές γλώσσες, μετατρέποντας επίσης το κείμενο σε ομιλία.

Αν και το smartphone δε διαφέρει σχεδιαστικά από τον προκάτοχό του Galaxy S3, ωστόσο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (πέντε ίντσες), λεπτότερο (7,9 χιλιοστά) και λίγο ελαφρύτερο (130 γραμμάρια). Θα κυκλοφορήσει είτε με οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5 στο 1,6 GHz είτε με τετραπύρηνο στο 1,9 GHz, ανάλογα με την περιοχή. Η οθόνη του έχει λίγο μεγαλύτερη πυκνότητα pixels (441 ppi) και υποστηρίζει ανάλυση Full HD, ενώ θα λανσαριστεί με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 16-64 GB.

Το κινητό διαθέτει επίσης υποδοχή για κάρτες microSD και δύο κάμερες, ανάλυσης 13 και 2 Megapixel αντίστοιχα, οι οποίες ενσωματώνουν αρκετές λειτουργίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι μπορεί κανείς να τραβά φωτογραφίες και βίντεο συμπεριλαμβάνοντας στη λήψη εικόνα και από τις δύο κάμερες.

Η διάθεση του S4 θα ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου σε 125 χώρες, στις οποίες θα το προσφέρουν περισσότεροι από 327 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey