Σωτήρες, τεχνοκράτες, καθηγητές και άνθρωποι της πιάτσας

01/07/2012 - 05:56
Αν προσπαθήσει κανείς να αναλύσει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας μας, θα διαπιστώσει ότι η τρόικα κάνει τα αδύνατα δυνατά να δεσμεύσει τα πολιτικά κόμματα στο δόγμα του μνημονίου, διαμηνύοντας ότι οι πολίτες στις εκλογές δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλη πολιτική.
Αν προσπαθήσει κανείς να αναλύσει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας μας, θα διαπιστώσει ότι η τρόικα κάνει τα αδύνατα δυνατά να δεσμεύσει τα πολιτικά κόμματα στο δόγμα του μνημονίου, διαμηνύοντας ότι οι πολίτες στις εκλογές δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλη πολιτική. Με άλλα λόγια προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι νεφελώδης και, αφού έχει βάλει την κυβέρνηση των προθύμων στο χέρι, προσπαθεί να κηδεμονέψει την αντιπολίτευση και να βάλει το λαό στο γύψο. Πρόκειται για μια ορθοπαιδική αντίληψη περί πολιτικής, που ανακαλεί από τη μνήμη μας τον «ασθενή» του δικτάτορα Παπαδόπουλου και δείχνει πόσο χαμηλά έχει πέσει το διεθνές κύρος μας και πόσο υποθηκευμένη είναι η χώρα. Έχουμε δώσει το δικαίωμα σε κάθε πρωθυπουργό και κάθε υπουργό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας να κάνει απαξιωτικές δηλώσεις και να επικρίνει την κάθε πτυχή της ελληνικής πολιτικής, να αποφαίνεται αν η χώρα μας πρέπει ή όχι να χρεωκοπήσει και να μας υποδεικνύει ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμική χώρα χαμηλής αξιοπιστίας.

Η απαξίωσή μας είναι τόσο μεγάλη, άλλωστε συνέβαλε σε αυτό και η δική μας κυβέρνηση - ίσως είναι η μοναδική κυβέρνηση παγκόσμια που διατυμπάνιζε τη χρεωκοπία της -, που πείθει ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες να θεωρούν τη χώρα μας σαν ενοχλητικό ζητιάνο που προσβάλλει όχι μόνο την αισθητική τους, αλλά θέτει σε κίνδυνο και το πορτοφόλι τους. Μας έμαθαν καλά και γνωρίζουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο θα είναι πάντα τρύπιο. Από τους κυβερνητικούς αρουραίους. Η χώρα μας θυμίζει πια γεροντοκόρη που όλοι ασελγούν πάνω της αλλά κανείς δεν την παντρεύεται. Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα ευδοκιμούν διάφορες «ιδέες» που προπαγανδίζονται από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε., αλλά και καταγράφονται σα δημοσκοπικές τάσεις.
Ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό πολιτών, απηυδισμένοι από τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας και το παρηκμασμένο πολιτικό της σύστημα, αποζητούν ως σωτηρία τη δημιουργία μιας κυβέρνησης «τεχνοκρατών, πανεπιστημιακών και προσωπικοτήτων».
Καλό θα ήταν, πριν προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους σκέψεις, να θυμηθούμε ότι ποτέ δε μας έλειψαν οι κυβερνήσεις που στην πλειονότητά τους απαρτίζονταν από «τεχνοκράτες, πανεπιστημιακούς και προσωπικότητες». Ας μην ξεχνάμε ότι στο τρέχον Υπουργικό Συμβούλιο η Λ. Κατσέλη, ο Ευάγ. Βενιζέλος, ο Ανδ. Λοβέρδος, ο Χ. Παμπούκης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Ηλ. Μόσιαλος, ο Δ. Δρούτσας ανήκουν στην ελίτ των πανεπιστημιακών, στο χώρο που ανήκαν και οι Κ. Σημίτης, Γ. Αλογοσκούφης, Π. Παυλόπουλος, Δ. Κρεμαστινός, Ν. Χριστοδουλάκης και η Άν. Ψαρούδα - Μπενάκη. Από δε τους ανθρώπους της πιάτσας, να θυμηθούμε τους «διαπρέψαντες» Γ. Παπαθανασίου, Στ. Μάνο και Χ. Φώλια. Όσο για «προσωπικότητες», ας θυμηθούμε την Άν. Γκερέκου, το Γ. Ιωαννίδη και τον Π. Φασούλα.

Τόσο καιρό, λοιπόν, αυτούς ψηφίζαμε και προκοπή δεν είδαμε. Είναι γνωστό ότι την πολιτική δεν την ασκεί η θέση αλλά ο άνθρωπος, και οι συγκεκριμένοι φυσικά δε μας έσωσαν. Γιατί λοιπόν θα μας σώσουν οι α-πολίτικοι όμοιοί τους; Τέτοιες πολιτικές αντιλήψεις δεν ταιριάζουν στη σημερινή μας Δημοκρατία. Άλλωστε δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Όσο αθώες και αν φαίνονται, στην πράξη ανοίγουν το δρόμο για «σωτήρες» κάθε είδους.
Ανάλογη περίπτωση είναι και η προβολή από τα Μ.Μ.Ε. κάποιων διανοούμενων οργανικά δεμένων με το σύστημα, που έχουν μερίδιο ευθύνης για το σημερινό χάλι της χώρας και εμφανίζονται μέσω επιστολών και διακηρύξεων σαν εισαγγελείς των λαϊκών κινητοποιήσεων, ζητώντας τη στήριξη του μνημονίου και κινδυνολογώντας ότι διαφορετικά θα έρθει η καταστροφή.

Υ.Γ.1 Στο μόνο που επαληθεύθηκε ο σημερινός πρωθυπουργός είναι στο «θα μας πάρουν με τις πέτρες».

Υ.Γ.2 Μέσα στο γενικό χαμό με μνημόνια, Στρως Καν, δόσεις δανείων κ.λπ., μας διέφυγε η είδηση ότι η κ. Σούζαν Μουμπάρακ συνελήφθη και κρατείται για διαφθορά. Όλοι εμείς που τη γνωρίσαμε σαν αντικείμενο λατρείας τού «Mega» και σα στενή συνεργάτιδα της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ας προσευχηθούμε στον Αλλάχ να λήξει σύντομα η ταλαιπωρία της, ώστε να τη δούμε πάλι κοντά μας και στις πρώτες θέσεις του Μεγάρου Μουσικής. Χαίρετε.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
blog: www.vaspik.blogspot.com

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey