Λίγα απ’ όλα

21/06/2012 - 14:05

«Ψήφος είναι το όργανο και σύμβολο ενός ελεύθερου ανθρώπου να κάνει ανόητο τον εαυτό του και ναυάγιο την πατρίδα του.» (Ambroce Bierce)

«Ψήφος είναι το όργανο και σύμβολο ενός ελεύθερου ανθρώπου να κάνει ανόητο τον εαυτό του και ναυάγιο την πατρίδα του.» (Ambroce Bierce)

Μετά τις εκλογές
Δε μας εξέπληξαν τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής. Εν πολλοίς αναμενόμενα. Λυπήθηκα ειλικρινά που τη θέση του κ. Καραγιάννη πήρε ο παλαιοκομματικός τού ΠΑΣΟΚ κ. Σηφουνάκης. Θα ήθελα το Κ.Κ.Ε. να καταλάμβανε την τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ την τελευταία. Φαίνεται ότι υπάρχουν στο Κ.Κ.Ε. πολλοί γιαλαντζί κομμουνιστές, που σπεύδουν όπου μυρίζονται ψητό...

Πού οφείλεται η πτώση τού Κ.Κ.Ε.
Σε λάθος τακτική πρώτα. Δεν μπορείς να βαφτίζεις τον εαυτό σου νονό της εργατικής τάξης και να μη θέλεις να κυβερνήσεις! Ο καταγγελτικός λόγος, που ενίοτε μετατρέπεται σε εισαγγελικό, είναι χωρίς αντίκρισμα όταν δε διαθέτεις κυβερνητικό πρόγραμμα και προοπτική υλοποίησής του. Οι αψυχολόγητες συχνές και εν πολλοίς άστοχες παρεμβάσεις τού ΠΑΜΕ και της Π.Ν.Ο. ταλαιπώρησαν τους πολίτες και τους εξόργισαν. Η ακατάσχετη φλυαρία της όψιμης «κομμουνίστριας» κ. Κανέλλη, ο λόγος χωρίς ουσία, η έλλειψη σεβασμού στους συνδαιτυμόνες, με την ανοχή των δημοσιογράφων, ζημίωσαν το κόμμα. Τέλος, το Κ.Κ.Ε. χρειάζεται νέο γραμματέα.

ΠΑΣΟΚ, τέλος εποχής
Τον παλαιοκομματικό κ. Σηφουνάκη δεν τον έβγαλε ξανά βουλευτή η άνοδος του κόμματός του, αλλά η πτώση τού Κ.Κ.Ε. στο Βόρειο Αιγαίο και σ’ όλη την επικράτεια. Το ΠΑΣΟΚ διατήρησε το ίδιο ποσοστό σχεδόν με τις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν έχει μέλλον. Χρειάζεται επανίδρυση εκ βάθρων.

Βουλευτή Γιάννη Ζερδελή
Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Από τη θέση της αντιπολίτευσης μπορείς να προσφέρεις περισσότερα στον πολύπαθο τόπο μας και να αναδείξεις το νέο πρόσωπο του βουλευτή που έχει ανάγκη ο τόπος. Όπως ανέδειξες και τίμησες το ιατρικό επάγγελμα και δεν το απαξίωσες, όπως τόσοι και τόσοι ομότεχνοί σου, το ίδιο να κάνεις και με το αξίωμα του βουλευτή. Δε χρειάζεται να λες πάντα «ναι» σ’ ό,τι σου ζητήσουν, ούτε να τα έχεις καλά με όλους. Δεν το μπορείς, ούτε χρειάζεται. Γνώμονα θα έχεις τα λαμόγια που κατά συρροήν ζήτησαν στο κόμμα σου καταφύγιο. Όταν σου κάνουν χαρούλες και σε παινεύουν, να ψάχνεσαι... Δε θα πηγαίνεις καλά! Τέλος, να μην κάνετε το ίδιο λάθος με το Κ.Κ.Ε.. Κάποτε πρέπει να κυβερνήσετε. Έτσι δεν είναι, Γιάννη; Εξακολουθείς να ανήκεις στο Συνασπισμό στον οποίο συμπορευτήκαμε τόσα χρόνια; Αυτά για την ώρα. Τη γνώμη μου για τους άλλους δύο βουλευτές του Νομού μας την γνωρίζεις!

Πρώην Δήμος Ευεργέτουλα
Πάνε καμμιά 20αριά ημέρες που έγραψα σ’ αυτήν εδώ τη στήλη ότι πρέπει να καθαριστεί ο παραλιακός δρόμος Ντιπίου - Διασταύρωση Γέρας, απ’ τις συνέπειες του χειμώνα. Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Αντιδήμαρχος Ευεργέτουλα και μου έδωσε πειστικές εξηγήσεις και χρονικές δεσμεύσεις. Μέσα στα χρονικά όρια που έθεσε, ο δρόμος καθαρίστηκε. Με τέτοιους συνεπείς ανθρώπους, γιατί να μη συνεργαστείς και να βοηθήσεις;

Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ
Από 22 έως 25 τρέχοντος μηνός, οι έμποροι και επιχειρηματίες, Έλληνες και Τούρκοι, διοργανώνουν εμπορικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στη μαρίνα Μυτιλήνης. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με χορηγούς: NEL Lines, Ούζο Βαρβαγιάννη, Rokas Renewables, Variamis Tourism, Αρχιπέλαγος και Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Τέλεια πρωτοβουλία των διοργανωτών, με πολλές προοπτικές. Συγχαρητήρια. Να πάμε και να ψωνίσουμε.

Ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ
Στέλεχος παλιό τού ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου διοικητής τού ΙΚΑ. Επαγγελματίας πολιτικός ων. Βγαίνει τακτικά στις τηλεοράσεις για ν’ αναγγείλει πόσες συντάξεις «μαϊμού» ανακάλυψε και ενίοτε απορεί και εξανίσταται γιατί το ΙΚΑ σε λίγο καιρό θα δυσκολευτεί να πληρώσει συντάξεις κ.λπ. κ.λπ.. Αιδώς, κ. Σπυρόπουλε. Το ΙΚΑ το χρεωκόπησε η άφρων πολιτική σας, τις συντάξεις «μαϊμούδες» τις δημιούργησε το κόμμα σας και στη χρεωκοπία του Ιδρύματος βοήθησαν επαρκώς και οι υπάλληλοί του! Θα χαρώ όταν ορισμένοι απ’ το ΠΑΣΟΚ συντροφεύσουν τον Τσοχατζόπουλο εις Κορυδαλλόν.

Απιδιάς Λάκκος, 19-6-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey