Ένας Κινέζος τυχερός

15/11/2022 - 10:30

Συνήθως στη χώρα μας αν κάποιος κερδίσει μεγάλο ποσό στα τυχερά παιχνίδια κρατά την ανωνυμία του από φίλους και συγγενείς για να μην του ζητήσουν δανεικά και αγύριστα. Το ίδιο κάνει και σ' αυτούς που χρωστάει για ευνόητους λόγους. Τέλος δεν αποκαλύπτεται για να μην πέσει θύμα ληστείας απ' τους έκνομους. Ένας κινέζος κέρδισε στο τζόκερ της πατρίδας του 30 εκατ. δολάρια. Ποσό τεράστιο για εμάς και υπερτεράστιο για τα δεδομένα της Κίνας όταν το κόστος ζωής είναι μικρό και τα μεροκάματα επίσης. Μεταμφιέστηκε και εισέπραξε την επιταγή προσκομίζοντας το κερδοφόρο δελτίο. Διέθεσε 5 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς και απέκρυψε από το γιο και τη σύζυγό του το ποσό που κέρδισε. «Για να μην ξιπαστούν και θελήσουν να διακριθούν απ' τους συμπολίτες μας και να μη γίνουν οκνηροί πιστεύοντας ότι δεν χρειάζεται να εργαστούν πια».

Οι «μαϊμού» ανάπηροι στην Αμερική

Δεν έχουμε μόνο εμείς το προνόμιο να βγάζουμε «τυφλούς, κουτσούς, αρρώστους γενικώς» υγιέστατους πολίτες για να πάρουν αναπηρική σύνταξη. Στην Αμερική γιατρός έδωσε ψεύτικο πιστοποιητικό σε υγιή πολίτη για να πάρει πρόωρη σύνταξη. Τιμωρήθηκε με 8 χρόνια φυλακή και 70,6 εκατ. δολάρια πρόστιμο. Εκεί όμως οι ποινές και τα πρόστιμα εκτελούνται στο ακέραιο.

Επιλογή υποψήφιων βουλευτών

Απεδείχθη εκ των πραγμάτων ότι κατά το πλείστον με την πολιτική δεν ασχολούνται οι ικανοί και παραγωγικοί. Τους τελευταίους τους βρίσκεις στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ακόμα γνωστό ότι το επάγγελμα του πολιτικού είναι απ' τα καλά αμειβόμενα επαγγέλματα, χωρίς να διαθέτεις κεφάλαια.

Αλλά και ο ψηφοφόρος, εδώ που τα λέμε, δεν επιλέγει τους ικανούς και αδιάφθορους, αλλά αυτούς που του χαϊδεύουν τα αυτιά με τις εύκολες λύσεις και αυτούς που του δίνουν άφεση αμαρτιών για τις επιλογές του. Για να μην παρουσιάζονται φαινόμενα όπως αυτό των Γρεβενών η επιλογή των νέων υποψηφίων πρέπει να γίνεται πολύ προσεχτικά. Η ευθύνη της ΝΔ για την επιλογή του Πάτση είναι τεράστια.

Φωνές (ποίημα)

Όταν άρχισα να γράφω τις σκέψεις μου στο «Δημοκράτη» το δεύτερο εξάμηνο του 1983 η στήλη ήταν πιο ρομαντική και ερωτική. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό κάτω απ' τα γεφύρια και παρέσυρε τις ιδέες μου! Η στήλη έγινε περισσότερο πολιτική, σταθερά κοινωνική, ενίοτε εριστική. Ωστόσο μερικές φορές επιστρέφει στα όμορφα χρόνια της πρώτης νιότης της. Δεν αποκόπηκε τελείως απ' τις ρίζες που έκαναν όμορφη τη ζωή της. Πάμε:

Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες

εκείνων που πεθάναν ή εκείνων που είναι

για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.

Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε

κάποτε μες στην σκέψη τες ακούει το μυαλό.

Και με τον ήχο των για μια στιγμή επιστρέφουν

ήχοι από την πρώτη ποίηση της ζωής μας-

σα μουσική τη νύχτα, μακρυνή που σβύνει.

(Κρατάμε την ορθογραφία του ποιητή) Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣΚαι πως να μη σε θυμηθώ; (ποίημα)

Ας δοκιμάσουμε και την ποίηση μιας άλλης εποχής, πιστεύω σχεδόν άγνωστη στη νέα γενιά. Πάμε:

Και πως να μη σε θυμηθώ; Χτυπήστε όλες οι λύρες για την φεγγαροπρόσωπη! Τα δώρα τα περίσσια, γλύκα και αέρα και φωνή, της λίμνης της τα πήρες και το τραχύ της αρετής από τα Καρπενήσια.

Κ. Παλαμάς

Ο Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα από Μεσολογγίτες γονείς.

Οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων

Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη ως Ευρωβουλευτή. Ούτε μπορώ να κατανοήσω το «απόρρητο» της ΕΥΠ όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα που πρέπει ο ψηφοφόρος να πάει να ψηφίσει, να γνωρίζει σε λεπτομέρειες τον βίον και την Πολιτείαν τους. Θεωρώ όμως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ν' αναλάβουν εργολαβικώς την υπεράσπιση του κ. Ανδρουλάκη και να ξεχνούν τις δικές τους πομπές επί των «ενδόξων» ημερών της διακυβέρνησης της «πρώτης φοράς αριστεράς».

Πιτσιόρλας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το τηλέφωνο του παρακολουθείτο και ο κ. Τσίπρας το γνώριζε. Λαφαζάνης ομοίως παρακολουθείτο με όλα τα μέσα. Κωνσταντοπούλου, πρώην συντρόφισσα του κ. Τσίπρα, δικηγόρος της συζύγου του και οικογενειακή φίλη. Παρακολουθείτο. Με αποδείξεις και ονόματα. Θέλω να καταλήξω ότι παρακολουθήσεις γίνονται και θα γίνονται. Δεν έχω τις γνώσεις για να προτείνω μέτρα ελέγχου για παρεκτροπές.

Αισχροκέρδεια φοροδιαφυγή

Έπιασαν λέει οι διωκτικές οικονομικές αρχές καταστηματάρχες στη Μύκονο και το Κολωνάκι που έκοβαν "μαϊμού" αποδείξεις εκατομμυρίων, έκλεβαν τον ΦΠΑ που πληρώνει ο πελάτης και ομοίως ήταν φοροφυγάδες. Τους επέβαλαν το ανάλογο πρόστιμο ή τους έκλεισαν προσωρινά τη ψησταριά ή το βενζινάδικο για νοθεία στα καύσιμα. Αναλυτικά για να μας καταλαβαίνουν όλοι.

Φοροδιαφεύγεις 100.000 ευρώ για παράδειγμα σου βάζω πρόστιμο 20.000 και σου κλείνω το μαγαζί για ένα μήνα. Σε «συμφέρει» να το ξανακάνεις γιατί έχεις κέρδος... Αν όμως το πρόστιμο ήταν τριπλάσιο απ' αυτό που απέκρυψες και δινόταν στη δημοσιότητα το όνομα της επιχείρησης, η φοροδιαφυγή θα περιοριζόταν. Γιατί δίνονται στη δημοσιότητα, με εισαγγελική εντολή, τα ονόματα και οι φωτογραφίες για ειδεχθή εγκλήματα; Το κακό της φοροδιαφυγής από τους έχοντες έχει παραγίνει κ. Πρωθυπουργέ. Αυτοί που σας στηρίζουν δεν θέλουνε να χαϊδεύετε αυτιά.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey