«Αναμένουμε τη δικαιοσύνη» λέει στο «Ε», ο πρύτανης Στ. Γκρίτζαλης

Φοιτήτρια κατήγγειλε βιασμό από φύλακα του Πανεπιστημίου!

21/06/2017 - 15:59 Ενημερώθηκε 22/06/2017 - 16:28

 

Τη δικαιοσύνη να αποφανθεί, αναμένει η πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να προβεί σε περισσότερες δηλώσεις. Αυτό είπε χτες στο «Ε», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στέφανος Γκρίτζαλης, όταν τον ρωτήσαμε για την -απίστευτη, αλλά δυστυχώς αληθινή- καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από φοιτήτρια ότι βιάστηκε από φύλακα των φοιτητικών εστιών (!) και μάλιστα στις φοιτητικές εστίες!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία τις αρχικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, την Τρίτη στις 5 το απόγευμα, 22χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τη Δευτέρα 19 Ιουνίου βιάστηκε από φύλακα των φοιτητικών εστιών. Ας σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως βιαστής είναι 33 ετών και υπάλληλος σεκιούριτι ιδιωτικής εταιρείας, που έχει αναλάβει τη φύλαξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά την καταγγελία, ο 33χρονος συνελήφθη αμέσως, ενώ χτες το πρωί οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, και ο ίδιος ζήτησε να απολογηθεί μετά από 48 ώρες. Στο μεταξύ κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανέφερε στο «Ε» ότι διοικητικός υπάλληλος έχει μιλήσει με τη φοιτήτρια που κατήγγειλε τον βιασμό, συμπληρώνοντας ότι θα μιλήσει και με έναν ψυχολόγο και με έναν δικηγόρο. Ωστόσο, επέμεινε: «Θα περιμένουμε την Εισαγγελία. Ελπίζουμε η δίκη να γίνει την Παρασκευή και να δείξει η δικαιοσύνη τους ενόχους».

Ας σημειωθεί ότι παράλληλα διενεργείται και ιατροδικαστική εξέταση. Πάντως είναι στο χέρι της δικαιοσύνης η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης. Και ενδεχομένως μέχρι να… τελεσιδικήσει, τα όσα διαρρέουν είναι σε βάρος του Πανεπιστημίου. Είναι εξάλλου προβληματικό, πριν λίγους μήνες να μιλάμε διθυραμβικά για τις νέες φοιτητικές κατοικίες και λίγους μήνες μετά να καταγγέλλεται εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποιοι… «έβαλαν τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα». Φυσικά θα πρέπει να επισημανθεί, όπως το έκανε με τη σειρά του ο κ. Γκρίτζαλης, ότι καθαρά νομικά, το θέμα αφορά το θύμα και το θύτη. Κοινωνικά όμως, και ως προς τις διαστάσεις της καταγγελίας, εμπλέκεται η φοιτητική κοινότητα, αλλά και η εταιρεία φύλαξης και βέβαια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey