Λίγα απ’ όλα

03/05/2012 - 19:34

Όσοι δύναστε οικονομικώς, μέρες που έρχονται, βοηθήστε έμπρακτα τους οικονομικά ασθενέστερους και τους μοναχικούς ανθρώπους. Ο παρηγορητικός λόγος, η ζεστή παρέα μπορεί να είναι το ίδιο σημαντικά με ένα πιάτο ζεστό φαΐ. Και μη ζητάτε ανταπόδοση, ακόμα και από τους αχάριστους. Πάσχα για όλους.

Όσοι δύναστε οικονομικώς, μέρες που έρχονται, βοηθήστε έμπρακτα τους οικονομικά ασθενέστερους και τους μοναχικούς ανθρώπους. Ο παρηγορητικός λόγος, η ζεστή παρέα μπορεί να είναι το ίδιο σημαντικά με ένα πιάτο ζεστό φαΐ. Και μη ζητάτε ανταπόδοση, ακόμα και από τους αχάριστους. Πάσχα για όλους.

Λάθος τακτική της τοπικής ΔΗΜΑΡ
Πριν ακόμα προκηρυχθούν επισήμως οι βουλευτικές εκλογές και πριν κληθούν άπαντα τα μέλη του κόμματος - όσα και αν είναι - να εκφράσουν τη γνώμη τους για τις υποψηφιότητες, η Τοπική Νομαρχιακή έκλεισε το ψηφοδέλτιο και ανακοίνωσε τους υποψήφιους βουλευτές! Ο γράφων, λόγω ηλικίας, απέχει από κάθε κομματική δραστηριότητα, αλλά δεν παύει να ενδιαφέρεται για το νέο κόμμα και να τιμά το Φώτη Κουβέλη. Την εποχή, εντός του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι μαθητευόμενοι μάγοι εποιούσαν την νήσσαν για τους δικούς τους λόγους, ο γράφων διαλαλούσε ευθαρσώς και έθετε υποψηφιότητα αντιπροσώπου υπέρ του Κουβέλη για την αρχηγία του κόμματος. Οι παρατηρήσεις μου δεν αφορούν τα πρόσωπα των υποψήφιων βουλευτών, τα οποία τιμώ, αφορούν μόνο τις διαδικασίες που ακολούθησε το κονκλάβιο.

Συνεργασία στις μονοεδρικές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι μονοεδρικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα είναι οκτώ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, ποτέ δεν τον συμπάθησα, κάνει πρόταση σε Κ.Κ.Ε., ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους Πράσινους να συνεργαστούν στις οκτώ μονοεδρικές, προτείνοντας στις τέσσερις να ψηφιστούν οι προτεινόμενοι υποψήφιοι βουλευτές από το Κ.Κ.Ε., στις δύο από τη ΔΗΜΑΡ και ανά μία του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων. Η πρόταση είναι ρεαλιστική και πρέπει τα κόμματα να τη συζητήσουν.

Με λίγα λόγια
- Η Ελλάδα πτώχευσε τρεις φορές πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: Το 1827, το 1893 και το 1932. Καποδίστριας, Χαρίλαος Τρικούπης, Ελευθέριος Βενιζέλος.
- «Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες» (Μπρεχτ)
- «Η ειδικότητα του Στάλιν είναι να αθετεί συμφωνίες» (Λένιν)
- «Μικρό χωριό, κόλαση μεγάλη» (κουβανέζικη παροιμία)
- Η νεκρή πια Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γουίτνεϋ Χιούστον πούλησε εν ζωή άλμπουμ τραγουδιών 170.000.000 κομμάτια.
- Κυκλοφορίες εφημερίδων από 26/3 έως 1/4/2012 σε φύλλα: «Πρώτο Θέμα» 174.690, «Έθνος της Κυριακής» 109.100, «Real News» 101.110, «Βήμα της Κυριακής» 97.450, «Καθημερινή» 94.100, «Τύπος της Κυριακής» 30.020, «Ριζοσπάστης» 25.590, «Κυριακάτικη Δημοκρατία» 24.140, «Το παρόν» 9.080, «Αυγή» 4.910. Τέλος.

Η παραλιακή στα Πηγαδάκια
Δε γνωρίζω πια ποιος είναι ο αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Ευεργέτουλα. Γι’ αυτό απευθύνομαι στο δήμαρχο Λέσβου, κ. Βουνάτσο, ο οποίος δε μ’ έχει απογοητεύσει ακόμα. Ο παραλιακός δρόμος από Ντίπι μέχρι Πηγαδάκια-Κάτω Τρίτος πρέπει να καθαριστεί από την άμμο και τα χώματα, που έβγαλε η θάλασσα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μέρες που έρχονται.

Ιχνοστοιχεία - Χαλκός
Συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν όταν υπάρχει έλλειψη χαλκού στον άνθρωπο: Ωχρό δέρμα, απώλεια ελαστικότητας μαλλιών, αποχρωματισμός τριχών δέρματος, μόνιμες φλεβεκτάσεις του δέρματος, εύθραυστα οστά, αναιμία, διάρροια, ελάττωση λευκών αιμοσφαιρίων κ.ά.. Τροφές πλούσιες σε χαλκό: Συκώτι, μαγιά μπύρας (αφυδατωμένη), ελιές, φουντούκια, γαρίδες, φακές, ψωμί (σικάλεως) κ.ά..

Βιβλία που διαβάζω
Μπόρεσα επιτέλους να διαβάσω το βιβλίο «Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά», του Λεονάρδο Παδούρα (εκδόσεις «Καστανιώτη»), που μου έφερε η κόρη μου τα Χριστούγεννα. Ιστορικό βιβλίο, που κάτω από το μύθο κρύβεται το έρεβος της σταλινικής βίας και ο σατανικός τρόπος που οργανώθηκε η δολοφονία τού Τρότσκι στο Μεξικό. Άρχισα να διαβάζω «Το όνειρο του Κέλτη» του Μάριο Βάργκας Λιόσα (εκδόσεις «Καστανιώτη»). Και αυτό ιστορικό. Δε διαβάζω πια άλλο είδος λογοτεχνίας.

Δικά μου πασχαλινά
Σήμερα έφτασαν τα εγγόνια μου, ο Γιώργος και ο Στρατής, το φως των ομματιών μου. Θα παραμείνουν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μόλις εγκατασταθούν στο σπίτι, τα πάντα ανατρέπονται, η ζωή μας αλλάζει και η ψυχολογία της Ελένης μεταβάλλεται προς το δασκαλίστικο. Το βράδυ καταφτάνει η Ελευθερία με το Γιάννη από την Πάτρα και την Τρίτη το βράδυ έρχεται ο Θοδωρής με τη Βαγγελιώ και ίσως και ο σκύλος τους, η Φαίδρα, από την Κρήτη. Το σπίτι στην πιο καλή του ώρα. Μπορεί μερικές φορές να με κουράζει αυτή η βαβούρα και να με αναγκάζει να δραπετεύω στα πέριξ, αλλά όταν μου λείψει, την αναζητώ. Καλό Πάσχα, φίλοι.

Παπάδος, 8-4-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey