Δηλώνουν συμμετοχή τα σχολεία

Στήνει σκηνές το Caravan Project

09/10/2014 - 16:06

Έχει φτάσει η αποστολή τού Caravan Project στη Μυτιλήνη από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ χτες η ομάδα του προγράμματος ξεκίνησε να στήνει σκηνές και τις εγκαταστάσεις της στην πλαζ «Τσαμάκια», όπου από τις 15 Οκτωβρίου και για ένα μήνα θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, δρωμένων και εκθέσεων.

Έχει φτάσει η αποστολή τού Caravan Project στη Μυτιλήνη από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ χτες η ομάδα του προγράμματος ξεκίνησε να στήνει σκηνές και τις εγκαταστάσεις της στην πλαζ «Τσαμάκια», όπου από τις 15 Οκτωβρίου και για ένα μήνα θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, δρωμένων και εκθέσεων.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά δημοτικά σχολεία από τη Λέσβο, για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή και ήδη η αποστολή έχει στήσει τη μία από τις δύο κυκλικές μογγολικές σκηνές (yurt), 100 τ.μ. συνολικά.

Το Caravan Project, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», περιπλανάται εδώ και τρία χρόνια ανάμεσα στους κόσμους των ανείπωτων ιστοριών του τόπου μας και με όχημα το ντοκυμαντέρ, τη φωτογραφία και την αφήγηση, φέρνει στο φως τις μνήμες, τα συναισθήματα και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που συναντά στο πέρασμά του.

Φέτος, η νομαδική του δράση αποκτά ένα ριζωματικό χαρακτήρα, με το χάρτη του νέου οδοιπορικού του να περιλαμβάνει επτά ελληνικές πόλεις, με πρώτη στάση τη Μυτιλήνη.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι γι’ αυτήν τη συνεργασία ο Δήμος Λέσβου και ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Αστυρακάκης, ο οποίος -όπως μας είπε- «το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς και τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας, θα είναι μοναδικά».

Πέρα από τα σχολεία και τους πολίτες που θα μπορούν καθημερινά και όλες τις μέρες και ώρες να επισκέπτονται τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Τσαμάκια, με ελεύθερη είσοδο, έχει ξεκινήσει συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε να συμμετάσχουν και φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματος, όπως μας είπε η υπεύθυνη Επικοινωνίας του προγράμματος, Κατερίνα Αποστολοπούλου.

Και για ενήλικες
Εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα τη διάσωση των προφορικών ιστοριών θα γίνουν τόσο για τους μικρούς με τη μέθοδο των παραμυθιών και της δημιουργικής αφήγησης, όσο και για τους μεγάλους.

«Στο εργαστήριο αφήγησης ενηλίκων, όσοι συμμετάσχουν θα μπουν στη διαδικασία συλλογής αφηγήσεων και θα μάθουν από τους ειδικούς εκπαιδευτές τεχνικές για τη διάσωση ιστοριών», μας λέει η κ. Αποστολοπούλου. Επίσης θα δοθεί και ο κατάλληλος εξοπλισμός (κάμερες, φωτογραφικές μηχανές), ώστε να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες.

Οι εκθέσεις
Στο χώρο, πέρα από τα εργαστήρια, θα λειτουργεί πολυμεσική έκθεση με τις ιστορίες που έχει συγκεντρώσει το Caravan Project από τα οδοιπορικά του.

Θα γίνονται προβολές ντοκυμαντέρ, φωτογραφικές εκθέσεις, δρώμενα από καλεσμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές και δράσεις από κοινού με συνεργατικούς φορείς του προγράμματος.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.caravanproject.org/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey