Δεκτό το αίτημά της στο Ειρηνοδικείο να διορθωθεί το φύλο στη ληξιαρχική πράξη γέννησης

Η Ανδρομέδα αλλάζει ταυτότητα Η Ανδρομέδα αλλάζει ταυτότητα

Η Ανδρομέδα κέρδισε το όνομά της!

18/11/2017 - 09:07 Ενημερώθηκε 18/11/2017 - 09:28

Δεκτό έκανε το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης το αίτημα της Μυτιληνιάς Ανδρομέδας Ψαρού που απασχόλησε το πανελλήνιο μετά το ρεπορτάζ του «Ε», να διορθωθεί το φύλο της στη ληξιαρχική πράξη γέννησης από «άρρεν» σε «θήλυ». Έτσι από Βαγγέλης είναι και επίσημα Ανδρομέδα και πλέον μπορεί να αλλάξει ταυτότητα, χωρίς να έχει προχωρήσει σε διορθωτική επέμβαση φύλου.

«Μετά από αγώνα επιμονής και υπομονής εκδικάστηκε το αίτημα μου στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης από τις 2/10 για την διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής μου, αναφορικά με την διόρθωση φύλου από άρρεν σε θήλυ και αλλαγής ονοματεπώνυμου από Βαγγέλης στο νέο όνομα Ανδρομέδα, και επώνυμο από «Ψαρρός» στο νέο ορθό «Ψαρού». Αυτή η απόφαση και κίνηση ήταν ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής μου! Και στην περίπτωση αυτή δεν μιλάω για παιχνίδι με βελάκια ούτε για στρογγυλούς στόχους, μιλάω για την αλλαγή της ζωής μου στο φύλο που ανέκαθεν ανήκα και πλέον είμαι ευτυχισμένη» ανέφερε ενθουσιασμένη στο «Ε» μόλις πήρε στα χέρια της την απόφαση.

Δεν μπορούσα να εξυπηρετηθώ

Το Ειρηνοδικείο στο σκεπτικό της απόφασής του σημειώνει ότι η υφιστάμενη αναντιστοιχία του αιτούντα ανάμεσα στην εμφάνισή του και στο δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας «δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη ζωή του και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στις συναλλαγές». Το ίδιο εξηγεί και η Ανδρομέδα: «Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζα ήταν το πρόβλημα της ταυτοπροσωπίας, δεν μπορούσα να εξυπηρετηθώ σε καμία δημόσια υπηρεσία, ακόμα δεν μου επιτρεπόταν ούτε να πετάξω με το αεροπλάνο! Τώρα ευτυχώς όλα αυτά αποτελούν παρελθόν» προσθέτει.

Η δικηγόρος της, Δήμητρα Χατζηλεωνίδα ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Το δικαστήριο αντιλήφθηκε την υπόθεση και έκανε υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στις εφαρμοστέες νομικές διατάξεις εξετάζοντάς τη με ευρύτητα πνεύματος, χωρίς στερεοτυπικές απόψεις που έως τώρα επέβαλαν χειρουργική φυλομετάβαση».


Η απόφαση του Ειρηνοδικείου

Δικαίωση

Η δικαίωσή της είναι σημαντική για κείνη και «δρόμος» για άλλους ανθρώπους που δεν έχουν γίνει αποδεκτοί ακόμα και στο ίδιο τους το σπίτι λόγω της διαφορετικότητάς τους. «Την τελευταία εβδομάδα μιλάω με πάρα πολλά άτομα από την ομοφυλοφιλική κοινότητα, και δυστυχώς μαθαίνω πως οικογένειες LGBTQ ανθρώπων πετάνε τα παιδιά τους έξω από το σπίτι εξαιτίας της ταυτότητας τους. Τέτοιοι γονείς κατ εμέ θεωρώ  πως είναι ανάξιοι να μεγαλώσουν παιδιά και να λέγονται γονείς! Να υπάρχουν άστεγα παιδιά εξαιτίας σεξουαλικής ταυτότητας ή διαφορετικότητας είναι έγκλημα» τονίζει η Ανδρομέδα.

Το μήνυμα της Ανδρομέδας μένει το ίδιο: «Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι η επιτομή της ύπαρξης σου. Αυτό θέλω να πω στους ανθρώπους νέους και όχι μόνο! Σε διαφορετικούς και μη, σε εκείνους που μάχονται με τις καθημερινές αντιξοότητες, και το πιο κύριο με τον ίδιο τους τον εαυτό! Να οπλιστούν με αρετή και τόλμη και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα! Όποια και αν είναι αυτά! Να μην φοβηθούν διότι "η ζωή ξεκινάει από εκεί που σταματάει ο φόβος" όπως λέει και ο Χατζής στο όμορφο τραγούδι "λεγόμαστε άνθρωποι".»

Η Ανδρομέδα ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της και στέκονται ακόμα, όσους και όσες την αποδέχονται όπως είναι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey