Δεύτερη Ανάγνωση

06/09/2016 - 13:38

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ…

Εντάξει, τέλειωσε η διαπλοκή, πάμε τώρα να πληρώσουμε 30 δις φόρους μέχρι τέλους της χρονιάς! Πολλά; Ναι, αλλά πατάξαμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο χώρο της τηλεόρασης. Και τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης (ΣΥΡΙΖΑ) συνεχίζουν να θριαμβολογούν.

Κάνουν βέβαια και μια μικρή αναφορά σε… κάποιες αγωνίες εργαζομένων, σε κάποια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ (χωρίς να μπουν στον κόπο να διαβάσουν έστω και μια σειρά της). Αλλά φέρνουν «καπάκι» το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος διαβεβαιώνει τους εργαζομένους ότι το Υπουργείο αφήνει την αμυντική του τακτική, αναλαμβάνοντας επιθετική στρατηγική (!;).

Οργασμός συσκέψεων στου Μαξίμου για τη Διεθνή Έκθεση. Τι παραμύθιασμα πάλι θα πλασάρουν στον κόσμο; Τα προηγούμενα έπιασαν, εκτινάχθηκαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και με τσόντα Καμμένου οδηγούν πλέον τη χώρα από νίκη σε νίκη… Θα μιλήσουν ξανά για αγώνες, για τους… κακούς που η καλή μας κυβέρνηση πολεμάει με σθένος, για το παλιό πολιτικό σύστημα, για αλλαγή του (... καταργηθέντος) ΕΝΦΙΑ, για αυξήσεις μισθών, συντάξεων, ενώ οι αγορές χορεύουν στο ρυθμό της! Δεν νομίζω να έχετε ξεχάσει τα εκπληκτικής έμπνευσης συνθήματα;

Καθόλου απίθανα να τα καταφέρουν ακόμα μια φορά! Με μια απονευρωμένη ακόμα αντιπολίτευση, που στη μεν Ν.Δ. πλακώνονται οι φυλές Καραμανλικών, Μητσοτάκηδων, Σαμαρά κ.λπ., στη δε λεγόμενη Κεντροαριστερά Φώφη και Σταύρος πνίγονται στις διαδικασίες… Κι έχεις τον Λεβέντη να δηλώνει: «Και σπίτι μου να κοιμηθεί ο Τσίπρας, εγώ δεν συνεργάζομαι μαζί του»!

«Έξαλλος» από την άλλη ο Γιάννης Μουζάλας με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος θέλει να μας επιστρέψει πίσω τους πρόσφυγες! Την ίδια στιγμή σοκ στη Γερμανία με τους ακροδεξιούς να κερδίζουν τη Μέρκελ σε περιφερειακές εκλογές! Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα! Κι εμείς μες στη μεγάλη χαρά συνεχίζουμε τη χαζοχαρούμενη πολιτική, πετώντας δεξιά κι αριστερά συνθήματα περί αλληλεγγύης, συμπαράστασης σε μια φοβική κοινωνία που μαστίζεται από οικονομική κρίση. Διότι ναι μεν ωραία και καλά τα συνθήματα, μόνο που πίσω από το παραβάν και μπροστά στην κάλπη αναδύονται τα βαθύτερα ανθρώπινα ένστικτα...

Για εικοστή φορά, η κυβέρνηση μελετά τα κίνητρα «που θα οδηγήσει τους φορολογούμενους στη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές», η πάταξη της φοροδιαφυγής συνεχίζεται αμείλικτα, αλλά φράγκο δεν πέφτει στο δημόσιο κορβανά. 

Η «ΑΥΓΗ» βλέπει ότι το παιχνίδι γυρίζει υπέρ της κυβέρνησης. Παραδέχεται δηλαδή ότι είχε χάσει το παιχνίδι…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1969

Συγχώνευση ομάδων

Μετά από συγχώνευση ποδοσφαιρικών ομάδων της Μυτιλήνης, δημιουργείται ο Α.Π.Σ. Απόλλων Μυτιλήνης, ο πρόγονος της σημερινής ομάδας «Αιολικός». Στο πλαίσιο αυτό, εκλέγεται και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους Σπ. Παυλή (πρόεδρο), Τιμολέοντα Παλαιολόγο (Α΄ αντιπρόεδρο), Τάκη Χατζηδημητρίου (Β΄ αντιπρόεδρο), Γιώργο Κουκουμελίδη (γεν. γραμματέα), Π. Εφεντάκη (ταμία), Ε. Κουρουβακάλη (έφορο Ποδοσφαίρου), Δ. Καυλακώνη (έφορο Αθλοπαιδιών), Δ. Τσιριγώτη (έφορο Υλικού) και Θ. Πολυζώνη (έφορο Κλασικού Αθλητισμού).

 

ΕΙΠΕ

 

«Δυστυχώς, οι απώλειες του τζίρου δεν αναπληρώνονται από τις προμήθειες που κάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν στη Λέσβο».

Παναγιώτης Παπαρίσβας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α΄ εξάμηνο ειδικοτήτων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, στο σύνδεσμο: https://diek.minedu.gov.gr.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Φραγκούλη «Ελιά στο Πέλαγος» στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» στις 7 μ.μ. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Ζορμπάς και Έλλη Κωνσταντέλλη.

ΕΚΘΕΣΗ

«Διαπλέοντες το Αιγαίο», έκθεση του Γιώργου Ξένου, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ξεκίνησε το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών στην Ερεσό της Λέσβου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ομάδα Αυτοκτονίας» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο πλαίσιο διαβουλεύσεων του Δήμου Λέσβου, ξεκινά η διαδικασία ενημέρωσης για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 6 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στις 9 π.μ.

- Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς διοργανώνει ενημέρωση για νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης, Στρ. Μυριβήλη 108, στην αίθουσα 8 του 2ου ορόφου στις 5:30 μ.μ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάπη το απόγευμα στο ιατρείο του χωριού.

ΕΚΘΕΣΗ

«Διαπλέοντες το Αιγαίο», έκθεση του Γιώργου Ξένου, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Πώς να σωπάσω» του γνωστού σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού και η μικρού μήκους ταινία «Ζητείται μέλλον» του Γιώργου Αρπατζόγλου με μουσική του Νίκου Περιφεράκη στο Αρχοντικό Γεωργιάδη στις 9 μ.μ.

- «Ομάδα Αυτοκτονίας» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey