Εν εξελίξει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και λίγο πριν τις εκλογές

Πρ. Τζιμής: «Για μένα το σημαντικό είναι οι θέσεις, οι αρχές και οι απόψεις που έχουν οι υποψήφιοι» [Vid]

07/05/2022 - 11:00 Ενημερώθηκε 06/05/2022 - 12:53

Το τριήμερο 6, 7 και 8 Μαΐου, αυτές τις μέρες δηλαδή, πραγματοποιείται το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo. Χθες Παρασκευή 6 Μαΐου αναμενόταν η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Οι Σύνεδροι από τη Λέσβο είναι οι Ιωάννης Αποστόλου, Ελένη Δαγιέλλη, Νικόλαος Καπτανής, Δήμητρα Μαρμαρινού, Χριστίνα Νιάνια, Δημήτριος Παραδέλλης, Προκόπιος Σαρρής, Χρυσούλα Τριανταφύλλου, Εμμανουήλ Χατζηγεωργίου και Δημήτριος Χατζηδιάκος σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για τις θέσεις Προέδρου και μελών της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.)., Προέδρων και μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.), Συνέδρων. Στο τελικό σώμα του συνεδρίου θα προσκληθούν ακόμη αριστίδην μέλη καθώς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου, όπως ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ι Νομαρχιακής Προκόπης Τζιμής.  

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: 1)«Ασφάλεια για όλους», 2)«Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»,3) «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», 4)«Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», 5) «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και 6)«Πολιτικές για τους νέους». 

Επιπλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος. 

«Αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες κρίσεις με μία κυβέρνηση, η οποία δίνει λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα» είπε στο «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Προκόπης Τζιμής και πρόσθεσε: «Για την υγεία θα μιλήσουμε πάρα πολύ στο συνέδριο, για την παιδεία, για τους νέους, θα υπάρχει ξεχωριστή θεματική για τους νέους, για πρώτη φορά η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πλέγμα πολιτικών για τους νέους ανθρώπους που εφαρμόζει. Ξεκίνησε από τη ΔΕΘ να ανακοινώνεται, που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, όπως για τη στέγαση των νέων, για τις γονικές παροχές, για την εκπαίδευση, για τα νέα προγράμματα στα σχολεία. Αυτά θα παρουσιαστούν στους συνέδρους θα γίνει ένας απολογισμός και ένας προγραμματισμός. Έτσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί και η ΝΔ.  

Στο Συνέδριό μας θα γίνει ένας απολογισμός και ένας προγραμματισμός.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ως άνθρωπος και ως πρωθυπουργός προτάσσει την ανάγκη να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, όχι αυτά που μας χωρίζουν. Είναι ένας πολιτικός που άνοιξε ακόμα περισσότερο το κόμμα και απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες, από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ. Ταυτόχρονα, δεν παραγκώνισε το «παραδοσιακό» ακροατήριο της ΝΔ, αλλά, «πάντρεψε» την εμπειρία με τη φρεσκάδα των νέων ανθρώπων. 

Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους νέους. Ο μόνος πρωθυπουργός που έδωσε χώρο και ευκαιρίες στη νεολαία, τη στηρίζει και την εμπιστεύεται».  

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα κόμμα βάσης. Τόσο ο πρόεδρος του όσο και οι εκπρόσωποί του εκλέγονται από τη βάση» είπε ο κ. Τζιμής σε συνέντευξή του στο «Ε» ξεκαθαρίζοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Από κει και πέρα μεσολαβεί ένα έτος και είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα υπάρχουν διεργασίες, υπάρχουν σκέψεις, υπάρχουν προτάσεις. Ο πρόεδρος του κόμματος αφουγκράζεται τις τοπικές οργανώσεις προκειμένου να διαμορφωθούν «προτάσεις» νίκης και «προτάσεις» που μπορούν να αποτελέσουν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τόσο στις βουλευτικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές».  

Για την ποψηφιότητα Μαλέλη  

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαπρέψει, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, ή ο Περιφερειάρχης και τέως Πρύτανης, Κωνσταντίνος Μουτζούρης αλλά και διευθυντής ειδήσεων κεντρικών καναλιών της χώρας, όπως ο κ. Σταμάτης Μαλέλης. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι τι πρεσβεύει ο καθένας και εκεί κρίνονται και κρινόμαστε όλοι. Δηλαδή εξίσου σημαντικό είναι οι ιδέες, οι προτάσεις και τι θέλουν να πράξουν ώστε να βοηθήσουν τον τόπο μας. Αυτή τη στιγμή ούτε με προτάσεις ιδεών, ούτε με αόριστες προτάσεις και με αμφοτερίζουσα στάση θεωρώ ότι βοηθάει κάποιος ή έχει να προσδώσει ή να προσφέρει -καλύτερα- στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Οπότε προτού κρίνω την όποια υποψηφιότητα, νομίζω ότι είναι σημαντικό να ακούσουμε ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις του στα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας» , είπε ο κ. Τζιμής σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη για την θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.  

Μουτζούρης και Νέα Δημοκρατία  

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητες, ούτε για τους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ούτε για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ούτε για τις βουλευτικές εκλογές. Ο σημερινός Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης δεν είχε κατέβει με την Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι θα κατέβει ανεξάρτητος Περιφερειάρχης. Παρέλκει από κει και πέρα οποιασδήποτε επίσκεψη ή περαιτέρω συνάντηση. Πολλά εκ των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής είναι στελέχη της διευρυμένης Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας και ήταν στην συνάντηση Μαρινάκη, καθότι με την ιδιότητά τους στην Περιφέρεια τυγχάνει να είναι και στελέχη του κόμματος» είπε ο κ. Τζιμής απαντώντας στην ερώτηση του «Ε» ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη δεν περιελάμβανε στο πρόγραμμα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου γεγονός που οδήγησε στον συνειρμό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μουτζούρη.  

Τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων  

«Για μένα το σημαντικό είναι οι θέσεις, οι αρχές και οι απόψεις που έχουν οι υποψήφιοι. Αν θέλουμε να δούμε ολικά το θέμα θα πρέπει να πούμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το διαχρονικότερο κόμμα εξουσίας από την μεταπολίτευση και έπειτα στην χώρα μας. Πρώτα απ’ όλα γιατί είναι ένα κόμμα αρχών με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και με επίκεντρο τον άνθρωπο. Έπειτα γιατί σε όλες τις μεγάλες στιγμές για τη χώρα μας ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, όπως άλλωστε και σήμερα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και γιατί ενώνει στελέχη από όλες τις γενιές. Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να προσδώσει, οποιοσδήποτε αυτοδιοικητικός, αυτά τα στοιχεία για να μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Εγώ θέλω να δω από τους εκείνους που αξιώνονται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης συγκεκριμένες προτάσεις». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey