Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Λέσβο

Rock & Trail Agiasos

30/08/2021 - 10:17

Έναν μοναδικό αγώνα για τους λάτρεις του Αθλητισμού και της Φύσης στα όμορφα βουνά της Λέσβου, με την υποστήριξη των τοπικών συλλογών και αρχών διοργανώνει το Σωματείο "ΕΝ Γνώσει".

Το Rock & Trail Agiasos είναι ο πρώτος 3ήμερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Μυτιλήνη - Λέσβο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αμαλή, στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου και στο όρος Όλυμπος από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Στόχος  να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον Αθλητισμό. «Ένας αγώνας που θα γίνει ετήσιος θεσμός και μετράει ήδη στη πρόκριση για άλλους Πανελλήνιους Αγώνες» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανταπόκριση είναι αρκετά μεγάλη όχι μόνο από Λέσβιους αθλητές αλλά και από δρομείς από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των συμμετεχόντων συγκαταλέγονται κορυφαίοι Έλληνες δρομείς ορεινού τρεξίματος, όπως ο Κουρκουρίκης Γιάννης (Πρώτη θέση στοn Zagori Mountain Race 80km (50-59 age),  Tihio Stage Race , Δεύτερη θέση στο Rodopi Challenge 50km και άλλες πολλές), και ο Γιώργος Μανιώτης (Πρώτη θέση σε Ελέβορο (Οίτη) και Kea Challenge)

Αγωνιστικό Πρόγραμμα

  • Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου: Έναρξη Αγώνων "18:00"

Vertical 2.5km

Κατακόρυφη ανάβαση με 300 μέτρα υψομετρικό. Ο αγώνας αυτός θα γίνει λίγο πιο έξω από την Μυτιλήνη, στην περιοχή της Αμαλής. Mια μεγάλη πρόκληση για σκληρούς αναβάτες.

  • Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: Έναρξη αγώνων "18:00"

1000m + 1500m +5km & 10km

Αγώνες για όλους του φίλους ανώμαλου δρόμου. Από ηλικίες 6 έως 45+. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου, στη Μεγάλη Λίμνη (έναρξη και Τερματισμός από την διασταύρωση για Αμπελικό στο Πάρκο).

  • Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου:   Έναρξη αγώνα "07:30"

36.5km

Αγώνας  που θα εντυπωσιάσει κάθε συμμετέχοντα. 36,5 χιλιόμετρα μέσα σε πανέμορφα δασικά μονοπάτια αλλά και τεχνικά μονοπάτια, όπου θα δοκιμαστούν οι δυνατότητες όλως των συμμετεχόντων. Από τον Ασώματο μέχρι το Αμπελικό και από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Άγιο Φανούριο. (υψομετρικό 1750 μέτρα).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey