Ψαρεύοντας στα θολά νερά

05/10/2021 - 11:22

Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού κατά του Covid 19. O κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε για να δώσει το παράδειγμα, το ίδιο και ο Ανδρέας Ξανθός πρώην  υπουργός Υγείας. Πρόσφατα ο πρώην Πρωθυπουργός σε μια αποστροφή της ομιλίας του συνέστησε στο ακροατήριο: «μβολιαστείτε για να διώξουμε τον Μητσοτάκη» Και όμως: ι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, Ραλλα Χρηστίδου, Θεοδώρα Λυγέρη, Παύλος Πολάκης παρέστησαν στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, όπου οι συνδικαλιστές της κατήγγειλαν τα πρώτα έγγραφα αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους νοσηλευτές. Τι σημαίνει αυτό στο ανεμοδαρμένο κόμμα; Οι κ.κ. Τσίπρας και Ανδρέας Ξαθό απευθύνονται στο 57% των εμβολιασμένων και είναι οι νομοταγείς, αντιθέτως οι άλλοι απευθύνονται στο 43% των ανεμβολίαστων «ανταρτών» και δηλώνουν συμπαράσταση! Μόνον ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και αυτά τα «κόλπα» δεν πιάνουν πια.

Πολέμησε στον Μαραθώνα

Ο αρχαίος Έλληνας τραγωδός Αισχύλος ζήτησε το 490 π.Χ. όταν θα πεθάνει, να γράψουν πάνω στον τάφο του ότι: «πολέμησε τους Πέρσες στον Μαραθώνα». Για την ιστορία οι Πέρσες ήταν οι εισβολείς που ήρθαν να κατακτήσουν την Ελλάδα και οι Αθηναίοι και οι σύμμαχοί τους -πλην Λακεδαιμονίων- οι αμυνόμενοι. Ο Θεοδωράκης ζήτησε να γραφεί στον τάφο του: «Πολέμησε τον Δεκέμβρη» στον εμφύλιο για να γίνει η Ελλάδα κομμουνιστική όπως η Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία κλπ....Θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια διαφορά, δεν νομίζετε;

Και στην Κύπρο...

Τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με covid 19 στην Κύπρο εντοπίστηκαν να έχουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον ίδιο γιατρό. Ο γιατρός ο οποίος συνελήφθη στην Λάρνακα είναι ύποπτος για χορήγηση ως και εκατό τέτοιων πιστοποιητικών που σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο κοστίζουν στους λήπτες περί τα 600 ευρώ το ένα. (Τζίνα Μοσχολιού).

Κίνα και Σινικό τείχος

Χτίστηκε στα βόρεια σύνορα της χώρας για να την προστατεύει από τις επιθέσεις των Μογγόλων. Έχει μήκος 3.300 χιλιόμετρα και ύψος 4,5-12 μέτρα κατά τόπους, ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους. Είναι το μοναδικό ανθρώπινο δημιούργημα που είναι ορατό από το φεγγάρι. Άρχισε να χτίζεται τον 7ο π.Χ. αιώνα και τελείωσε ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Σύμφωνα με σύγχρονες μετρήσεις το τείχος με τους πολεμικούς Πύργους, οχυρωματικά έργα, τάφρους διακλαδώσεις, προσθήκες φτάνει τα 21.196 χιλιόμετρα! Τέσσερα ήταν τα πάθη του Κινέζικου λαού: τα τυχερά παιχνίδια, η σαρκική ηδονή, το χασίς και το θέατρο.

Μάο Τσε Τουνγκ

Η απέραντη σε έκταση και η πλέον πολυάνθρωπη χώρα, με την αρχαιότερη ιστορία και τον πολιτισμό, άρχισε να εγκαταλείπει τη φτώχεια και τη φεουδαρχία το 1949. Και αυτό το οφείλει σ' έναν πρώην δάσκαλο, τον Μάο Τσε Τουνγκ. Ήταν ένας κοντόχοντρος άνθρωπος που λάτρευε το λιπαρό κρέας, κάπνιζε πολύ, δεν βούρτσιζε ποτέ τα δόντια του και σπάνια έκανε μπάνιο. Ωστόσο απάλλαξε τον Κινέζικο λαό από τη φτώχεια, έβαλε τα θεμέλια για να γίνει η Κίνα παγκόσμια οικονομική και πολεμική δύναμη, αλλά δεν απέφυγε την προσωπολατρία, όπως ο Στάλιν. Σε κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη της Κίνας υπάρχουν προτομές του. Όσο ζούσε κάθε Κινέζος έφερε στο πέτο την κονκάρδα που έγραφε: «Μάο Τζούσι Ουάν Σουί» που θα πει: «Ο Πρόεδρος Μάο να ζήσει δέκα χιλιάδες χρόνια»! Το κόκκινο βιβλιαράκι με τα αποφθέγματα του αποτελούσε το ευαγγέλιο για κάθε Κινέζο. Πέθανε από εγκεφαλικό και τον έκλαψε όλη η Κίνα. Πέρα από το μέγα έργο του υπάρχουν και οι μαύρες σκιές με τις εκκαθαρίσεις και την μορφωτική επανάσταση. Γι' αυτά άλλη φορά. Σήμερα οι Κινέζοι πίνουν περισσότερο καφέ από το τσάι που έπιναν άλλη φορά.

Η συνάντηση που δεν έγινε

Βρέθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν και ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να συναντήσει τον δικό μας. Ο κ. Μητσοτάκης για τους δικούς του λόγους δεν θέλησε να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο. Μου θύμισε ανάλογο περιστατικό πριν 57 χρόνια. Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου (Γέρος), Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ισμέτ Ινονού. Συναντήθηκαν στις ΗΠΑ και ο Ινονού θέλησε να συναντηθεί με τον δικό μας. Ο Παπανδρέου και οι σύμβουλοι του έκριναν ότι η συνάντηση αυτή δεν έπρεπε να γίνει και με διάφορα προσχήματα την απέφυγαν. Στην επιστροφή στην Αθήνα μέσα στο αεροπλάνο ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό:

Δημοσιογράφος: Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ αρνηθήκατε να συναντηθείτε με τον κ. Ινονού, αφού το επεδίωκε τόσο;

Παπανδρέου: Γιώργο παιδί μου γιατί είναι γέρων, κουφός και κοντός...

Σας το έχω ξαναγράψει. Για την ιστορία. Δυστυχώς έλλειψε το χιούμορ από την πολιτική στις μέρες μας.

Γιατί κάηκε η Εύβοια;

Το άκουσα και τούτο απ' τους ψεκασμένους, ανεμβολίαστους, «αγανακτισμένους», ταλιμπανοχριστιανούς. Κάηκε η Βόρεια Εύβοια για να μπουν πιο εύκολα ανεμογεννήτριες... Μάταια οι ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν να πείσουν για το αυτονόητο. Ότι η Αιολική ενέργεια είναι μια ανανεώσιμη πηγή ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον, όπως δείχνει η εμπειρία πολλών χωρών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey