Από το «Θέατρο η ζωή μου»

Σεμινάρια θεάτρου και μουσικής

18/07/2014 - 16:33

Σεμινάρια θεάτρου και μουσικής διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Θέατρο η ζωή μου» με τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και τον Λάζαρο Σαμαρά στον «Ιανό» στη Λουτρόπολη Θερμής τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Νησιών» που διοργανώνει στη Λέσβο.

Σεμινάρια θεάτρου και μουσικής διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Θέατρο η ζωή μου» με τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και τον Λάζαρο Σαμαρά στον «Ιανό» στη Λουτρόπολη Θερμής τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Νησιών» που διοργανώνει στη Λέσβο.

Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου γιορτάζει τα 20 χρόνια της στον χώρο του τραγουδιού με το σεμινάριο «Η Φωνή μου Μέσα στο Σώμα μου». Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, που αφορούν την αναπνοή, τη στάση του σώματος, τη συνεργασία με τους συνανθρώπους - συνεργάτες και την προσωπική ανάπτυξη μέσα από τη μουσική και ιδιαίτερα τη μοναδική φωνή του καθενός.

Το σεμινάριο έχει ελάχιστη θεωρία και αποτελείται κυρίως από ασκήσεις, τις οποίες οι συμμετέχοντες παίρνουν φεύγοντας σε γραπτή μορφή, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

Η ίδια έχει υπάρξει μαθήτρια της Μίρκας Γεμεντζάκη και του Σπύρου Σακκά.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε ανθρώπους για τους οποίους η φωνή αποτελεί στοιχείο της δουλειάς τους, σε τραγουδιστές, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους αλλά και σ’ αυτούς που επιθυμούν απλώς να εξερευνήσουν τη λειτουργία της φωνής.

Ακορντεόν και φωνή
O Λάζαρος Σαμαράς παρουσιάζει το σεμινάριο με τίτλο «Ακορντεόν - Φωνή: Στόχος - Επιλογή - Διαλογή - Κατανόηση».

Ο κ. Σαμαράς γεννήθηκε στη Γερμανία το 1972. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής στη μουσική σχολή «Ιλαρίων» Θεσσαλονίκης του Δημήτρη Χατζημπάλογλου στο πιάνο και αργότερα και στο ακορντεόν.

Οι τίτλοι σπουδών, που ολοκλήρωσε έως το 2003, είναι πτυχίο Ωδικής, πτυχίο Ειδικό Αρμονίας, πτυχίο Αντίστιξης, πτυχίο Φυγής με καθηγητή τον Χρήστο Δεληδήμο και δίπλωμα Μονωδίας με καθηγητή τον τενόρο Σάκη Αραμπατζή.
Έχει υπάρξει για χρόνια συνεργάτης των Μανώλη Ρασούλη, Πέτρου Βαγιόπουλου, Πέτρου Δουρδουμπάκη, Γιώργου Σταυριανού κ.ά.

Εφοδιασμένος με την εμπειρία και την αισθητική του, προτείνει έναν συνολικό τρόπο προσέγγισης και οπτικής σε μια μουσική πρόταση με ένα ακορντεόν και μια φωνή σε ανθρώπους με επαρκή αλλά όχι απαραίτητα άριστη γνώση του οργάνου!

Η βασική ιδέα πίσω από την πρότασή του είναι ότι, όποιο κι αν είναι το παικτικό επίπεδο κάποιου στο ακορντεόν, μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, αν προσαρμόσει ρεαλιστικά το ρεπερτόριο και την εκτέλεσή του στα μέτρα τα δικά του και της φωνής με την οποία συνεργάζεται... 

Τηλέφωνο κρατήσεων για τα σεμινάρια 6948549310.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey