Επικίνδυνα απορριμματοφόρα και οδηγοί

16/01/2023 - 08:30 Ενημερώθηκε 13/01/2023 - 20:00

Κινούμενοι στον οδικό άξονα Καλλονής - Μυτιλήνης στο ύψος τους Διαβολορεματος, λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023, οδηγός οχήματος απορριμμάτων κινούμενος στο ρεύμα Καλλονής - Μυτιλήνης σταματάει για να μπει στο ρεύμα προς τον ΧΥΤΑ, χωρίς να βγάλει ποτέ φλας προκειμένου να ενημερώσει με αυτόν τον τρόπο τους οδηγούς που ακολουθούν, όπως προβλέπει ο ΚΟΚ.  

Βέβαια θεωρείται «εγκληματικό» οι υπεύθυνοι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Λέσβου να μην μυρίζουν τα νύχια τους για τις προθέσεις εκείνων που νομιζουν ότι το οδικό δίκτυο τους ανήκει, γιατί προφανώς έτσι τους μάθανε κάποιοι. Γεγονός πάντως είναι ότι είτε ο οδηγός ξέχασε να ανάψει το φλας, είτε τα φλας του απορριμματοφόρου ήταν καμμένα και οι δύο περιπτώσεις θεωρούνται εγκληματικές καθώς μπορούν να προκαλέσουν το οποιοδήποτε ατύχημα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο όχημα οδηγείτο από επαγγελματία οδηγό. 

Επίσης απορίας άξιον είναι αν ελέγχονται από τους αρμόδιους της Τροχαίας οι συγκεκριμένοι οδηγοί αλλά και τα οχήματα. Επανερχόμενοι στα «προβληματικά» απορριμματοφόρα θα πρέπει να επισημάνουμε και κάτι ακόμη. Αρκετά από αυτά όταν κινούνται στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας του αέρα μοιράζουν δεξιά και αριστερά τα πάνω - πάνω σκουπίδια που μεταφέρουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αφενός να ρυπαίνουν το περιβάλλον (τραγική ειρωνεία) και αφετέρου τα σκουπίδια αυτά επικαθούμενα στο παρ- μπριζ του αυτοκινήτου που ακολουθεί αποτελούν κίνδυνο αφού στερούν - εμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.  

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι σε επαγγελματικά οχήματα που εκτελούν μεταφορές αν δεν είναι σκεπασμένο το περιεχόμενο, επιβάλλονται πρόστιμα. Βέβαια να επιβάλλονται πρόστιμα στα απορριμματοφόρα που πετάν τα σκουπίδια τους καθώς κινούνται δεξιά και αριστερά μάλλον θα έμοιαζε με... ποντιακό ανέκδοτο στο νησί μας, αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα, που επειδή διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι οφείλουμε να καταθέσουμε , μήπως και υπάρξει κάποια μέριμνα από τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και πάρουν τα αναγκαία μέτρα και σταματήσει αυτό το «κακό». Να ελπίζουμε;  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey