Oι μπαταχτζήδες της ΔΕΗ

06/12/2019 - 13:27

Ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας δήλωσε δημοσίως ότι 60.000 πελάτες της ΔΕΗ με υψηλά εισοδήματα χρωστούν στην επιχείρηση 800 εκατομμύρια ευρώ. Ερωτώ τους Φωτόπουλους και τους Σκουρλέτηδες γιατί δεν διακόπτουν την παροχή ρεύματος τόσα χρόνια.

Οι αριστεροί της συμφοράς που κυβέρνησαν την χώρα 4,5 χρόνια γιατί δεν τσάκισαν τους «πλουτοκράτες» αλλά συνεργάστηκαν μαζί τους;

Είναι γνωστό ότι ο Αγγελόπουλος, ο Σαββίδης, ο Παπαδημητρίου του ιδρύματος Ωνάση, στήριξαν ποικιλοτρόπως τους Τσιπροκαμμένους επί μια σχεδόν πενταετία. Σήμερα συνεργάζονται με την Ν.Δ!

Κίνα - Ρωσία - Μπουρνούς

Ο Περιέ Φαμπίαν διαπιστευμένος της Γαλλικής εφημερίδας LE MONDE στην Αθήνα επί 11 χρόνια, στο βιβλίο που πρόσφατα εκδόθηκε γράφει:

Το 2015 όταν οι Συριζόκαμμένοι επισκέφτηκαν την Ρωσία και την Κίνα για βοήθεια οικονομική εισέπραξαν και από τις δυο υπερδυνάμεις: «Εμείς θα επενδύσουμε στη χώρα σας αν παραμείνετε στο ευρώ» Την πληροφορία στο Γάλλο δημοσιογράφο έδωσε ο Γιάννης Μπουρνούς βουλευτής του Σύριζα σήμερα και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος τότε. Σιγά σιγά να ξεδιαλύνεται η κωλοτούμπα…

Έφοδος στις τράπεζες

Η επιτροπή Ανταγωνισμού την προηγούμενη εβδομάδα έκανε έφοδο στις τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Άλφα, Γιούρομπανγκ και Άττικα, γιατί η «VIVA» κατηγορεί τις τράπεζες για αθέμιτο ανταγωνισμό και πρακτικές που εμποδίζουν την ανάπτυξη τους στην ελληνική αγορά.

Για να μας καταλαβαίνει ο κόσμος, οι τράπεζες σαν να είχαν συνεννοηθεί, άρχισαν να εισπράττουν προμήθειες για μια σειρά συναλλαγών που πριν παρείχαν δωρεάν. Εστιάζω τις παραπάνω πληροφορίες επί προσωπικής μου περίπτωσης.

Πήγα στην 1η τρέχοντος μηνός στην τράπεζα Πειραιώς και πλήρωσα 121,59 ευρώ οφειλή προς το Δημόσιο. Η προμήθεια ήταν 2,80 ευρώ . Παλαιότερα οι καταθέσεις υπέρ δημοσίου δεν είχαν προμήθεια. Ας μην ξεχνάμε ότι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών έγιναν από τους φορολογουμένους

Ελένη Παπαδάκη - ηθοποιός

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Δ. Λιγνάδης αποφάσισε να δοθεί το όνομα της ηθοποιού Ελ. Παπαδάκη σε μια αίθουσα του θεάτρου και το σωματείο των ηθοποιών που ελέγχεται από το ΚΚΕ αντέδρασε …

Η Παπαδάκη μιλούσε και έγραφε τέσσερις ευρωπαϊκές γλώσσες και διάβαζε απ το πρωτότυπο αρχαία Ελληνικά. Ήταν η καλύτερη της γενιάς της, κατηγορήθηκε από το τότε σωματείο των ηθοποιών ως συνεργάτης των Γερμανών, συνελήφθηκε με εντολή κάποιου Ορέστη και κατακρεουργήθηκε.

Ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ (Ζαχαριάδης) το 1945 σε ομιλία του στο κινηματοθέατρο Τιτάνια αναφέρθηκε στην δολοφονία της Παπαδάκη με τα λόγια του Φουσέ: «Ήταν περισσότερο από έγκλημα, ήταν σφάλμα».

Ο διατάξας την δολοφονία της Παπαδάκη, Ορέστης εκτελέστηκε από τους κομμουνιστές συντρόφους του για σωρεία ποινικών και κομματικών αδικημάτων. Δεν θα σχολιάσω τώρα…

Επικουρικά ταμεία συνταξιούχων

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών 465.000 συνταξιούχοι θα δουν τα επικουρικά τους ταμεία το 2020 να επανέρχονται στα οικονομικά επίπεδα του 2016, αναδρομικά από τον περασμένο Οκτώβριο. Οι αδικίες αποκαθίστανται σταδιακά. Η στήλη προσπαθεί να είναι αντικειμενική. Μερικές φορές όμως εκδηλώνει τις αγάπες και τις κακίες της. Και από τις δυο διαθέτει…

Μετανάστευσαν στην Ευρώπη

Από το 2008 μέχρι το 2016 427.000 Έλληνες εγκατέλειψαν την χώρα για να βρουν δουλειά σε χώρες της Ευρώπης.

Το 38% από αυτούς ήταν άνδρες και το 62% γυναίκες. Το 22,7% ήταν μέχρι 25 ετών. Το 57,3% από 26-35 ετών, το 16% 36-45 ετών και τέλος το 4% ηλικίας από 40-55 ετών.

Από αυτούς ανωτέρας εκπαίδευσης ήταν το 68,7%. Τη δεκαετία του 1950 οι Έλληνες που εγκατέλειπαν την χώρα τους για μια καλύτερη ζωή στην Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη ήταν ανειδίκευτοι εργάτες περιορισμένης εκπαίδευσης. Τώρα μεταναστεύουν τα μορφωμένα παιδιά μας.

Βιβλίο που έλαβα

Από τον συγγραφέα - ερευνητή - λογοτέχνη Κώστα Γ. Μίσσιο έλαβα το βιβλίο με τίτλο «Δεκατρείς Λόγιοι και Λογοτέχνες γράφουν για τα βιβλία μου Συμβολή στην Ιστορία της Λεσβιακής Γραμματείας τόμος 21ος».

Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός και ιδιαίτερη προβολή γιατί όσα αναφέρονται στο βιβλίο έχουν εκτεθεί επαρκώς.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey