Ισόδομος πύργος rooms to let

01/07/2012 - 05:56
Ο δρόμος από τον Μεσότοπο προς το Ταβάρι έχει εδώ και χρόνια ασφαλτοστρωθεί. Συναντάμε ψηλά τον Άγιο Νεκτάριο και πιο χαμηλά, αριστερά τον Άι-Γιάννη. Ανακαινισμένος δεχότανε παλιά στην πετραμίθρα του «τζάτζαλα» αρρώστων.
Διαδρομή 35
Γύρω από τον Μεσότοπο 2


Ο δρόμος από τον Μεσότοπο προς το Ταβάρι έχει εδώ και χρόνια ασφαλτοστρωθεί. Συναντάμε ψηλά τον Άγιο Νεκτάριο και πιο χαμηλά, αριστερά τον Άι-Γιάννη. Ανακαινισμένος δεχότανε παλιά στην πετραμίθρα του «τζάτζαλα» αρρώστων. Αριστερά το παρακλάδι για Ποδαρά και δεξιά για Κάμπο Χρούσο. Το παλιό λιμάνι του χωριού, που ήταν στα ανατολικά της παραλίας, τα μικρά κεντράκια αυτής της εποχής ήταν στα 1988 δύο καφενεία, μία καφετέρια και δύο παντοπωλεία.
Σπιτάκια, πίσω από σειρές αρμυρίκια, για νοίκιασμα (rooms to let), μονάδες μεγαλύτερες πιο μέσα, κεντράκια φαγητού και αμέτρητα μεγάλα σπίτια παραθερισμού, αυτοχθόνων και ετεροχθόνων γεμίζουν τώρα όλο τον κάμπο.
Και το λιμάνι τώρα στο δυτικό άκρο, προφυλαγμένο από το απόκρημνο ακρωτήρι. Όλη η περιοχή είναι σπαρμένη από αρχαία χνάρια που δίνουν το υλικό τους στα αλώνια. Η αρχαία εγκατάσταση ισόδομος πύργος της Ελληνιστικής ή Ρωμαϊκής Περιόδου. Ο Πάνος Βαλαβάνης, αρχαιολόγος Μεσοτοπίτης, είχε ενδείξεις για προϊστορική εγκατάσταση εδώ. Τώρα το Ταβάρι είναι γνωστό θέρετρο και ενώνεται με δύο δρόμους απευθείας με τον Ποδαρά και τον Κάμπο Χρούσο. Περιοχές που έχουν σειρά στην άναρχη δόμηση και οικοπεδοποίηση.*axiotismakis.blogspot.com

 


Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey