Οι εξετάσεις των ισχυρών

29/05/2014 - 17:55

Λένε πως δίνουν καθημερινά εξετάσεις σε δύσκολα θέματα, πως προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, πως αγωνίζονται να λύσουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή!

Λένε πως δίνουν καθημερινά εξετάσεις σε δύσκολα θέματα, πως προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, πως αγωνίζονται να λύσουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή! Γυρίζοντας όμως από το βαθμολογικό κέντρο, πρώτη μέρα των πανελλήνιων εξετάσεων σήμερα, αναπόφευκτα δεν μπορώ παρά να σκεφτώ σε ποια μαθήματα θα υστερούσαν και σε ποια θα διέπρεπαν οι πολιτικοί μας!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κοβόταν στα Αρχαία Ελληνικά και θα διέπρεπε στην Ιστορία. Όπως το γράφω: μπορεί να γνωρίζει πού και πότε έλαβαν χώρα τα γεγονότα του ενδόξου μας παρελθόντος, δεν ξέρω όμως αν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μιλούσαν την ίδια γλώσσα μαζί του.

Ο Ιπποκράτης για παράδειγμα: υποθέτω το Ασκληπιείο του δεν είχε μεγάλη σχέση με τα σημερινά νοσοκομεία. Επίσης φοβάμαι ότι ο νυν υπουργός Υγείας θα κοβόταν στην ανάλυση των ιστορικών πηγών. Μου φαίνεται ότι δύσκολα θα μπορούσε να εξηγήσει το σήμερα στηριζόμενος στο χτες…

Ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα έπαιρνε ούτε τη βάση στη Νεοελληνική Γλώσσα. Είναι γνωστό ότι έχει περάσει ακόμη και τον Κώστα Σημίτη στις λεκτικές ασυναρτησίες. Μιλά ελληνικά, και σκέφτεται αγγλικά: «Θέλω να μου ΤΟ επικοινωνήσετε»! «Happy Birthday, Mister President», αυτό δε λέγεται έτσι! «Would you like them to communicate anything to you?» Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αρίστευε στην έκφραση, θα έχανε μονάδες ωστόσο από την πολυλογία.

Όχι απλώς θα ξεπερνούσε το όριο των απαιτούμενων λέξεων, αλλά θα έπαιρνε και βραβείο συνωνύμων εκφράσεων: είναι ο μόνος Έλληνας που λέει με δέκα διαφορετικούς δοκιμιακούς τρόπους έκφρασης το ίδιο πράγμα! Είναι επίσης αφάνταστα τυχερός γιατί δε διαγωνίζεται σε υλικό της Τράπεζας Θεμάτων: Θα ήταν ο μόνος υποψήφιος ο οποίος θα χρειαζόταν δύο σελίδες για να απαντήσει σε μία ερώτηση κατανόησης, χωρίς να απαντά ουσιαστικά στο ερώτημα… «Χαλκός ηχών» που γράφει κι ο Απόστολος Παύλος…

Ο Αλέξης Τσίπρας δε θα είχε την παραμικρή τύχη στα ειδικά μαθήματα, με έμφαση στις ξένες γλώσσες. Κι ιδού η ατυχία μας, αν γίνει κάποτε Πρωθυπουργός! Θα αλλάξει τα φώτα στη διεθνή διάλεκτο του εμπορίου, μακράν αποτελεσματικότερα από όσο επιθυμεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ίδιου του διεθνούς εμπορίου!!! Θυμάστε όλοι εκείνο το αμίμητο: «Do you have time for a coffee, Alexis?» ως σχόλιο στο θανατηφόρο «Madam Merkel» του Προέδρου τού ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή πολλά μπορεί να συμβούν, αυτό όμως όχι, ίσως ο κ. Τσίπρας πρέπει επειγόντως να βελτιώσει τις γνώσεις του στις ξένες γλώσσες. Πλέον δε νοείται ούτε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που να μην ομιλεί απταίστως την Αγγλικήν!

Ο νυν Πρόεδρος και το επιτελείο του επιβάλλεται από τώρα να εκτελούν αψόγως ασκήσεις Μαθηματικών απλού τύπου: προπαίδεια, αφαίρεση για την κακιά την ώρα και πρόσθεση (το ευκταίο) για τις παραμονές των εκλογών. Ανέκαθεν τα προεδρικά επιτελεία άθροιζαν τα κουκιά κι επιδίδονταν σε ταχυδακτυλουργικές αλχημείες. Το μεγάλο στοίχημα για το επιτελείο του κ. Σαμαρά είναι η εύρεση της λυδίας λίθου, που θα μετατρέψει κάθε συντηρητικό πολίτη αυτής της χώρας σε ψηφοφόρο τής Ν.Δ.. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό, όσο κι αν κάποιος το επιθυμεί διακαώς, για να παραφράσω το γνωστό απόφθεγμα του «Αλχημιστή»!

Το Κ.Κ.Ε. θα κοπεί αναντιρρήτως σε ό,τι σχετίζεται με την ιστορία των νεώτερων χρόνων: γεγονότα, πολιτικές εξελίξεις, καθημερινές ανάγκες, νέες πολιτικές προτάσεις και νοοτροπίες. Ήδη και πολιτικά η λαιμητόμος της Δημοκρατίας το έστειλε πίσω ακόμη κι από τη Χρυσή Αυγή! Το μήνυμα δυστυχώς δεν ελήφθη! Χρόνια τώρα! Όταν το κινητό τηλέφωνο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ακόμη υποκαθίσταται απ’ τα ταχυδρομικά περιστέρια… άντε βρες εσύ τη γιατρειά!

Θέλω να γράψω πολλά περισσότερα… για τις καλλιτεχνικές επιδόσεις αστέρων της πολιτικής, για τη λογοτεχνική τους δεινότητα, για την επιστημονική τους… προσήλωση… στη λογοκλοπή!!! Βαριέμαι! Από μεθαύριο ξεκινά η διόρθωση των τετραδίων της Νεοελληνικής Γλώσσας. Φρέσκα μυαλά, έφηβοι, κλήθηκαν να σχολιάσουν με παραδείγματα την ανθρωπιά και την απανθρωπιά της εποχής… Είμαι πολύ πιο περίεργη να δω τι σκέφτηκαν!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey