Σκόρπια ιστορικά γεγονότα

26/10/2021 - 12:07 Ενημερώθηκε 26/10/2021 - 12:34

Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα τάχτηκε με το μέρος των συμμάχων (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, ΕΣΣΔ) εναντίον της Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Βουλγαρίας, Ισπανίας. Η Τουρκία έμεινε ουδέτερη αλλά έκλεινε το μάτι και στις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις, όπως τη βόλευε. Τον Απρίλιο του 1941 η Τουρκία που δεν είχε μπει στον πόλεμο, όπως είπαμε, συζήτησε με τη Βρετανία να καταλάβει κάποια ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο κλπ.) για μην πέσουν στα χέρια των Γερμανών! Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας ότι προτιμά να καταλάβουν τα νησιά οι Γερμανοί διότι όταν τελειώσει ο πόλεμος θα γυρίσουν στην πατρίδα τους, ενώ οι Τούρκοι θα παραμείνουν για πάντα! 

Επειδή οι Τούρκοι στις μέρες μας ζητούν την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, καλό είναι να προστρέχουμε κατά καιρούς στην ιστορία. Πολλά έχουμε να διδαχτούμε. 

Ελαττώματα λαών 

Μερικά χαρακτηριστικά ελαττώματα λαών, που διατηρούνται μέχρι σήμερα, χωρίς να αναγνωρίζονται από την κοινωνιολογία επίσημα. 

Έλληνες: «Κλέφτες και απατεώνες» (Λεξικό Λαρούς) 

Αλβανοί: «Πονηροί και αχάριστοι» 

Ρουμάνοι: «Κλέφτες» 

Πακιστανοί: «Βρώμικοι» 

Πολωνοί: «Μεθύστακες» 

Κούρδοι: «Πολεμοχαρείς». Όλα σε εισαγωγικά. 

Τούρκοι: «Με τον Τούρκο αισθάνομαι καλύτερα όταν τον έχω εχθρό, παρά φίλο». Μάνος Χατζιδάκις 

Ελαιόδεντρα και λάδι 

Εφέτος η παραγωγή του ελαιολάδου στο νησί μας είναι περιορισμένη λόγω της ανομβρίας και του παρατεταμένου καύσωνα. Το ίδιο περιορισμένη είναι και η παραγωγή του καφέ στη Βραζιλία για τους ίδιους λόγους. Για τους λόγους αυτούς οι τιμές των δύο προϊόντων θα είναι αυξημένες. Η ετήσια παραγωγή ελαιολάδου στη χώρα μας, σε μια καλή χρονιά, είναι 250-300 χιλιάδες τόνους. Από το σύνολο της παραγωγής 180 χιλ. τόνοι διατίθενται στην τοπική κατανάλωση. 80-85.000 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εξάγεται στην Ιταλία και 17-18.000 τόνοι σ' όλες τις άλλες χώρες, ακόμα και στην Κίνα τελευταία. 

Τα ελαιόδεντρα ανά την Ελλάδα 

Σ' όλη τη χώρα καλλιεργούνται 130 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, διαφόρων ποικιλιών, τα οποία κατανέμονται στα παρακάτω γεωγραφικά διαμερίσματα. 

Πελοπόννησος: 34.700.000 ελαιόδεντρα, Κρήτη: 34.300.000, Λέσβος: 8.560.000 ελαιόδεντρα. Τα περισσότερα ελαιοκτήματα είναι ξερικά, η ελιά αντέχει στην ξηρασία, αλλά όταν ποτίζονται αποδίδουν περισσότερο. Οι παλιοί καλλιεργητές έλεγαν ότι η πρώτη καλλιέργεια της ελιάς είναι το νερό, η δεύτερη το κλάδεμα και η τρίτη όλα τ' άλλα (όργωμα, λίπανση, ραντίσματα, βοτάνισμα). 

Ανδρέας Παπανδρέου- Μιχάλης Παπακωνσταντίνου 

Ο Παπακωνσταντίνου βουλευτής Κοζάνης επί σειρά ετών διατέλεσε υφυπουργός Άμυνας και στις δύο κυβερνήσεις του Γεωργίου Παπανδρέου 1963-1964 με υπουργό τον Πέτρο Γαρουφαλιά. Μετά τη μεταπολίτευση προσχώρησε στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί τον φόβισαν τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ (έξω από το ΝΑΤΟ, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κλπ.). Λίγα χρόνια αργότερα συναντήθηκαν σε κάποια κοινωνική εκδήλωση ο Ανδρέας ως πρωθυπουργός και ο Παπακωνσταντίνου ως βουλευτής της ΝΔ.  

Παπακωνσταντίνου: «Ανδρέα αν ήξερα ότι είσαι τόσο ασυνεπής θα σ' ακολουθούσα στο ΠΑΣΟΚ και δεν θα πήγαινα στη ΝΔ» 

Ανδρέας: «Μιχάλη δεν το περίμενα να είσαι τόσο κουτός που να μην το καταλάβεις....». Για τη ιστορία φίλοι. 

Άκου φίλε! 

Σε προηγούμενο σχόλιο με θέμα «πολιτικές εκτιμήσεις» προέβλεψα, ως άλλος προφήτης, ότι στις προσεχείς εκλογές το ΚΚΕ θα έχει άνοδο που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 8-10%. Με πήρε τηλέφωνο αναγνώστης του "Εμπρός" και με ρώτησε «πόθεν τεκμαίρω τούτο», τουτέστιν πως το αποδεικνύω. Άκου φίλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαρουφάκης θα έχουν πτώση, μικρή ή μεγάλη. Οι ψηφοφόροι και των δύο αυτών κομμάτων, οι περισσότεροι, στα νιάτα τους υπήρξαν ΚΝΙΤΕΣ ή ψηφοφόροι των κομμουνιστών και ύστερα αποχώρησαν! Όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού περιπλανήθηκε πολιτικά πέρα δώθε, στα γεροντάματα γύρισε από εκεί που ξεκίνησε! Μ' αυτή τη σκέψη υποθέτω πως ένα μέρος απ' το ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ 25 θα προτιμήσουν να ψηφίσουν ΚΚΕ. Υποθέσεις κάνω φίλε. Αρκετές φορές δεν επαληθεύτηκα δυστυχώς! 

Συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας 

Χωρίς περίσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για την αγορά σύγχρονων αεροπλάνων και πλοίων και στρατιωτικής συνδρομής εκ μέρους της πυρηνικής Ευρωπαϊκής χώρας. Τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα έωλα δεν έπεισαν ούτε τους ψηφοφόρους του. Σε πρόσφατα γκάλοπ το 67% των οπαδών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάχτηκαν υπέρ της συμφωνίας. Όταν η γραμμή του κόμματος έρχεται σε αντίθεση με τη θέληση των ψηφοφόρων, το κόμμα είναι καταδικασμένο να συρρικνώνεται. Στους Βαλκανικούς Πολέμους ο Βενιζέλος ως πρωθυπουργός έκανε δυο πολιτικές κινήσεις ματ. Σύνηψε συμμαχία με Σερβία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και δεύτερον εκσυγχρόνισε το στρατό και ιδιαίτερα το πολεμικό ναυτικό. Τότε έδρασε το θωρηκτό «Αβέρωφ». Ενώ στο στρατό ξηράς υστερούσαμε αριθμητικά έναντι των συμμάχων μας, υπερτερούσαμε καταφανώς στη θάλασσα, με αποτέλεσμα ο στόλος μας με επικεφαλής τον ναύαρχο Κουντουριώτη να εξουδετερώσει το Τουρκικό ναυτικό και να επισπεύσει τη νίκη των συμμάχων μας το 1912. Το 1913 ήταν ο πόλεμος Ελλάδας - Βουλγαρίας κλπ. Κάποτε κάποιος, όταν ο κ. Τσίπρας ήταν κάτω από 30 ετών του σύστησε να διαβάσει την πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1827 μέχρι τις ημέρες μας. Δυστυχώς περί άλλων τυρβάζει. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey