Ήταν πολύ ωραίο παραμύθι για να είναι αληθινό!

Μια απάντηση στα εύπεπτα fake news του διαδικτύου

11/08/2021 - 13:23 Ενημερώθηκε 11/08/2021 - 14:36

Δημοσιεύουμε παρακάτω μια ανάρτηση - καταπέλτη του επαγγελματία δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Δ. Παπαδάκη για μια ιστορία που κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο και αναπαράχθηκε αφελώς από πολλούς (δεν κρύβουμε ότι κι εμείς είμασταν ανάμεσα σε εκείνους που αρχικά "τσίμπησαν") 

Φλαμπέ, κυριολεκτικά, με τους "Ρουμάνους Πυροσβέστες"

-Για το "ανεξάρτητο Στρατηγείο" που έστησαν εν ριπή οφθαλμού...

(Τρεις στρατιωτικού τύπου σκηνές έστησαν οι άνθρωποι για να προφυλαξουν τα υλικά τους. Και φυσικά "ανεξάρτητοι" ΔΕΝ είναι, να κάνουν του... κεφαλιού τους. Ολες οι Δυνάμεις Πυρόσβεσης συντονίζονται από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος)

-Για τα ερπυστριοφορα τους που "πάνε παντού". (Θα πήγαιναν, αλλά... δεν έχουν).

-Για τα drones "που σήκωσαν και χαρτογράφησαν σε χρόνο ντε - τε την ζώνη επιχειρήσεων" (κανένα drone δεν σηκώνεται ποτέ σε περιοχή που είναι δεσμευμένη για πτήσεις πυροσβεστικων αεροσκαφών)

-Για τις μανικες που άπλωσαν και ρουφουσαν νερό από τα... ρυάκια της Εύβοιας τα οποία προφανώς οι δικοί μας δεν τα... έβλεπαν (αφού δεν υπήρχαν)

-Για την "πλάκα που έπαθαν όταν έμαθαν πως οι δικοί μας δεν χρησιμοποιούσαν" αντιπυρ""

(Και ο ελάχιστα σχετικός γνωρίζει πως "αντιπυρ" δεν χρησιμοποιείται σε πυκνά δάση πάρα μόνο αν μεταξύ δασικών εκτάσεων παρεμβαλονται χορτολιβαδικες)

-Για την υποτιθέμενη αναφορά του Επικεφαλής τους η οποία δημοσιοποιηθηκε αστραπιαία και σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες Πυροσβέστες δεν... έσβηναν τις φωτιές αλλά έφευγαν μπροστά στις φλόγες (γεγονός που υποχρέωσε την Ρουμανική κυβέρνηση να ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΕΠΊΣΗΜΑ ΣΤΟ ΑΠΊΘΑΝΟ Fake!)

Δεν φταίνε βέβαια οι Ρουμανοι Πυροσβέστες για όλα αυτά, αλλά οι τιποτένιοι που σε κάθε καταστροφή επιχειρούν την εκμετάλλευση της αγωνίας του κόσμου για να αποδείξουν πως" δεν υπάρχει κράτος" και πως ειδικά το Ελληνικό (κράτος) είναι "οίκος ανοχής" (sic)

Τώρα.

Τα παραπάνω τα γράφει ένας αργυρώνητος φιλοκυβερνητικος δημοσιογράφος (το ξαναγράφω, οι λογαριασμοι του αργυρώνητου στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) ο οποίος ήταν από τους λίγους, την στιγμή που όλες οι τότε φιλοκυβερνητικες "πένες" είχαν υποστεί σύγχυση, που το 2018 στήριξε την τότε κυβέρνηση στο προφανές.

Ότι η τραγωδία στο Μάτι δεν ήταν εγκληματική αμέλεια, αλλά δυστύχημα κάτω από όντως πρώτοφανείς συνθήκες. (Δεν στήριξα φυσικά το εξίσου προφανές, την μοναδική στα χρονικά από εκλεγμένη κυβέρνηση προσπάθεια συγκάλυψης ή "απομείωσης" της τραγωδίας).

Κι αυτό γιατί σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες ένα "πράγμα" οφείλουμε να προσπαθούμε να προστατεύουμε, την Ελληνική μας Δημοκρατία.

Η οποία παρά τα σφάλματα της, ως Δημοκρατία έχει την δύναμη να τα διορθώνει. (Για να αντιληφθούν "ορισμένοι" την έννοια της άγνωστης σ αυτούς λέξης, παρακαλώ να πάνε πχ στην πλατεία Ταξίμ και να δηλώσουν" γ@@@@σαι Ερντογαν")

Προς επίρρωση των ανωτέρω ακολουθεί το κείμενο του 2018(περιμένοντας ακόμη τις... άνεμογεννήτριες στο Ποικιλον όρος )

Και κλείνω, με μια φωτογραφία από την Αττική. Όπου δύο Έλληνες Πυροσβέστες (ένας Ελλαδιτης και ένας Κύπριος) μάχονται με την φωτιά. Πολύ πριν φτάσουν οι "ΡΟΥΜΑΝΟΙ" .

ΓΔΠ 11/8 /2021

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2105670166339832&id=100006906078125

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey