Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης με Κώστα Κόκλα & Κώστα Αποστολάκη Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης με Κώστα Κόκλα & Κώστα Αποστολάκη Φωτογραφία Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Σίριαλ

18/07/2022 - 09:30 Ενημερώθηκε 18/07/2022 - 08:58

Μετά την Μιμή Ντενίση και την Σμύρνη μου Αγαπημένη, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ποζάρει στον φακό με τους Κώστα Κόκλα και Κώστα Αποστολάκη που παίζουν στην νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισος». Το προϊόν του Λισβορίου δίνει το όνομά του σε μία νέα σειρά που διαδραματίζεται στην Λέσβο. Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα είναι τα σίριαλ της αποκέντρωσης κάτι που θεωρητικά είναι καλό γιατί προβάλλεται και ενισχύεται κάθε τόπος. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί ξένων ταινιών και έργων που διαλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους, εμπνεόμενοι από την ομορφιά τους.

Το σίριαλ του ΣΚΑΙ διηγείται τον έρωτα δύο ανθρώπων που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Ενός Έλληνα χριστιανού και μίας Σύριας μουσουλμάνας, του Στρατή, γόνου εύπορης οικογένειας της Μυτιλήνης, και της Ραζάν, Σύριας πρόσφυγα.  

Βέβαια αυτό που μας προβληματίζει είναι το εξής: Αυτή τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια για να απαλλαγεί η Λέσβος από τον τίτλο «προσφυγονήσι» και από την εικόνα που είχε σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια. Εικόνα η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους τουριστικούς πράκτορες και έχει σαν συνέπεια οι τελευταίοι να φοβούνται να συστήσουν το νησί μας στους πελάτες τους. Πόσο ...πιασάρικο λοιπόν είναι να αναπαράγεται κάτι που ενδεχομένως ενισχύει την εικόνα αυτή, έστω και στην εσωτερική αγορά, αφού πρόκειται για σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης; Μακάρι αυτός ο συλλογισμός να είναι λάθος, και μέσα από το συγκεκριμένο σίριαλ να προβληθεί το νησί και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών που θα το παρακολουθούν να το επισκεφθούν. Δεν παύει όμως να μας προβληματίζει. 

Η Λέσβος μας αποτελεί έμπνευση για πολλούς λόγους και ναι θα μπορούσε να αποτελέσει πρωταγωνίστρια για πολλά σίριαλ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey