Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Σε δασική έκταση κατά μήκος του δρόμου και σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής, υπήρχαν το Σαββατοκύριακο, μπλε σακούλες σκουπιδιών, γεμάτες με σκουπίδια (;)
Σε δασική έκταση κατά μήκος του δρόμου και σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής, υπήρχαν το Σαββατοκύριακο, μπλε σακούλες σκουπιδιών, γεμάτες με σκουπίδια (;), οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί στην άκρη του δρόμου. Προφανώς έγινε κάποια παρέμβαση καθαρισμού και πρόκειται να περάσει κάποιο φορτηγό να τις μαζέψει, όμως έμειναν έτσι όλο το Σαββατοκύριακο και κάποιες σκίστηκαν ή άνοιξαν. Ας ελπίσουμε ότι θα μαζευτούν αυτές οι σακούλες το συντομότερο και δεν θα μείνουν εκεί… για καιρό ακόμη.

Διευθυντές σχολείων

Από αναβολή σε αναβολή, πάει η ανακοίνωση των διευθυντών σχολικών μονάδων. Το ΠΥΣΔΕ συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, το ΠΥΣΠΕ όμως συνεδριάζει σήμερα Τρίτη. Η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για σήμερα, αφού όσοι εκπαιδευτικοί είχαν δηλώσει και για τις θέσεις των σχολικών συμβούλων και δεν συμπλήρωναν τα απαραίτητα μόρια, έχουν τώρα το δικαίωμα να δηλώσουν σχολεία. Υπήρχε μια τέτοια περίπτωση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη καθυστέρηση, σήμερα θα έχουμε τα ονόματα και τις θέσεις των διευθυντών, σε σχολεία της υπηρεσίας. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από την πλευρά της, έστειλε τα ονόματα στην Περιφερειακή Διεύθυνση και περιμένει να ανακοινωθούν, αφού γίνει ο έλεγχός τους.
Β. Χρ.

Περί σκουπιδιών
Απελπιστική είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους, σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης. Ο αέρας και τα αδέσποτα, τα διασκορπίζουν παντού και κανείς δεν αναλαμβάνει να τα μαζέψει. Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Φαίνεται πως, ούτε η θερινή τουριστική περίοδος συγκίνησε τους αρμόδιους.
Β. Χρ.

Κόσμος στην Ερεσό
Στα φόρτε της ήταν η τουριστική κίνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, στη Σκάλα Ερεσού. Τόσο ξένοι τουρίστες, όσο και πολλοί Μυτιληνιοί που βρέθηκαν μέχρι εκεί για το διήμερο, γέμισαν την παραλία και τα καταστήματα της περιοχής. Και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, η κίνηση αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Καλά τα νέα για τους Ερεσιώτες επιχειρηματίες, που μέχρι πριν τρεις εβδομάδες περίπου, ανησυχούσαν για το πώς θα πάει ο τουρισμός στην περιοχή τους.
Β. Χρ.

Υψηλά ενοίκια
Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα ενοίκια στη Μυτιλήνη. Παρόλη την κρίση, φαίνεται πως πολλοί ιδιοκτήτες επιμένουν προς το παρόν στην τιμή των 300 και άνω ευρώ, για γκαρσονιέρες μεταξύ 30 και 40 τετραγωνικών μέτρων. Καλό είναι να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, γιατί τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για όλους, φοιτητές και εργαζόμενους.
Β. Χρ.

Το κακό παράδειγμα
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Αστυνομίας, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο οδηγός, ένστολος, με το ένα χέρι έχει το κινητό στο αυτί και μιλά συνεχώς σε κοινή θέα, και με το άλλο χέρι οδηγεί.
«Εάν οι ιερείς δαιμονίζονται, τις αγιάσει ημάς;»
Π.Μ.

Παπαλίνα ή χαβιάρι;
Του Σωτήρος τρώνε ψάρι, αλλά όποιοι επέλεξαν το Σάββατο να φάνε παπαλίνα, την πλήρωσαν κάτι παραπάνω από ακριβά, σαν χαβιάρι. Μάλιστα σε παραλιακή ταβέρνα, η μερίδα ψητής παπαλίνας, που περιείχε 11 ψάρια, κοστολογήθηκε 5,5 ευρώ. Ή πιο απλά, μισό ευρώ η παπαλίνα. Πού οι εποχές -εξού και το μαθηματικό πρόβλημα- που μισή σαρδέλα, μισή δραχμή, μιάμιση σαρδέλα, πόσες δραχμές;
ΜΑΡ.ΠΛ. 

Βγάζουμε τα μάτια μας; (1)
Απαράδεκτες καταστάσεις διαδραματίζονται σε ταβέρνες κυρίως της Λεσβιακής υπαίθρου, και οι καταγγελίες που έρχονται η μια μετά την άλλη, λένε πως σύντομα θα χάσουμε και αυτό το λίγο τουρισμό που μας έμεινε.
Σαλάτες χωριάτικες προς έξι ευρώ η μια, παστές σαρδέλες προς πέντε ευρώ οι πέντε, που πολλές φορές είναι και χθεσινές, γαύροι (που πουλιούνται στην αγορά τρία ευρώ το κιλό) που προσφέρονται αντί έξι ευρώ η μερίδα, τρία με τέσσερα ευρώ για πιάτα με ζαρζαβατικά και άλλα ανάλογα απίθανα, που όμως… φτάνει. Δεν πάει άλλο.

Βγάζουμε τα μάτια μας; (2)

Το μέλλον του τόπου αυτού, δεν μπορεί να είναι στα χέρια ερασιτεχνών, που βγάζουν λογαριασμούς με το κεφάλι, προς 15 με 20 ευρώ το άτομο!
Και μη σπεύσει κανείς να πει πως δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί ουκ ολίγοι λογαριασμοί είναι μαζεμένοι στο τραπέζι του υπογράφοντος, που δεν το έχει σε πολύ να τους δημοσιοποιήσει. Μαζευτείτε το λοιπόν…
Σ.ΜΠΑ


Με εμφιαλωμένο;
Σοβαρότατα προβλήματα στην υδροδότηση του χωριού, καταγγέλλουν κάτοικοι της Πλαγιάς, φοβούμενοι τα χειρότερα. Μην πιάσει δηλαδή καμιά φωτιά και δεν έχουν πώς και με τι να την αντιμετωπίσουν.
«Την ίδια ώρα -μας είπε αναγνώστης μας- που δεν φτάνει στις βρύσες μας το νερό απ’ τις πηγές του χωριού, νερό που σπαταλιέται άσκοπα γιατί δεν φρόντισε κανείς να το ρίξει στις δεξαμενές και χύνεται στο δρόμο, εμείς αν πιάσει καμιά φωτιά τι θα κάνουμε; Θα πάμε με εμφιαλωμένο νερό να τη σβήσουμε;».
ΜΑΡ.ΠΛ.
 
Μόλυβος…
Την ίδια ώρα που οι αριθμοί περιγράφουν με αποκαρδιωτικό τρόπο, την κατάσταση στον τουρισμό, δεν λείπουν και τα αισιόδοξα μηνύματα. Κάποιες προσπάθειες εναλλακτικού τουρισμού, που επιβραβεύονται με ανταπόκριση, από περιορισμένο βέβαια αριθμό τουριστών, μια και δεν στοχεύουν άλλωστε σε μεγαλύτερο κοινό. Βλέποντας μάλιστα την επιτυχία αυτών των προσπαθειών που δίνουν στους τουρίστες ό,τι ζητάνε, όπως έλεγε ο Αχιλλέας Σούγιουλτζης, «θελήσαμε να δούμε τι είναι αυτό που πραγματικά αρέσει ή ενοχλεί τους επισκέπτες μας.».

…χωρίς τροχοφόρα

Έτσι στην περιοχή του Μολύβου, διαμορφώθηκε ένα ερωτηματολόγιο που διατέθηκε στους ξένους τουρίστες, ζητώντας τους να αξιολογήσουν και να ιεραρχήσουν τα υπέρ και τα κατά της περιοχής. Κι όπως κατέληξε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, αυτό που οι τουρίστες ζητούν και μάλιστα μακράν όλων των άλλων, είναι να μην μπαίνουν τροχοφόρα, ούτε αυτοκίνητα, ούτε δίκυκλα, μέσα στον οικισμό. Οπότε αν δεν αντιμετωπιστεί το νούμερο ένα για τους τουρίστες, πρόβλημα, θα είναι ξεκάθαρο γιατί κάποιοι δεν θέλησαν να επαναλάβουν τις διακοπές τους στο Μόλυβο, κι ας τον λατρεύουν, όπως ομοίως φάνηκε στο ίδιο ερωτηματολόγιο.   
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ρεφενέ για καύσιμα…
20 ευρώ απ’ την τσέπη του, έδωσε ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας, για να συμπληρώσει τα 10 ευρώ που έβαλε ο οδηγός του απορριμματοφόρου και έτσι να φουλάρει το ρεζερβουάρ και να μαζευτούν τα σκουπίδια του χωριού. Τις προάλλες έγινε ρεφενέ μεταξύ των αιρετών του ίδιου χωριού, για να αγοραστεί ένα σακί τσιμέντο κι έτσι να κλείσει ο λάκκος για τη σύνδεση μιας αποχέτευσης. Χθες, στο ίδιο πάλι χωριό, προσπάθησαν να μαζευτούν ξανά λεφτά, για να αγοραστεί ένας σωλήνας και να πληρωθεί υδραυλικός που θα αποκαθιστούσε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης.
Όλα τα παραπάνω, μας περιέγραψε σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας, εκλεγμένος μάλιστα με το συνδυασμό του Δημήτρη Βουνάτσου, που βαρέθηκε πλέον να χρωστάει ή να γράφουν βερεσέ στο όνομά του για ό,τι χρειάζεται το χωριό. Ο ίδιος βαρέθηκε να ακούει και το χωρικό αντιδήμαρχο της περιοχής, να τον προτρέπει, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, «πληρώστε τα απ’ την τσέπη σας, για να λειτουργήσει το χωριό και θα βρούμε κάποια στιγμή το λογαριασμό.».
Δήμαρχε, επτά μήνες μετά τη δημιουργία του νέου Δήμου, αυτά τα πράγματα, η διαιώνιση του χάους στα θέματα της καθημερινότητας, είναι ντροπή για τη δημοτική σας αρχή, είναι ντροπή και κατάντια, είναι ξεφτίλα για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
ΜΑΡ.ΠΛ. 

Σπεύδουν για τη στελέχωση
Με επείγουσα επιστολή προς το προσωπικό του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει τους υπαλλήλους ότι έχουν περιθώριο να καταθέσουν μέσα σε πέντε ημέρες, αιτήσεις μετάθεσης, για να στελεχώσουν το νέο Εφετείο Μυτιλήνης, που θα λειτουργήσει στις 16 Σεπτεμβρίου. Ανάλογα έγγραφα βέβαια στάλθηκαν σε όλα τα Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία και Εισαγγελίες της χώρας καθώς έχουν τη δυνατότητα οι υπάλληλοι να ζητήσουν να μετακινηθούν στα νέα Εφετεία. Το ζήτημα είναι βέβαια να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον τόσο από υπαλλήλους όσο και από δικαστές, για να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Εφετείο.
Πελ.Γ.


Αφισομάνι…
Οι αφίσες από εκδηλώσεις και συναυλίες, έχουν «πνίξει» κυριολεκτικά κάθε στύλο, τοίχο, κολώνα, στην πόλη της Μυτιλήνης και φθάνουν μέχρι και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Άραγε εκείνοι που κολλάνε όλες αυτές τις αφίσες, φροντίζουν και να τις απομακρύνουν; Δεν νομίζουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο και με τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος και κυρίως η υπηρεσία καθαριότητας, μάλλον θα περιμένουμε… τον καιρό να τις βγάλει.
Πελ.Γ.

Χρειάζονται μόνιμες θέσεις
Οι θέσεις του ιατροδικαστή και του νευροχειρούργου για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, είναι δυο ειδικότητες που ήρθαν ν’ αναβαθμίσουν τη λειτουργία του «Βοστάνειου», όμως καθώς ήταν… επικουρικές, πολύ γρήγορα το ίδρυμα έμεινε… χωρίς αυτές. Είναι ανάγκη, η διοίκηση να δώσει προτεραιότητα στην εξασφάλιση μόνιμων θέσεων γιατί κάθε φορά που θα  λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών, τότε η προσπάθεια για επαρκή ιατρική  στελέχωση του «Βοστάνειου» ματαιώνεται και το Νοσοκομείο επιστρέφει πάλι στις ίδιες ελλείψεις που παρελθόντος. 
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey