Λίγα απ’ όλα

13/09/2012 - 15:16

Όταν τη ζώνη και το κράτος τα φοράς μόνο για το φόβο του χωροφύλακα, τότε θα εξακολουθήσει η άσφαλτος να βάφεται με αίμα.

Όταν τη ζώνη και το κράτος τα φοράς μόνο για το φόβο του χωροφύλακα, τότε θα εξακολουθήσει η άσφαλτος να βάφεται με αίμα.

Ο δρόμος ο παραθαλάσσιος
Περίπου 1.000 μ. βόρεια της Ευρειακής, ο παραλιακός δρόμος του κόλπου της Γέρας έχει υποστεί καθίζηση. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Πρέπει πρώτα να μπαζωθεί το υπόστρωμα και μετά ν’ ασφαλτοστρωθεί η επιφάνεια. Δυστυχώς, ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε και ουδείς αρμόδιος ενδιαφέρθηκε να το μπαλώσει. Τ’ ακούς, κ. Γιακαλή;

Οι υπάλληλοι της Βουλής
Ο αείμνηστος Γιάννης Αλευράς, ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής τού ΠΑΣΟΚ, παρέλαβε 500 εργαζομένους στο κοινοβούλιο και τόσους τους άφησε. Προερχόμενος από την Ένωση Κέντρου, ήταν απ’ τους πολιτικούς με ήθος και αρχές και σεβόταν το δημόσιο χρήμα. Έκτοτε όλοι οι παρελάσαντες πρόεδροι διόρισαν πλήθος ημετέρων για να αριθμεί σήμερα η Βουλή 1.700 υπαλλήλους, υπερβολικά αμειβόμενους, μέρες που διανύουμε, και υπερβολικά πολλούς! Όπως έγραψε ο αθηναϊκός Τύπος, ορισμένοι υπάλληλοι της Βουλής δεν προσέρχονται καθόλου στη δουλειά τους και αμείβονται κανονικά! Αυτό λέγεται αργομισθία και πρέπει κάποτε ν’ απασχολήσει τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς. Ιδιαίτερα τον κ. Πεπόνη.
Αναλυτικά: 670 είναι τακτικοί υπάλληλοι, 541 έχουν προσληφθεί με σχέση ιδιωτικού δικαίου, 100 είναι μετακλητοί και 360 αστυνομικοί. Να κάνουν τι τόσοι αστυνομικοί; Όλοι αυτοί οι έχοντες «μπάρμπα στην Κορώνη» στοιχίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο 102,4 εκατ. ευρώ ετησίως!

Ένας φίλος απ’ τα παλιά
Είχα να τον δω κάπου 35 χρόνια. Μπορεί και περισσότερα. Η μνήμη εξασθενεί, οι παραστάσεις δύσκολα επαναφέρονται στο προσκήνιο. Τετάρτη αργά το απόγευμα χτύπησε το τηλέφωνο. «Ένας φίλος απ’ τα παλιά», είπε και σώπασε. Δεν τον γνώρισα αμέσως, προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. Το κατάλαβε. «Είμαι ο Κίμωνας ο Τρουπής». Δε χρειαζόταν τίποτα άλλο. Η μνήμη αφυπνίστηκε σαν ηφαίστειο, οι παραστάσεις ξεχύθηκαν, τα πρόσωπα άρχισαν να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή. Και τι δεν είπαμε! Ένας ρομαντικός φίλος που σημάδεψε την πρώτη μου νιότη και την ομόρφυνε. Να ‘σαι καλά, Κιμωνάκο.

Άκουσα - διάβασα
- Το Υπουργείο Οικονομικών έχει τα στοιχεία 54.000 πολιτών που έβγαλαν έξω 20 δισ. ευρώ.
- Το τσιτάχ είναι το πιο γρήγορο αιλουροειδές στον κόσμο.
- Το Ουσάκ κατέκαψε ο Ελληνικός Στρατός κατά την υποχώρηση του 1922. Για να ακούγεται και η άλλη πλευρά, και ας πονάει!
- Η Ελλάδα δαπανά για το Στρατό και τους εξοπλισμούς του το 24% τού ΑΕΠ, όταν οι άλλες χώρες της Ευρώπης μόλις φθάνουν το 8% - 12%.

Ένστολοι - εισαγγελείς - πανεπιστημιακοί
Είναι γεγονός ότι τα δύο τελευταία έτη, με τις οικονομικές περικοπές μισθών και συντάξεων, ο ελληνικός λαός πληρώνει τα λάθη και τις ανεπάρκειες του πολιτικού συστήματος. Των πολιτικών. Από το 1974 κι δώθε, αυτοί που μας κυβέρνησαν δεν ήταν ικανοί να «διευθύνουν ούτε περίπτερο». Δικαίως λοιπόν διαμαρτύρεται ο συνταξιούχος ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Ταμείο Εμπόρων, ΝΑΤ κ.λπ., διότι και αυτούς τούς άγγιξαν τα μέτρα! Παρά τις πενιχρές συντάξεις τους. Αλλά οι ένστολοι των ειδικών αποστολών, οι δικαστές, οι πανεπιστημιακοί, οι διευθυντές των νοσοκομείων, οι διπλωμάτες, παρά τις περικοπές που υπέστησαν, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από το λούμπεν προλεταριάτο, που προανέφερα, του κρατικού κορβανά. Επειδή περνάμε δύσκολες ημέρες, ας είμαστε συγκρατημένοι και περίσκεπτοι. Και ας μην προκαλούμε. Όταν βελτιωθούν κάπως τα πράγματα, θα διορθωθούν οι αδικίες των ειδικών μισθολογίων... με τα αφορολόγητα κ.λπ.!

Βοτανολογία - Βιταμίνη Α
Μπορείτε να μάθετε αν έχετε έλλειψη Βιταμίνης Α αν πιέσετε το δάχτυλο στην παλάμη του άλλου χεριού. Αν το δέρμα μετά την πίεση είναι κιτρινοασπριδερό πριν το αίμα επανέλθει στο σημείο αυτό, τότε δεν έχετε έλλειψη Βιταμίνης Α. Η έλλειψη δημιουργεί το κοκκίνισμα των βλεφάρων, τα μάτια που τρέχουν, τα συχνά κρυολογήματα, προβλήματα στα αυτιά, τη μύτη, το λαιμό, το τραχύ, ξηρό, λεπιασμένο δέρμα. Τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Α είναι το μουρουνέλαιο, το συκώτι αρνιού και μοσχαρίσιο, τα ραδίκια, τα καρότα, το κάρδαμο, η γλυκοπατάτα, το μαϊντανός, το σπανάκι, η κόκκινη πιπεριά κ.ά.. Υπάρχουν και χημικά σκευάσματα φάσματος βιταμινών, αλλά αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να τις προσλάβει διά των τροφών.

Απιδιάς Λάκκος, 11-9-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey