Λίγα απ’ όλα

15/12/2016 - 13:35

 

27 χρόνια Ε.Ρ.Ε.!

Συνέβη πριν από πολλά χρόνια σε χωριά της Γέρας και είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.

Παππούς «εθνικόφρων» της τότε εποχής παίρνει τον ανεπρόκοπο και οκνό εγγονό του, που έφερε και το όνομά του, και μετέβη στο γραφείο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Αφού εξήγησε στο βουλευτή τους λόγους της επίσκεψής του, κατευθύνθηκαν στο γραφείο του ιδιαιτέρου για τα περαιτέρω:

Ιδιαίτερος: Πόσο χρονών είσαι, νεαρέ;

Νεαρός: Είκοσι τέσσερα.

Ιδιαίτερος: Ποια είναι τα προσόντα σου;

Παππούς: 27 χρόνια Ε.Ρ.Ε.

Και ο νεαρός διορίστηκε στο Δημόσιο, γιατί ο παππούς ψήφιζε 27 χρόνια δεξιά... Η χώρα των απατεώνων και η κόλαση των νομοταγών. Αυτή είναι η Ελλάς ανέκαθεν.

 

Ο νουνός μου θα τη σβήσει!

Συζήτηση μεταξύ δύο παιδιών 12 και 13 ετών. Αυθεντικό.

Παιδί Α 13 ετών: Ρε μ....α, οδηγείς το παπί του πατέρα σου χωρίς άδεια και χωρίς κράνος, θα σε γράψουν.

Παιδί Β 12 ετών: Το ξέρει ο πατέρας μου.

Παιδί Α: Και δεν φοβάσαι μη σε γράψουν;

Παιδί Β: Ο νουνός μου είναι αστυνομικός και θα μου σβήσει το πρόστιμο. Δύο φορές με έγραψαν και το έσβησε... Χωρίς σχόλια.

 

Το ύψος της βροχής

Επιτέλους, άνοιξαν οι καταρράκτες του ουρανού και ξεκοράκιασε ο τόπος. Σας κάνω γνωστό ότι το βροχόμετρο στον Παπάδο λειτουργεί από 1-10-2016 μέχρι 31-3-2017.

Τις λιγότερες βροχές στο νησί δέχεται το βόρειο τμήμα και η περιοχή Αεροδρομίου και τις περισσότερες το λεκανοπέδιο του Ευεργέτουλα και η Γέρα. Πέρυσι, ο μέσος όρος των βροχοπτώσεων στο νησί ξεπέρασε τις 30 ίντσες και στον Παπάδο τις 27. Θεωρούμε επαρκείς τις βροχοπτώσεις όταν το βροχόμετρο ξεπεράσει τις 35 ίντσες. Για την ώρα το βροχόμετρο δείχνει 9 ίντσες.

 

Φιντέλ Κάστρο

Όταν ο Φιντέλ Κάστρο και ο Ερνέστο (Τσε) Γκεβάρα αποβιβάστηκαν με τους αντάρτες τους στην Κούβα για να ανατρέψουν το δικτάτορα Μπατίστα, δεν ήταν κομμουνιστές. Ο Κάστρο ήταν γιος γαιοκτήμονα ζαχαροκάλαμου και ο Γκεβάρα τέκνο πλούσιου μεγαλογιατρού της Αργεντινής. Ο δικτάτορας Μπατίστα είχε μετατρέψει την Κούβα σε πορνείο και καζίνο των πλούσιων Αμερικάνων και της μαφίας, ενώ ο λαός λιμοκτονούσε.

Μετά την επικράτηση των επαναστατών, ο δικτάτορας Μπατίστα και η οικογένειά του φυγαδεύτηκαν από τη CIA στην Αμερική με αεροπλάνο. Ο αποκλεισμός του νησιού από το στόλο των ΗΠΑ, οι απόπειρες δολοφονίας του ηγέτη οδήγησαν τον Κάστρο στην αγκαλιά της Ρωσίας και το λαό από τη Σκύλα στη Χάρυβδη για 50 και χρόνια.

 

Τσάμηδες Αλβανοί

Τσάμι στα Τούρκικα σημαίνει πεύκο και Τσάμηδες προφανώς είναι οι άνθρωποι που κατοικούν σε πευκόφυτες περιοχές.

Πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Τσάμηδες κατοικούσαν στις περιοχές της Ηπείρου, Παραμυθιάς, Πρέβεζας και Άρτας. Όταν η χώρα μας κατελήφθη από τους Γερμανούς, οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και ο ντόπιος πληθυσμός πολλά δεινά υπέστη από τις προδοσίες τους. Μετά τον πόλεμο και για να αποφύγουν την τιμωρία για τις προδοσίες τους μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αλβανία. Από τότε ζητούν να αποζημιωθούν οι περιουσίες τους που άφησαν στην Ελλάδα. Τι τους λες...

 

«Γκρίζα» ποίηση

Κυττάζοντας ένα οπάλλιο μισό γκρίζο
θυμήθηκα δυο ωραία γκρίζα μάτια
που είδα· θάναι είκοσι χρόνια πριν...

Για έναν μήνα αγαπηθήκαμε.
Έπειτα έφυγε, θαρρώ στην Σμύρνη,
για να εργασθεί εκεί, και πια δεν ιδωθήκαμε.

Θ’ ασχήμισαν -αν ζει- τα γκρίζα μάτια·
θα χάλασε τ’ ωραίο πρόσωπο.

Μνήμη μου, φύλαξέ τα συ ως ήσαν.
Και, μνήμη, ό,τι μπορείς από τον έρωτά μου αυτόν,
ό,τι μπορείς φέρε με πίσω απόψι.

Κ. Καβάφης

Ο ποιητής της Αλεξάνδρειας Κωνσταντίνος Καβάφης έχει μεταφραστεί σε 72 γλώσσες. Γνωστές οι ερωτικές του προτιμήσεις! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey