Η άσφαλτος άργησε και ταλαιπωρεί … Πηγή φωτογραφίας Plomarinews

Η άσφαλτος άργησε και ταλαιπωρεί …

03/10/2022 - 09:30

Με έναν μοναδικό τρόπο και καθόλα αληθινό το Σωματείο Εθελοντισμού «Άμπελος» του Αμπελικού, που πρωτοστατεί ο παπά Στρατής  εξηγεί την σπουδαιότητα υλοποίησης του έργου του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού. Μία σειρά καθημερινών περιστατικών, που περιγράφει, αποτυπώνουν τις ανάγκες της περιοχής καθώς και το πόσο αρνητική εντύπωση - με ότι αυτό συνεπάγεται - προκαλούν στους τουρίστες η έλλειψη σε βασικές υποδομές.
 Για χάρη συντομίας θα επικαλεστούμε ένα από τα τρία γεγονότα που εξιστορούνται. Σε αυτό σημειώνεται: «Πριν από μία εβδομάδα ένα άσπρο ενοικιαζόμενο επιβατικό όχημα βρέθηκε να μεταβαίνει στον αγροτικό δρόμο στην περιοχή Μαρμαρο Αμπελικού. Επέβαινε ένα νεαρό αντρόγυνο από τη Γαλλία. Πήγαιναν προς Βατερά ερχόμενοι από Αγιάσο. Μόλις έφτασαν στην διασταύρωση για Βατερά και είδαν την κατάσταση του δρόμου έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω προς Αμπελικό .
Βλέποντας όμως το τσιμεντόδρομο προς την εκκλησία ξεγελάστηκαν ότι πάει προς Βατερά, έτσι συνέχισαν το δρόμο πηγαίνοντας προς αδιέξοδο στην περιοχή Μάρμαρο. Όταν επανήλθαν στον κεντρικό δρόμο ο σύζυγος από την χαρά του φώναζε στον άνθρωπο που τους βοήθησε Γάλλος Γάλλος ευχαριστώ ευχαριστώ. Ελλάδα- Γαλλία φίλος φίλος φίλος».
Στην ανάρτησή του το Σωματείο καταλήγει σημειώνοντας: «Δυστυχώς αυτά τα γεγονότα είναι καθημερινά . Φανταστείτε τι γίνεται κάθε μέρα όλο το καλοκαίρι ειδικά τους μήνες που είναι αυξημένος ο τουρισμός όπου δεκάδες αυτοκίνητα κάθε μέρα από τουρίστες θέλουν να μεταβούν προς τα Βατερά αλλά.... Και όμως αυτή είναι η πραγματικότητά, η αλήθεια, η καθημερινότητα του τουρίστα που έρχεται στο τόπο μας».
Το ζητούμενο, όπως σημειώνεται είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Κώστας Μουτζούρης αμέσως μετά την 16η Νοεμβρίου, την ημέρα εκδίκασης των απαλλοτριώσεων, να δημοπρατήσουν άμεσα το έργο του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού ώστε να έχουν «και εκεί στην νότια Λέσβο έναν κανονικό δρόμο, ένα δρόμο σύμφωνα με τις προδιαγραφές και των υπόλοιπων επαρχιακών δρόμων του νησιού μας. Με υπομονή και ελπίδα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey