Αιμορραγία στις γυναίκες μετά από το κολπικό σεξ

21/12/2015 - 17:07

Η παρουσία αίματος στον κόλπο της γυναίκας μετά από το σεξ δεν είναι φυσιολογικό, παρά μόνο εάν η γυναίκα βρίσκεται στη φάση της περιόδου της.

Η παρουσία αίματος στον κόλπο της γυναίκας μετά από το σεξ δεν είναι φυσιολογικό, παρά μόνο εάν η γυναίκα βρίσκεται στη φάση της περιόδου της.

Οι γυναίκες που παρουσιάζουν αιμορραγία μετά από το κολπικό σεξ είναι σημαντικό να ζητούν τη συμβουλή του γιατρού τους.

Συνήθως το αίμα που παρουσιάζεται μετά από κολπικό σεξ οφείλεται σε προβλήματα που έχουν σχέση με τον τράχηλο της μήτρας. Είναι στις γυναίκες ηλικίας από 20 έως 40 ετών που παρατηρείται με μεγαλύτερη συχνότητα το πρόβλημα της αιμορραγίας μετά από τη συνουσία.

Είναι σε αυτές τις ηλικίες που ο τράχηλος της μήτρας είναι με τη μεγαλύτερη συχνότητα η πηγή προέλευσης του αίματος που παρατηρείται στον κόλπο μετά από το σεξ. Βασικά πριν από την εμμηνόπαυση, συνήθως είναι ο τράχηλος που για διάφορους λόγους αιμορραγεί μετά τη συνουσία.

Στις γυναίκες που ο τράχηλος της μήτρας έχει οποιαδήποτε ανωμαλία, συμπεριλαμβανομένης και της φλεγμονής, κατά τη συνουσία υφίσταται βλάβη λόγω της τριβής με αποτέλεσμα να χάνει αίμα.

Η παρουσία αίματος στον κόλπο μετά από το σεξ στις γυναίκες, που γνωρίζουν ότι αυτό δεν έχει σχέση με την περίοδό τους, προκαλεί μεγάλη ανησυχία ιδιαίτερα όταν το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο. Μερικές γυναίκες φοβούνται ότι ίσως αυτό είναι ένα σημείο καρκίνου των γεννητικών οργάνων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πρόκειται για καρκίνο, αλλά για παθήσεις του τράχηλου της μήτρας που θεραπεύονται αποτελεσματικά. Στις άλλες περιπτώσεις η ανίχνευση του προβλήματος μετά από μια κολπική αιμορραγία επιτρέπει τη διάγνωση και την έγκαιρη έναρξη θεραπείας που μεγιστοποιεί τις πιθανότητες ίασης.

Το σημαντικό είναι οι γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας να μεριμνούν να συμβουλεύονται το γιατρό εάν παρουσιάζουν αιμορραγία μετά από το σεξ η οποία δεν έχει σχέση με την περίοδο τους, ιδιαίτερα εάν αυτή η απώλεια αίματος επαναλαμβάνεται. Οποιαδήποτε και εάν είναι η αιτία πρέπει να γίνεται η διάγνωση για καλύτερη αντιμετώπιση.

Στις συχνότερες παθολογικές αιτίες που προκαλούν κολπική αιμορραγία μετά από το σεξ περιλαμβάνονται:

- Παθήσεις του τραχήλου της μήτρας: Δυσπλασίες (προκαρκινικές αλλοιώσεις των κυττάρων) ή καρκίνος τραχήλου της μήτρας, πολύποδες του τραχήλου, τραχηλίτιδα (φλεγμονή ή μόλυνση του τραχήλου), εκτρόπιο του τραχήλου.

- Παθήσεις της μήτρας: Καρκίνος ενδομητρίου, ινομυώματα, λειτουργικές αιμορραγίες.

- Προβλήματα του κόλπου: Κολπίτιδα, στεγνότητα του κόλπου (ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση), καρκίνος του κόλπου.

- Φάρμακα: Αντισυλληπτικά χάπια, θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

- Μολυσματικές, φλεγμονώδεις παθήσεις του κόλπου.

Πηγή: View Υγεία

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey