Ερντογάν: Έλληνες αλλάξτε την κυβέρνηση σας...

26/07/2022 - 10:30

Θα 'ταν το 1984-85, δεν θυμάμαι πια ακριβώς. Με δύο άλλα ζευγάρια επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Τουρκία για να ιχνηλατήσω τα βήματα του παππού Αντώνη και του αείμνηστου πατέρα μου.

Ο πρώτος, ως μικροέμπορος, ταξίδευε ταχτικά στην Τουρκία, ο δεύτερος ως στρατιώτης έζησε και την προέλαση του στρατού μέχρι τον Σαγγάριο και την ατιμωτική άτακτη οπισθοχώρηση και πανωλεθρία. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η καλοπροαίρετη διάθεση του απλού κόσμου στο πρόσωπό μας και ένα είδος πνευματικής και πολιτιστικής αναγνώρισης ανωτερότητας στη ράτσα μας. Όλα αυτά χωρίς έπαρση. Ταξιδεύαμε με λεωφορεία, τρώγαμε σε λαϊκές ταβέρνες και συμμετείχαμε στα πανηγύρια τους. Κυβέρνηση στην Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ερντογάν: Έλληνες αλλάξτε την κυβέρνηση σας... (2)

Στις συζητήσεις που κάναμε σ' όλες τις πόλεις που επισκεφτήκαμε από Αϊβαλί, Μπαλικέσερ, Προύσσα, Γέλοβα, Κωνσταντινούπολη και από εκεί παραλιακώς στη Σμύρνη, μια ήταν η κουβέντα.

Ο φόβος των απλών ανθρώπων για το σαϊτάν Παπανδρέου. Όταν τους ρωτούσες το γιατί η απάντηση ήταν μια: «Δεν αγαπά Τούρκους». Εμείς βέβαια σιωπηλά καμαρώναμε γιατί αναγνωριζόταν η ανωτερότητα του Πρωθυπουργού της χώρας μας, αφού προκαλεί φόβο στον αντίπαλο. Στην Τουρκία την εποχή εκείνη είχαν τη δικτατορία του Εβρέν και κλαράκι δεν κουνιόταν από φόβο. Και έρχεται σήμερα ο Ερντογάν να μας ζητά να αλλάξουμε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη γιατί δεν τον γουστάρει! Θέλει κάποιον πιο βολικό και συνεργάσιμο... Τα συμπεράσματα δικά σας! Κάποια άλλη φορά θα σας διηγηθώ την τρομάρα που πέρασα λίγο έξω απ' τ' Αιβαλί.

Υπόθεση ΝOVARTIS

Με απλά λόγια για να γίνω κατανοητός αφού με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου η υπόθεση έκλεισε και οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές και δεν κριτικάρονται. Η φαρμακευτική Ελβετική βιομηχανία δωροδοκούσε ιατρούς και πολιτικά πρόσωπα για να προτιμούν τα δικά της φάρμακα στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Στη χώρα μας το 2003 το κράτος ξόδεψε 2,1 δις ευρώ για τους ασφαλισμένους του και το 2009 5,09 δις. Και δεν φταίει κανένας; Η εισαγγελέας κ. Τουλουπάκη παραπέμφθηκε για να δικαστεί απ' το ειδικό δικαστήριο, διότι, συν τοις άλλοις, παρέλειψε να παραπέμψει στη Βουλή τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό. Οι δέκα πολιτικοί που παραπέμφθηκαν απαλλάχτηκαν με βουλεύματα. Τέλος για αυτή τη «σκευωρία την μεγαλύτερη από καταβολής του Ελληνικού Κράτους» κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αλλά την τιμή και την υπόληψη των δέκα πολιτικών που διασύρθηκαν και συκοφαντήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα την αποκαταστήσει ουσιαστικά;

Σάββατο βράδυ στην Ευρυακή

Δεν βγαίνω πια τακτικά για φαγητό τα βράδια, όπως πριν λίγα χρόνια. Από τη μια ο φόβος της πανδημίας, από την άλλη η μεγάλη ηλικία με κρατούν στο σπίτι και στις τρέχουσες ασχολίες. Περισσότερο χρόνο διαθέτω στο διάβασμα δύο εφημερίδων εβδομαδιαίως και των βιβλίων. Άρχισα να διαβάζω το «Φάκελος Απόδρασης» της Julie Orringer, εκδόσεις Gutenberg, ένα ογκωδέστατο βιβλίο 1.000 περίπου σελίδων που μου έφερε ο φίλος μου ο Γιώργος.

Αλλά το προηγούμενο Σάββατο βγήκα με την οικογένεια της κόρης μου στην Ευρυακή στου Χατζηνικόλα. Όταν παρευρίσκονται τα εγγόνια μου γίνομαι άλλος άνθρωπος.

Εντύπωση μου έκανε η καθαριότητα, άψογη εξυπηρέτηση, μεγάλες μερίδες, ποιότητα και λογικές τιμές. Περισσότερο είναι και το περιβάλλον με το γραφικό λιμανάκι και τη θάλασσα στα πόδια σου. Πάγια θέση της στήλης και του γράφοντα είναι να μην τσιγκουνεύεται επαίνους σ' αυτούς που το αξίζουν. Είναι ένα είδος ικανοποίησης για τους επιχειρηματίες που με συνέπεια βοηθούν την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού.

Ήπια ένα μπουκάλι κρασί με μικρή βοήθεια του εγγονού μου κάτω απ' τα επιτιμητικά βλέμματα της συζύγου και της κόρης! Βλέπεις υπάρχει και το γήρας μ' όλες τις συνέπειες του.

Οι Έλληνες παγκοσμίως

Με την απογραφή του πληθυσμού το 2021οι κάτοικοι της Ελλάδας ανέρχονται σε 10.678.632 πολίτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο εξωτερικών Διεύθυνση Απόδημου Ελληνισμού οι Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδος, στα πέρατα του κόσμου, ανέρχονται σε 6.500.000.

Μετά βίας ξεπερνάμε ελαφρώς τα 17.000.000. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι Έλληνες εντός της χώρας γηράσκουν χωρίς να αυξάνονται με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της χώρας μας να μειωθεί κάτω των 10 εκατομμυρίων. Επομένως εφ' όσον οι Έλληνες δεν κάνουν πάνω από τρία παιδιά για να υπάρξει κάποια αύξηση του πληθυσμού είναι επιτακτική ανάγκη να ενσωματώσουμε παιδιά αλλοδαπών που γεννιούνται στη χώρα και λαμβάνουν ελληνική παιδεία. Είναι γνωστό ότι η ράτσα μας έχει πλήθος επιμειξίες στην τρισχιλιετή ιστορία της, με αποτέλεσμα να ανανεωθεί και να διατηρηθεί στους αιώνες. Όταν φοιτούσα στην β' τάξη του Γυμνασίου μας ήρθε μια φιλόλογος πρωτοδιοριζόμενη από τον Πειραιά. Την πρώτη μέρα που μπήκε στην τάξη έβγαλε τον κατάλογο φώναζε τα ονόματα των μαθητών, σηκωνόμασταν όρθιοι για να μας γνωρίσει φυσιογνωμικά. Όταν έφτασε σε μένα με κοίταξε επισταμένα και είπε: «Όταν μεγαλώσεις να ψάξεις να βρεις τις ρίζες σου». Τις βρήκα στην νότια Ιταλία. Οι φυλετικές επιμειξίες ζωηρεύουν τους λαούς, τους κάνουν δραστήριους και επινοητικούς. Ορατό παράδειγμα οι ΗΠΑ. Το ίδιο συμβαίνει και στο φυτικό βασίλειο. Το υβρίδιο είναι «μπάσταρδος» γι' αυτό είναι πιο αποδοτικό. Αλλά χωρίς να το θέλω μπήκα σε ξένα χωράφια που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις που δεν διαθέτω και σταματώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey