Λίγα απ’ όλα

27/04/2017 - 12:50 Ενημερώθηκε 27/04/2017 - 12:51

Ευχαριστίες

Ευχαριστώ το ΦΟΜ και τον πρόεδρο του, κ. Περικλή Μαυρογιάννη, για τις ευχές του Πάσχα. Η κάρτα της «Σταύρωσης» Ι. Μονή Αγίου Όρους (ελεφαντοστούν 10ου αιώνα), απ’ τις πιο σπάνιες στο είδος τους.

 

Τα εγκαίνια

Οπωσδήποτε το κράτος έχει συνέχεια. Αλλά όσες κορδέλες και αν κόψει ο κ. πρωθυπουργός και όσα μεγάλα έργα και αν εγκαινιάσει, γνωρίζει ότι κανένα δεν είναι δικό του δημιούργημα. Άλλοι πολιτικοί τα προγραμμάτισαν, τα σχεδίασαν και τα άρχισαν. Έτυχε να τελειώσουν επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Η μικροψυχία του κ. Τσίπρα. Αντί να καλέσει όλους τους προηγούμενους υπουργούς που δρομολόγησαν τα έργα, πηγαίνει μόνος και κόβει κορδέλες. Αυτό είναι το πρόβλημα φίλοι.

 

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης

Αν είχα τη δυνατότητα να καταρτίσω ένα τοπικό ψηφοδέλτιο υποψηφίων βουλευτών, θα επέλεγα τους Μιχάλη Χατζημιχαλάκη, Γιάννη Καρδαμήλα, Αφούς Σωτηράκη, Αφαλωνιάτη (εμπόριο ξυλείας, ανταλλακτικά αυτοκινήτων), τους ανθρώπους της ποτοποιίας Σαμαρά. Μικροεπιχειρηματίες, αυτοδημιούργητοι άνθρωποι που έχουν δουλέψει σκληρά για να γίνουν αυτοί που είναι.

Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι τεχνοκράτης, θέλει να δημιουργήσει ένα κόμμα ευρωπαϊκού τύπου αλλά πρέπει να αλλάξει τις ράγες του κόμματος». Οι «ράγες» είναι οι παλαιοκομματικοί που δεν αλλάζουν χαρακτήρα με τίποτα. Και το χειρότερο προωθούν τα παιδιά τους, τα οποία μπορεί να έχουν λαμπρές σπουδές, αλλά δεν έχουν δουλέψει ποτέ, οι περισσότεροι.

 

21η Απριλίου 1967

Με βρήκε δάσκαλο στα Σοφιανά Κορινθίας, ένα ορεινό χωριουδάκι κάτω από το Χελμό.

Σε κάποιο σχόλιο στο παρελθόν, δημοσίευσα την τρομάρα μου… που δεν έχει σχέση ούτε με συλλήψεις, φυλακίσεις, βασανισμούς, εξορίες.

Δεν υπήρξα αντιστασιακός, ούτε ταλαιπωρήθηκα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Μια μικρή ομάδα κατ’ αρχάς, επίορκων και φιλόδοξων αξιωματικών με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο, κατέλυσαν τη νόμιμη κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και εγκαθίδρυσαν την επτάχρονη δικτατορία.

 

21η Απριλίου 1967 (2)

Οι πολίτες, που βάναυσα αντιμετωπίσθηκαν από την δικτατορία με ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις και εξορίες, ήταν στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους οι κομμουνιστές και οι οικογένειες τους.

Διήρκησε εφτά χρόνια διότι δεν υπήρξε αποτελεσματική αντίσταση εκ μέρους του πληθυσμού, υποστηρίχθηκε ποικιλοτρόπως από τις ΗΠΑ, αναγνωρίστηκε ακόμα διπλωματικά από την ΕΣΣΔ και άλλες ανατολικές χώρες, το καθένα κράτος για τους δικούς του λόγους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν τους αναγνώριζε έστω και τυπικά -εδώ τον εκμεταλλεύτηκαν τον ανεκδιήγητο για να επικρατήσουν-, ίσως οι εξελίξεις να είχαν άλλη έκβαση.

 

21η Απριλίου 1967 (3)

Οι αξιωματικοί που έκαναν το πραξικόπημα, ήταν ψηφοφόροι της Δεξιάς και πειθαρχούσαν στην πλειοψηφία τους, στο Παλάτι. Στην πρώτη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 1963, ο υπουργός Άμυνας Πέτρος Γαρουφαλιάς και ο αρχηγός του ΓΕΣ, Γεννηματάς, υποδείχτηκαν από το Παλάτι!

Αν δεν προλάβαιναν οι συνταγματάρχες, τη δικτατορία θα την έκανε το Παλάτι με τους στρατηγούς! Δεν υπήρξε κομμουνιστικός κίνδυνος, η δικτατορία έγινε για να ματαιωθούν οι εκλογές και να μην επανέλθει θριαμβευτικά στην εξουσία ο Γεώργιος Παπανδρέου με το γιο του, Ανδρέα.

 

Οι αντιστασιακοί

Μετά το τέλος της δικτατορίας, πλημμύρισε η Ελλάδα από ψευτοαντιστασιακούς, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της, ή λούφαραν ή συνεργάζονταν!

Στο νησί μας απ’ τα πολιτικά πρόσωπα που ταλαιπωρήθηκαν βάναυσα, ήταν ο αείμνηστος δήμαρχος Απόστολος Αποστόλου και ο κ. Σταύρος Γ. Σκοπελίτης, που εστάλη στην εξορία με τον πατέρα του, εικοσιπέντε χρονών παιδί!

Όλοι οι άλλοι «νεοκομμουνιστές», που επί χρόνια υφέρπουν την ανύπαρκτη αντιστασιακή τους δράση, ούτε φυλακίστηκαν, ούτε εξορίστηκαν, ούτε βασανίστηκαν. Ίσως καμιά φορά προσήχθησαν στην Αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων… Τέλος οι ηρωισμοί. Αντιστασιακοί σαν τους Παναγούλη, Καράγιωργα, Μουστακλή, Σημίτη και ολίγων άλλων, δεν υπήρξαν.

 

Δώρα παλαιοκομματικών πολιτικών

Για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους, χάριζαν τα χρέη προς το Δημόσιο, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις ποδοσφαιρικές ομάδες, ΜΜΕ, τους μεγάλους φοροφυγάδες, τους Δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους. Μην το ξεχνάτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey