ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ

Νίκες πριν τη σύγκρουσή τους Κεραυνός και Ηρακλής

13/03/2014 - 16:55

Με νίκες προχώρησαν και αυτή την αγωνιστική τα φαβορί του τίτλου Κεραυνός και Ηρακλής, λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη τους σύγκρουση, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και ο τίτλος.

Με νίκες προχώρησαν και αυτή την αγωνιστική τα φαβορί του τίτλου Κεραυνός και Ηρακλής, λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη τους σύγκρουση, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και ο τίτλος.

Ο περσινός πρωταθλητής προηγείται του αντιπάλου του κατά τρεις βαθμούς, οπότε αν νικήσει, υπερασπίζεται τον περσινό του τίτλο. Από την άλλη, ο Ηρακλής αν νικήσει θα ισοβαθμήσει με τον αιώνιο αντίπαλό του και θα δώσει άγρια ομορφιά μέχρι το φινάλε. Το τσουχτερό κρύο, πάντως, ικανοποίησε το λίγο αυτήν τη φορά κόσμο που πήγε στα γήπεδα, με το θέαμα στα περισσότερα να είναι αρκετά καλό και με συγκομιδή αρκετών τερμάτων.

Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Κεραυνό, που έγινε στο ξερό της Μύρινας, αντί του Σταδίου. Ο λόγος ήταν ότι το μηχάνημα που κουρεύει το χορτάρι, είχε χαλάσει και σε αναμονή του ανταλλακτικού για να φτιαχτεί, δεν μπορούσε το Στάδιο να φιλοξενήσει ματς. Έστω και στο ξερό, οι παίκτες του Κεραυνού πετούσαν φωτιές, συντρίβοντας την αντίπαλό τους με σκορ 4-2 και μη αφήνοντας περιθώρια στην Α.Ε. Λήμνου να αντιδράσει, αν και οι γηπεδούχοι άνοιξαν πρώτοι το σκορ στο 18΄ με το Φωκά.

Η συνέχεια ήταν με το μέρος του νικητή, οι παίκτες του οποίου ανέβασαν το ρυθμό και μέσα σε διάστημα τριών λεπτών έφθασαν όχι μόνο στην ισοφάριση, αλλά και στην ανατροπή με 1-2. Ο Διαματάρης με κοντινό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και ο Παναγιωτίδης με τον ίδιο τρόπο έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα σημείωσε και το τρίτο γκολ της ομάδας του (δεύτερο προσωπικό), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια, η ΑΕΛ θέλησε να βγει στην επίθεση, είχε δοκάρι με το Φωκά, ακολούθησε μια απίστευτη ευκαιρία από το Μαρουκάκη, όμως τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, πάλι ο Διαματάρης χρίστηκε σκόρερ, κάνοντας το 1-4 και απλά στις καθυστερήσεις ο Βουρνόβαλλης έγραψε το τελικό 2-4 στο ντέρμπυ της Μύρινας.

Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο Ηρακλής, ο οποίος πέρασε σχεδόν απαρατήρητος από την έδρα των Αργοναυτών, συντρίβοντάς τους με 5-0. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος για το νικητή στο β΄ ημίχρονο, αφού πρώτα ο Τσιγιάννης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στην επανάληψη σημειώθηκε η «καταιγίδα» από πολύ νωρίς. Στο 47΄, ο Μελισσός έκανε το 0-2, στο 53΄ ο Μαυροειδής το 0-3, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη από τους Κωνσταντάρα στο 53΄ και Τσουβαλά πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Στα άλλα παιχνίδια της 11ης Αγωνιστικής, ο Διαγόρας πέρασε με τρίποντο 1-0 από την ουδέτερη λόγω τιμωρίας έδρα της Ηφαιστίας, τη Μύρινα, και επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Το α΄ ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με την Ηφαιστία να είναι καλύτερη στα πρώτα λεπτά και το Διαγόρα στη συνέχεια. Στο δεύτερο μέρος, μπήκε το μοναδικό γκολ του αγώνα, με σουτ του Ηλιάδη στο 53΄ (0-1).

Κρατάει σταθερά την 3η θέση στη βαθμολογία η Προποντίδα, με τη νίκη με 2-1 εκτός επί του Αγ. Γεωργίου. Ο Λουλάκης με σουτ άνοιξε το σκορ στο 25΄. Στο δεύτερο μέρος, ο Γ. Τριάντος κατάφερε να ισοφαρίσει για την ομάδα του Πλατέος στο 61΄ (1-1). Στο 86΄ ήρθε το γκολ της νίκης μετά από ωραία πάσα του Λουλάκη στο Μιχαήλ, που έκανε το 1-2.

Στο βαθμό η διαφορά!
Ένας βαθμός χωρίζει τον Άρη και τον Κάσπακα μετά και την αγωνιστική που πέρασε για το 2ο Όμιλο. Μάλιστα το ντέρμπυ των δύο αντιπάλων είναι προγραμματισμένο να γίνει την προτελευταία αγωνιστική.

Ο Άρης, παρ’ όλο που παρατάχτηκε με 10 παίκτες λόγω έλλειψης 15χρονου, πήρε τη νίκη με γκολ του Βαρελτζή με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Τσολερίδη στο τέλος του α΄ ημιχρόνου. Ο Λέσβιος Λάμπρος Κουδουνάς κέρδισε πέναλτι και ο Γαϊτανέρης διπλασίασε τα γκολ του Άρη. Ο Φιλοκτήτης μείωσε με τον Ψευτέλλη στο τέλος.

Στο τοπικό ντέρμπυ του Κοντοπουλίου, ο Αητός πήρε το τρίποντο με 2-3 από την Αστραπή. Ο Καρανδρέας άνοιξε το σκορ στο 5΄, ο Μπαλτζής έκανε το 0-2. Ο Τζιβάκης μείωσε για την Αστραπή στο 40΄ (1-2). Στο 80΄ αποβλήθηκε ο αρχηγός της Αστραπής, Γορτζιλής, για μαρκάρισμα. Στο 86΄, ο Μπαλτζής βάζει το δεύτερό του γκολ και τρίτο για την ομάδα του (1-3), ενώ στο 70΄ το σκορ κλείνει με το σουτ του Τζαρτζάλη, που μειώνει για τους γηπεδούχους σε 2-3.

Το Θάνος καθάρισε το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς από τον ουραγό Κορνό, που παρατάχτηκε με 10 παίκτες. Μόλις στο 4΄, ο Βέης με σουτ έκανε το 0-1, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο απανωτά γκολ, στο 6΄ με τον Κακαλή (0-2) και στο 8΄, πάλι με το Βέη (0-3). Το σκορ έκλεισε στο 14΄ με σουτ του Γιώργου Τσιοβάκη (0-4).


Αποτελέσματα
11η Αγωνιστική

1ος Όμιλος
Ηφαιστία - Διαγόρας    0-1
Άγ. Γεώργιος - Προποντίδα    1-2
ΑΕΛ - Κεραυνός    2-4
Αργοναύτες - Ηρακλής    0-5

2ος Όμιλος
Φιλοκτήτης - Άρης    1-2
Αστραπή - Αητός    2-3
Κορνός - Θάνος    0-3
Ρεπό: Κάσπακας

Βαθμολογία

1ος Όμιλος
1. Κεραυνός    36    48-4
2. Ηρακλής    33    50-6
3. Προποντίδα    19    18-26
4. ΑΕΛ    15    20-17
5. Διαγόρας    14    15-29
6. Αργοναύτες    10    12-38
7. Ηφαιστία    8    10-34
8. Άγ. Γεώργιος    4    13-42

2ος Όμιλος
1. Άρης    24    31-11
2. Κάσπακας    23    29-14
3. Αητός        18    20-21
4. Φιλοκτήτης    16    21-12
5. Θάνος    14    13-21
6. Αστραπή    10    16-29
7. Κορνός    1    8-30

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey