Σεμινάριο σμυρναίικου και ρεμπέτικου από την «Πάραλο»

01/07/2012 - 05:56
Το τρίτο σεμινάριο που αφορά τη θεωρία και πράξη της λαϊκής μουσικής, το αστικό - λαϊκό Σμυρναίικο και το πρώιμο Ρεμπέτικο, καθώς και το πρώιμο οθωμανικό τροπικό σύστημα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στην «Πάραλο».
Το τρίτο σεμινάριο που αφορά τη θεωρία και πράξη της λαϊκής μουσικής, το αστικό - λαϊκό Σμυρναίικο και το πρώιμο Ρεμπέτικο, καθώς και το πρώιμο οθωμανικό τροπικό σύστημα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στην «Πάραλο», από τον καθηγητή του ΤΕΙ παραδοσιακής μουσικής της Άρτας, Νίκο Ανδρίκο.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ θα γίνει η θεωρητική εισαγωγή στο φαινόμενο της οικογένειας του μουσικού δρόμου Χιτζάζ, όπως παρουσιάζεται στο μεσοπολεμικό αστικό ρεπερτόριο και στην αντίστοιχη οθωμανική κλασική μουσική παράδοση.
Αντίστοιχα, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει το πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου, με την εκτέλεση ενός μουσικού κομματιού του συγκεκριμένου δρόμου, από όργανα και φωνές.
Την παρουσίαση και τη διδασκαλία, έχει αναλάβει και αυτή τη φορά ο Μυτιληνιός δόκτορας Μουσικολογίας και καθηγητής στο ΤΕΙ παραδοσιακής μουσικής της Άρτας, Νίκος Ανδρίκος. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «Παράλου», στον 1ο όροφο της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη 83, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ.
Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες ή δηλώσεις, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22510 41591 και 6945147527, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey