Η υπόθεση της Ερατώς

«Καταδικασμένες» εις θάνατον [Vid]

07/02/2024 - 11:49 Ενημερώθηκε 08/02/2024 - 16:53

«Οι γυναίκες αυτές, απ’ ότι ακούσαμε κιόλας, αυτό που ζητάνε είναι δικαιοσύνη και δικαίωση. Όπως οι ίδιες λένε χαρακτηριστικά, τα δικά τους τα παιδιά έχουν καταδικαστεί ισόβια. Άρα ζητάνε ακριβώς το ίδιο και για τους δολοφόνους των παιδιών τους»  ανέφερε σε δήλωσή της στο «Ε» η Αντιπρόεδρος Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου, ΚαλλιόπηΤσιλικλή.   

Στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης βρισκόταν το πρωί της Τετάρτης 07 Φλεβάρη 2024 ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, καθώς την ημέρα αυτή επρόκειτο να εκδικαστεί, έπειτα από διακοπή τη Δευτέρα 5/2, η έφεση του καθ' ομολογία δολοφόνου της Ερατούς.

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους γονείς της Ερατώς και όλους του γονείς των δολοφονημένων κοριτσιών αλλά και να δείξουμε από πού προέρχεται αυτό το φαινόμενο. Πρέπει οπωσδήποτε να αναλογιστούμε το βάρβαρο σύστημα μέσα στο οποίο γεννιούνται όλα αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε η κα Τσιλικλή  επισημαίνοντας ότι όλες αυτές οι εκφάνσεις βίας είναι αλληλένδετες με κοινωνικά φαινόμενα όπως η ανεργία, η φτώχια κά και πρόσθεσε ότι η παρουσία του Συλλόγου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έρχεται να καταγγείλει παράλληλα και να υπενθυμίσει την απουσία κοινωνικών δομών οι οποίες θα στηρίξουν γυναίκες μόνες, μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά που είναι μόνα και αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

«Κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση ή καλύτερα πρόληψη τέτοιου είδους φαινομένων είναι η ανατροφή των παιδιών, οι συζητήσεις και από την οικογένεια και από το σχολείο με έμφαση στον σεβασμό για τον άνθρωπο και την ύπαρξή του, οι κοινωνικές δομές και η επανεξέταση του οικογενειακού δικαίου», είπε καταλήγοντας στις δηλώσεις της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης – όπως και πρωτόδικα – στον δολοφόνο της Ερατούς. Με ομόφωνη απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey