Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Η χώρα περνά την πιο δύσκολη περίοδο μετά την εφτάχρονη δικτατορία. Για να σταθούμε στο πρόσφατο παρελθόν. Το εισόδημα των μεσαίων και κατώτερων λαϊκών στρωμάτων ελαττώθηκε επικίνδυνα και έχει φτάσει στα όριά του. Και όλα αυτά, από την ανικανότητα των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων.
Η Εκκλησία, αρωγός
Η χώρα περνά την πιο δύσκολη περίοδο μετά την εφτάχρονη δικτατορία. Για να σταθούμε στο πρόσφατο παρελθόν. Το εισόδημα των μεσαίων και κατώτερων λαϊκών στρωμάτων ελαττώθηκε επικίνδυνα και έχει φτάσει στα όριά του. Και όλα αυτά, από την ανικανότητα των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία διέφθειραν τον κοινωνικό ιστό οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά και έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης. Σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή, η τοπική Εκκλησία πρέπει να σταθεί αρωγός στους πολίτες που έχουν ανάγκη και να βοηθήσει πρώτα οικονομικά και αν επιθυμεί, και παρηγορητικά. Έχει καθήκον και υποχρέωση ν’ ανταποδώσει στο φτωχό λαό όσα με τον οβολόν του ενίσχυσε τα παγκάρια των εκκλησιών.

Η Εκκλησία, αρωγός (2)
Το Προσκύνημα Αγιάσου, ο Ταξιάρχης του Μανδαμάδου και ο Άγιος Ραφαήλ συγκεντρώνουν κάθε χρόνο τεράστια ποσά, απ’ τα οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ένα κοινωφελές έργο πνοής. Θέλω να είμαι δίκαιος. Η ηγουμένη Κλειδαρά, παρ’ όλο που δε με συμπαθεί εσχάτως, έχει διαθέσει μεγάλα ποσά στο Στρατό, τα σχολεία, την εκκλησία, σε πνευματικούς ανθρώπους για την έκδοση βιβλίων. Γνωρίζω ακόμα ότι σπούδασε και παιδιά. Χώρια τα φαγοπότια ορισμένων μεγαλόσχημων, που δεν μπορώ να αναφέρω τα ονόματά τους. Κάποτε πρέπει να γίνει έλεγχος και στους λειτουργούς της Εκκλησίας, όλων των βαθμίδων! Είναι καιρός, λοιπόν, η Εκκλησία της Λέσβου και Λήμνου να σταθεί οικονομικώς κοντά στο λαό που πένεται και πιστεύει.

Τον Περικλή
Σ’ ευχαριστώ πολύ, Περικλή, για την πρόσκληση του Σαββάτου. Το ήθελα πάρα πολύ. Λόγοι, όμως, πιο πολύ ευχάριστοι δε μου επέτρεψαν ν’ ανταποκριθώ. Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το βράδυ φιλοξένησα τους εγγονούς μου στον Παπάδο. Και η χαρά μου ήταν απροσμέτρητη. Ξανά σ’ ευχαριστώ που με σκέφτεσαι.

Η πρόσκληση
Έλαβα από τη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» (έτος ιδρύσεως 1878) πρόσκληση για τα «Εκατό χρόνια ελευθερίας 1912 - 2012». Θα παρουσιαστεί το επετειακό λεύκωμα τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του επιμελητηρίου Λέσβου. Εισηγητές, οι κ.κ. Χαρίλαος Εξερτζόγλου, Μάκης Αξιώτης, Μανόλης Μανώλας, με συντονίστρια την κ. Χριστίνα Βογιάνη. Όλα καλά και άγια. Το μόνο που λησμόνησαν οι διοργανωτές είναι ότι στις 7/11 είναι η παραμονή των Ταξιαρχών, που γιορτάζουν οι μισοί Μυτιληνιοί.

Πολιτικές σκέψεις
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η παρούσα κυβέρνηση έπαψε ουσιαστικά να υπάρχει. Ήδη οι φυγόκεντρες δυνάμεις τού ΠΑΣΟΚ, αναλογιζόμενες το τσουνάμι που πλησιάζει, προσπαθούν να αποσπαστούν από το κυβερνητικό ασκέρι και να δημιουργήσουν άλλοθι. Αλλά οι αμαρτίες του παρελθόντος θα τους συμπαρασύρουν μαζί με το πλοίο που βουλιάζει. Η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγα κίνδυνο που διέρχεται η χώρα και με άκρως λαϊκιστικά επιχειρήματα προσπαθεί να προσελκύσει εκλογική πελατεία. Το Κ.Κ.Ε. και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν με ξεπερασμένες τακτικές και παλαιοκομματικές μεθόδους να εισπράξουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν;

Πολιτικές σκέψεις (2)
Κατά την άποψή μας, πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, η οποία θα στηριχθεί πολιτικά από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πρωτίστως, και από άλλες μη κομμουνιστικές πολιτικές δυνάμεις. Σ’ αυτή την κυβέρνηση μπορεί να έχουν θέση οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Τσοβόλας, Σημίτης, Μάνος Δρεττάκης, Ανδριανόπουλος, Παπαδήμος, Ραγκούσης, Γιαννίτσης και οι δημοσιογράφοι Παπαχελάς, Βαξεβάνης, Μαρίνος, Ρωμαίος και άλλοι.

Της Δικαιοσύνης
Οι χρηματοδότες μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας σκέπτονται να εγκαταστήσουν κομισάριους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σ’ αυτό της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή και να κινήσουν τον κρατικό μηχανισμό. Η αρνησιδικία είναι μία απ’ τις πολλές αδυναμίες της Δικαιοσύνης που δε δικαιολογούνται. Υπάρχουν ορισμένοι δικαστές που σκόπιμα ή από αδυναμία καθυστερούν να εκδώσουν αποφάσεις. Ο πρωθυπουργός ήταν λίαν αποκαλυπτικός σε ομιλία του τελευταία και στο μέλλον λέγεται ότι θα αναφερθεί και σε ονόματα. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ήταν πλέον συγκεκριμένος. Σε μία τέτοια περίοδο, η μορφή αγώνα που σκέπτονται ορισμένοι δικαστές για να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους, δεν είναι καθόλου ενδεδειγμένη. Ωστόσο, είναι λογικό να ζητά ο κ. Αθανασίου να εξισωθούν οι μισθοί των βουλευτών με εκείνους της ανώτερης ιεραρχίας των δικαστών. Τέλος, οι δικαστές δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Παπάδος, 25-10-2011

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey