3η Έκθεση Μοντελισμού στη Μυτιλήνη

Μινιατούρες που εντυπωσίασαν

06/05/2014 - 16:31

Με μία μεγάλη συλλογή από αντιπροσωπευτικά δείγματα κατασκευών των μελών του Συνδέσμου, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν λάβει διακρίσεις σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, η 3η Έκθεση Μοντελισμού που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Θέατρο.

Με μία μεγάλη συλλογή από αντιπροσωπευτικά δείγματα κατασκευών των μελών του Συνδέσμου, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν λάβει διακρίσεις σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, η 3η Έκθεση Μοντελισμού που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Θέατρο, εντυπωσίασε τους φαν του είδους, μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης με θέμα «Στατικός Μοντελισμός και Ιστορική αναπαράσταση», υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελλήνων Μοντελιστών (HELMO) και διοργανώτρια αρχή το Σύνδεσμο ΗΕLMO B. Αιγαίου, τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με κεντρικό ομιλητή το βραβευμένο μέλος του Συνδέσμου Νίκο Μάγειρα και θέμα το μοντελισμό ως τέχνη, αλλά και ως εργαλείο εκπαίδευσης.

Το μέλος του Συνδέσμου Δημήτρης Γιασσιάς μάς ξενάγησε στην Έκθεση, όπου αρχικά σταθήκαμε στην αναπαράσταση μιας ναπολεόντειας μάχης, και το «Ε» μίλησε με το δημιουργό της, Αργύρη Αργυρόπουλο, δόκιμο μέλος του Συνδέσμου, ο οποίος έχει δημιουργήσει και εκθέσει βιβλικούς στρατούς: «Είναι κάτι που το ξεκινάς και το βελτιώνεις σταδιακά. Μελετάς την εποχή της μάχης και αναζητάς πληροφορίες για τις στολές και τους στρατούς.

Με την εξάσκηση βελτιώνονται όλοι!»

Εντυπωσιακά ήταν και τα δείγματα κατασκευών που έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το «Φοινικόβαρκο Παναγιούδα» του Νίκου Μάγειρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey