Το «Ε» ακτινογραφεί τις επιτυχίες της Λέσβου:

Πού πέρασαν οι πρώτοι των πρώτων;

25/08/2017 - 10:04 Ενημερώθηκε 25/08/2017 - 10:32

Πού πέρασαν οι πρώτοι των πρώτων και πώς τελικά ο Εγκέλαδος έδωσε ώθηση στους υποψηφίους των ΓΕΛ του νησιού μας να φτάσουν πιο κοντά στο όνειρό τους; Κι ένα όνειρο που για πολλούς σχηματίστηκε για χρόνια στα θρανία, τα τετράδια και τα εκατοντάδες απογεύματα της πρώτης εφηβείας. Το «Ε» ακτινογραφεί τους πίνακες των βάσεων και σας παρουσιάζει σημαντικές θέσεις που κατέλαβαν υποψήφιοι. 

 

 

Θράσος Μανδαμαδιώτης και ΓΕΛ Ιππείου

 

Στη Στρατιωτική Νομική


Ο Θράσος Μανδαμαδιώτης 

 

Ο πρώτος από το Γενικό Λύκειο Ιππείου σε βαθμολογία, ο Θράσος Μανδαμαδιώτης, με 19.401 μόρια από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών -και πριν τον ειδικό «σεισμικό» συντελεστή- πέρασε στη… Στρατιωτική Νομική Θεσσαλονίκης.

«Ήταν μια σχετικά δύσκολη χρονιά, όμως είχα πρόγραμμα και κύλησε ομαλά, χωρίς μεγάλη πίεση, προσπαθούσα να διατηρήσω σταθερή πορεία», είχε πει στο «Ε» ο πρώτος των πρώτων από το Κάτω Τρίτος. Όμως το ίδιο Λύκειο έβγαλε και άλλη μια «Νομική», αυτήν τη φορά από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για τη Μαριάννα Κόμβου που πέρασε Νομική Κομοτηνής.

Το Γενικό Λύκειο Παμφίλων από την άλλη είχε πολλούς εισακτέους στις Οικονομικές Σχολές.

 

 

 

Στο Πειραματικό Λύκειο

 

Οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί!

 
Από αριστερά η Ιωάννα Χαλκιώτη, η Αθανασία Τεντολούρη,η Ευσταθία Μαντζάρη,ο Δημήτρης Κομνηνός, η Ηλιάνα Σαγνού

 

Πρώτη από το Πειραματικό Λύκειο και την ομάδα Θετικών Σπουδών, στην κατεύθυνση Υγείας, ήταν η Ιωάννα Χαλκιώτη με δυνατό της χαρτί τη Βιολογία όπου έγραψε 20! Η πρώτη της επιλογή ήταν Ιατρική Θεσσαλονίκης και τα κατάφερε. Στην ίδια κατεύθυνση η Αθανασία Τεντολούρη που πέρασε Ιατρική Ιωαννίνων. Η Ευσταθία Μαντζάρη του Χρύσανθου και της Κατερίνας Βόλτσιου πέρασε στη Σχολή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης. Στη Νομική Αθήνας πέρασε ο Θοδωρής Καλίτσας, αλλά και η Γεωργία-Ιωάννα Μπανταβάνη. Ο Προκόπης Άγγελος-Γιοβανόπουλος πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Πάτρας, όπως και ο Μιχάλης Πιτσιλαδής.

Στην τεχνολογική κατεύθυνση ο Δημήτρης Κομνηνός πέρασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και όχι της Πάτρας, όπως πίστευε, κατακτώντας καλύτερη θέση. Στο ΕΜΠ, και τους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς η Ελένη-Δανάη Πασπάτη. Στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών η Ηλιάνα Σαγνού, κόρη της Ντίνας Κοτζαδημητρίου, «χτύπησε» με τα περσινά δεδομένα Νομική Θεσσαλονίκης και έπεσε διάνα!

 

 

  

Χύδηρα και Ερεσός σε ΕΚΠΑ, Πάτρα, Θεσσαλονίκη

 
Η Λουκία Αβραμέλου  Ο Μιχαήλ-Αντώνης Δελημανώλης

Πρώτη στο Γενικό Λύκειο Άντισσας σε βαθμολογία ήταν η Λουκία Αβραμέλου από την Ερεσό και την κατεύθυνση Οικονομίας και Διοίκησης που πέρασε στην Πληροφορική Θεσσαλονίκης.

Η Ειρήνη Βαμβάκου πέρασε στην Ψυχολογία του ΕΚΠΑ. Από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών ήρθε πρώτος ο Μιχαήλ-Αντώνης Δελημανώλης από τα Χύδηρα που πέτυχε την πρώτη του επιλογή, χημικό του ΕΚΠΑ: «Δεν θα πω ψέματα, ήταν μια χρονιά αγχωτική. Η αναβολή των εξετάσεων λόγω του σεισμού ήταν ψυχοφθόρα, αλλά βγήκε σε καλό τελικά!» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Ακολουθεί η Μαρία Κουδουνά από τα Χύδηρα και την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών που πέρασε Βιολογικό Πάτρας.

 

 

 

Το 5ο ΓΕΛ με τους 59 επιστήμονες!

 

«Όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν η είσοδος μου στην Ιατρική… Η φετινή χρονιά για εμένα υπήρξε αρκετά δύσκολη με το άγχος να παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά μου..», είχε πει στην εφημερίδα μας η Έλενα Τσαμουρά, που είδε χτες το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα στην Ιατρική Θεσσαλονίκης από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης που είχε 59 επιτυχόντες

Στην ίδια σχολή, αλλά στην Αλεξανδρούπολη η Ευστρατία-Συμεώνη Ανδρόνικου. Στη Νομική Αθήνας η Μιχαέλα Βαρβερίδη, τη Νομική Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Λαγός και τη Νομική Κομοτηνής η Μυρσίνη Γιδιώτου. Ο Νικόλας Γιαννακίδης στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Ασπασία Ελευθερίου στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΑΠΘ).

Ο Θοδωρής Κόκκορης, γιος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργου Κόκκορη, μετά τη διάκρισή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, διεκδίκησε και ανταμείφθηκε επάξια με μια θέση στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Ακολουθεί η Μαρία Κεχαγιά από την ομάδα Θετικών Σπουδών που πέρασε στην Ιατρική Πάτρας, όπως και η Βασιλική Σίσκα. Η Ελένη Μανούρα πέρασε Ψυχολογία Θεσσαλονίκης και η Βασιλική Βασίλαρου στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Η Αργυρώ Κελαϊδίτη στόχευσε και τα κατάφερε να μπει στο ΕΜΠ και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Με βαθμό 20 στη Φυσική, η Έλλη Μοραΐτου πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και ο Γιώργος Σωτηρχέλλης στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Στην ίδια σχολή, αλλά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Τσουκάς και η Παναγιώτα Χάνου.

 

 

 

 

 

Η «θετική» Καλλονή!

 
Η Χρυσοβαλάντου Μουτάφη

 

Πολλές επιτυχίες στις λεγόμενες «θετικές» σχολές κατέγραψε το Γενικό Λύκειο Καλλονής, παρά το ότι δεν παραβλέπεται η Νομική Κομοτηνής στην οποία πέρασε η Ζωή Γαλατσίδα.

Ο Ιγνάτης Καποδίστριας πέτυχε στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΕΜΠ, η Μαίρη Κουτρουλή και η Χρυσοβαλάντου Μουτάφη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Κομοτηνής και στην ίδια σχολή στο ΑΠΘ ο Γιάννης Χαμαλέλλης και στον Πειραιά η Ανδριάνα Χατζηπαντελή.

 

 

Το 3ο ΓΕΛ σε περιζήτητες σχολές

 

Κρατώντας πολύ υψηλά τον πήχη, ο Αλκιβιάδης Ραχάνης από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης,  άριστος μαθητής αλλά και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, έβαλε γκολ στην Ιατρική Αθήνας μαζί με τον Παναγιώτη-Ακίνδυνο Πετροζέλλη, που έδινε για δεύτερη φορά.

Ο Ιγνάτης Παπουτσής έβαλε «πλώρη» και μπαρκάρει στη σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ. Οι επιτυχόντες του 3ου ΓΕΛ «σκόραραν» επίσης σε σχολές Πληροφορικής, Νομικής, Οικονομικής και Πολυτεχνεία.

 

 

 

Το ΓΕΛ Γέρας

Πρώτη από το Γενικό Λύκειο Γέρας η Ταξιαρχούλα-Ιωάννα Παπουτσάνη που πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων. Ακολουθεί η Μαρία Αποστόλου στη σχολή Μαθηματικών, η Ευαγγελία-Μυρσίνη Σκαρλάτου που πέρασε Νομική Κομοτηνής. Επιτυχίες σημειώθηκαν και στις Οικονομικές Σχολές.

 

Το ΓΕΛ Πλωμαρίου

Στη Νομική Θεσσαλονίκης «πέτυχε» η Χρυσοβαλάντη Ανδρόνικου από το ΓΕΛ Πλωμαρίου, που είχε εισακτέους σε σχολές Λογιστικής και «καθηγητικές».

 

Και Μανταμάδου


Η Ταξιαρχούλα-Ιωάννα Παπουτσάνη

Από το Γενικό Λύκειο Μανταμάδου πρώτος από τις Θετικές Επιστήμες αναδείχτηκε ο Δημήτρης Βασιλέλλης που πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης. Η Μαρία Σουλουγιάννη πέρασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης.

 

 

 

 

Το 4ο ΓΕΛ πιάνει τους στόχους του!

 

Η Κωνσταντίνα Γεραγωτέλλη, πρώτη σε βαθμολογία στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, έπιασε τον στόχο της, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, κι έτσι πλέον θα ξαναβρεί τον χορό που άφησε χάριν διαβάσματος…

Αμέσως μετά, η Ειρήνη Πολύμου στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, η Μαριάνθη Δεληγιάννη στην Οδοντιατρική Αθήνας και η Μαρία Σάλτα στην ίδια σχολή στη Θεσσαλονίκη. Η Θεοδώρα Σκιαδέλλη και η Ειρήνη Χατζημήτρου στη Νομική Αθήνας, η Χριστίνα Κωστή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και ο Σπύρος Μπάζιος στην Πληροφορική Αθήνας.

 

 

 

 

ΓΕΛ Αγιάσου

 

Από την κατεύθυνση των Θετικών Σπουδών πρώτη του ΓΕΛ Αγιάσου η Μαρία Πετεινέλλη στη Βιολογία Θεσσαλονίκης, η Χρυσούλα Ψυρούκη στη σχολή Ηλεκτρολόγων του ΑΠΘ και ακολουθεί η Ιωάννα Καρακωνσταντή στη Νομική Κομοτηνής.

Από της Λυκειακές Τάξεις της Άγρας, η Καλλιόπη Ιντζιρτζή στην Ψυχολογία Αθήνας και η Ραλλού Δουδουνή στις Οικονομικές Επιστήμες του ΕΚΠΑ.

 

Και Πέτρας


Η Βασιλική Βουργουτζή

Για δεύτερη χρονιά έδινε φέτος η Βασιλική Βουργουτζή που πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης. Από το Λύκειο Πέτρας καταγράφηκαν επιτυχίες σε Οικονομικές και Μαθηματικές Σχολές.

 

 

Το 2ο ΓΕΛ στην καινοτομία


Ο Σωτήρης Στυλιανίδης

Πρώτος του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης ο Σωτήρης Στυλιανίδης, γιος του Λυκειάρχη της Αγιάσου Στυλιανού Στυλιανίδη και της Μαρίας, πέτυχε στην πρώτη του επιλογή, Νομική Θεσσαλονίκης.

Από τον τομέα Οικονομίας και Πληροφορικής πρώτη ήρθε η Κατερίνα Τσότρα που πέρασε Λογιστική Αθήνας. Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Πάτρας πέρασε ο Αντώνης Αλεξανδρής και στην Οικονομική  των Ιωαννίνων ο Κυριάκος Κυπριώτης, ενώ σημειώθηκαν επιτυχίες σε θετικές σχολές και καινοτόμες, όπως πληροφορικής με εφαρμογές στη βιοϊατρική (Μαρία Μαριγλή).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey