Προβολή της Λέσβου των υγροτόπων, των ηφαιστειακών πεδίων, των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, του Απολιθωμένου Δάσους και της ομορφιάς μέσα από τα μάτια του Νίκου Ζούρου

Στη Λέσβο για διακοπές αλλιώς [Vid]

11/05/2021 - 09:39 Ενημερώθηκε 13/05/2021 - 10:41

Ένα μεγάλο πρόγραμμα προβολής της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τους τελευταίους μήνες με στόχο την προβολή του νησιού Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και καθηγητή Φυσικής γεωγραφίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικόλαο Ζούρο.

Οι δράσεις προβολής σε τουριστικούς πράκτορες και φορείς του τουρισμού έγιναν σε Βέλγιο, Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία και Δανία.

 «Οι δράσεις γίνονται σε διάφορες χώρες με την βοήθεια του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την προβολή της Λέσβου ως προορισμού για εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Έτσι ξεκινήσαμε από την Πολωνία όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τουρισμό φύσης, συνεχίσαμε με το Βέλγιο που ήταν μια πάρα πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και στη συνέχεια ακολούθησε η αγορά της Γερμανίας, της Γαλλίας και τέλος της Δανίας, όπου είχαμε τη δυνατότητα σε όλες αυτές τις αγορές να συναντήσουμε τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται ειδικά με τον εναλλακτικό τουρισμό προκειμένου να δείξουμε από την μια μεριά τις δυνατότητες που παρουσιάζει η Λέσβος για την πραγματοποίηση γεωτουριστικών δραστηριοτήτων στο απολιθωμένο δάσος και στα ηφαιστειακά πεδία του νησιού και από την άλλη μεριά δράσεις παρατήρησης πουλιών στους υγρότοπους της Λέσβου αλλά και δράσεις που συνδέονται με την πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και πάλι σε ολόκληρη τη Λέσβο» είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στο emprosnet.gr ο κ. Ζούρος.  

Οι δράσεις προβολής πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Alternative Tourism & Gastronomy Workshop» που υλοποιήθηκε διαδικτυακά και απευθυνόταν σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και ιδιαίτερα για την υλοποίηση δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριοτήτων στη φύση.

Τις δράσεις παρακολούθησε μεγάλος αριθμός  Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators καθώς και Επιχειρηματιών οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα τουριστικά προϊόντα της Λέσβου, τις δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εξατομικευμένες διαδικτυακές συναντήσεις με μεγάλους φορείς από τον κλάδο του τουρισμού με στόχο την προώθηση της Λέσβου ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού.

Το Γεωπάρκο Λέσβου - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό προορισμό για την παρατήρηση της φύσης και την υλοποίηση δράσεων εναλλακτικού τουρισμού και δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να επισκεφτούν ένα πλούσιο δίκτυο γεωτόπων και οικοτόπων, αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων και το παγκόσμιας αξίας φυσικό μνημείο του Απολιθωμένου Δάσους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey