Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στη Λήμνο

Τέσσερις μέρες για τα έργα πολιτισμού

25/10/2013 - 15:25

Τα έργα του πολιτισμού που εκτελούνται στη Λήμνο ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, θα εξετάσει από κοντά η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποιεί από χθες τετραήμερη επίσκεψη στο νησί.

Τα έργα του πολιτισμού που εκτελούνται στη Λήμνο ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, θα εξετάσει από κοντά η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποιεί από χθες τετραήμερη επίσκεψη στο νησί.

Η κ. Μενδώνη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, ενώ επέλεξε να επισκεφτεί νωρίτερα το νησί ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα έργα και τις παρεμβάσεις που εκτελούνται.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς, με τους οποίους θα μιλήσει για τα έργα πολιτισμού που συμπεριλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ, αλλά και τις προοπτικές που έχει το νησί για ένταξη νέων έργων στο πρόγραμμα. Ακόμη, θα συνεργαστεί με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, για τα έργα που εκτελούνται και μέσω των Αστικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί αυτή την περίοδο και το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, είναι οι εργασίες αποκατάστασης στο μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου Ρεπανιδίου. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του, καθώς τελείωσε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του, που αφορούσε στη συντήρηση του τέμπλου, και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει παραδοθεί.

Ένα άλλο σημαντικό έργο είναι η σήμανση αρχαιολογικού περιπάτου με πινακίδες για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο του οποίου θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Μύρινας δίγλωσσες πινακίδες (ελληνικά και αγγλικά) για την ενημέρωση των πολιτών, τόσο για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους, όσο και για τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν από το έργο της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού.

Στο Αρχοντικό Βόντελα
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Λήμνο, η κ. Μενδώνη θα επισκεφτεί και το Αρχοντικό Βόντελα, όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασής του, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα στο κτήριο έχει δημιουργήσει ένα χώρο πληροφόρησης, με πινακίδες οι οποίες δίνουν στον επισκέπτη σημαντικά στοιχεία για όλα τα μνημεία της Λήμνου.

Το Αρχοντικό Βόντελα, που βρίσκεται στους πρόποδες του Κάστρου, θα λειτουργήσει συνδυαστικά με την άλλη μεγάλη παρέμβαση που υλοποιεί το Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου, και αφορά στην τοποθέτηση πινακίδων, καθώς και με τα έργα βελτίωσης πρόσβασης στο Κάστρο Μύρινας και στην Ντάπια. Επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού έχει πραγματοποιήσει έργα συντήρησης των τοιχοποιιών στο Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας και των προϊστορικών τοιχοποιιών Πολιόχνης και προϊστορικής Μύρινας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey