Έλληνες νεοναζί ευρωβουλευτές;

21/05/2014 - 17:18

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε. Την επόμενη Κυριακή, πέρα από το δεύτερό τους γύρο, είναι και οι ευρωεκλογές.

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε. Την επόμενη Κυριακή, πέρα από το δεύτερό τους γύρο, είναι και οι ευρωεκλογές.

Την Κυριακή το βράδυ στην τηλεόραση οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, την πτώση της Νέας Δημοκρατίας και την αποδοχή των ανεξάρτητων υποψηφίων από τους ψηφοφόρους. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διαφέρουν πολύ από τις εθνικές και από τις ευρωεκλογές. Είναι σε μεγάλο βαθμό προσωποπαγείς.

Ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, οι υποψήφιοι παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο από τα κόμματα που τους προσφέρουν στήριξη. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τον τόπο του και επιθυμεί να τον δει να λειτουργεί σωστά και να προοδεύει. Γι’ αυτό και ψηφίζει με βάση τους υποψηφίους πολύ περισσότερο από άλλες αναμετρήσεις στις οποίες είναι κυρίαρχο το κομματικό κριτήριο.

Γι’ αυτό και δύσκολα μπορούν να συσχετιστούν τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής με αυτά που θα προκύψουν από τις κάλπες των ευρωεκλογών την άλλη Κυριακή.
Εκτός ίσως από ένα.

Και αναφέρομαι στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αττική. Ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, ποσοστά που αγγίζουν το 16%, ποσοστά αν μη τι άλλο ανησυχητικά. Κανείς πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το άλλοθι της άγνοιας.

Οι εποχές που ο φόβος και η άγνοια δικαιολογούσε την ψήφο στο συγκεκριμένο κόμμα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όλοι έχουν επίγνωση του τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. Όλοι ξέρουν τους εκπροσώπους της, τις πρακτικές τους, τις απόψεις τους.

Ξυλοδαρμοί, δολοφονίες και εκφοβισμοί μεταναστών, ακόμα και δολοφονία Ελλήνων που ήταν αντίθετοι στις δικές τους απόψεις (βλ. Παύλος Φύσσας), συλλήψεις τον περασμένο Σεπτέμβρη…

Τόσα και τόσα έχουν έρθει στην επιφάνεια, κι όμως υπάρχει κόσμος στην Αττική ο οποίος επέλεξε να ψηφίσει τον υποψήφιο δήμαρχο του συγκεκριμένου κόμματος.

Πλέον λοιπόν μιλάμε για μία σαφή πολιτική θέση όλων όσοι ψήφισαν υπέρ της Χρυσής Αυγής, καθώς θεωρούν ότι οι υποψήφιοί της, οι οποίοι ξεκάθαρα συμμερίζονται τις ακραίες απόψεις του συγκεκριμένου κόμματος, μπορούν να διοικήσουν επιτυχώς.

Αν λοιπόν αυτά τα ποσοστά εντοπίζονται μόνο εντός της Αττικής τι συμβαίνει με τα πανελλαδικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής; Πού κυμαίνονται; Υπάρχει, αλήθεια, ο κίνδυνος ανάδειξής της ως τρίτης δύναμης; Θα στείλει η χώρα μας για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο ναζί βουλευτές;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey