Οι δυσκολίες, οι διακρίσεις και το μέλλον

Γρηγόρης Γλιγλής και λεσβιακό ελαιόλαδο [Vids]

24/06/2021 - 17:00 Ενημερώθηκε 30/06/2021 - 12:48

Ο Γρηγόριος Γλιγλής ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με το ελαιόλαδο εδώ και 15 χρόνια. Αιτία υπήρξαν, όπως μας είπε ο ίδιος οι ατασθαλίες που γίνονταν και γίνονται στις τιμές του ελαιολάδου. «Για το λόγο αυτό αποφάσισα να πάρω τα ηνία στα χέρια μου» είπε στο «Ε» χαρακτηριστικά . Έτσι δημιούργησε το δικό του τυποποιητήριο και ήρθε σε επαφή με τους αγοραστές και με τους καταναλωτές. Στόχος του να μπορέσει να κινείται ανεξάρτητα και να μην περιμένει τίποτα από κανέναν. Έτσι πριν 12 χρόνια δημιούργησε το εμφιαλωτήριο και ξεκίνησε να κινείται στην αγορά καταφέρνοντας παράλληλα χρόνο με τον χρόνο να αποσπά και διακρίσεις για το προϊόν του. «Είναι όμορφο να φέρνεις βραβεία στον τόπο σου. Τα τελευταία χρόνια που συμμετέχω σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς έχω πάρει αρκετά βραβεία» είπε σε δήλωσή του.

Πρόσφατα διακρίθηκε στον διαγωνισμό ΑΤΗΕΝΑ 2021. Στην κατηγορία Ειδικό Βραβείο για το καλύτερο ελαιόλαδο στην ποικιλία Κολοβή απέσπασε το Χρυσό Βραβείο με το ελαιόλαδο «Ηώ Βιολογικό Αγουρέλαιο», κερδίζοντας και το βραβείο στην κατηγορία Ειδικό Βραβείο για το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο για την περιοχή της Λέσβου.

Ο κ. Γλιγλής εξάγει το προϊόν του, είτε πουλώντας το μέσω διαδικτύου μέσω των εμπόρων με τους οποίους συνεργάζεται, είτε μέσω των καταστημάτων τους που κατάφεραν να κρατηθούν ανοιχτά. Το ελαιόλαδό του ταξιδεύει σε Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, καθώς και στην Αθήνα σε ότι έχει να κάνει με την ντόπια αγορά. Ο κ. Γλιγλής μιλώντας στο «Ε» περιγράφει την μοναδικότητα του προϊόντος αλλά και τις σημαντικές δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας παραγωγός.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης θα αναρτηθεί αμέσως μετά την έκδοση του «Ε» το Σάββατο 26  Ιουνίου.

Ένα αφιέρωμα στο Ελαιόλαδο «ΓΕΡΑΣ» παραγωγής του emprosnet τον Ιούνιο του 2017.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey