Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε Μητσοτάκη

«Ανύπαρκτες οι προτάσεις του για το νησί»

07/02/2017 - 15:16

Ως ατυχή στιγμή για τη ΝΔ, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί. Χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με ό,τι είπε και κυρίως με ό,τι δεν έκανε, απέδειξε σε όλους και σε όλες ότι η πολιτική του και οι προτάσεις του, τόσο όσον αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και όσον αφορά τα θέματα της ανάπτυξης του νησιού, είναι ανύπαρκτες».

 

Ως ατυχή στιγμή για τη ΝΔ, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί. Χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με ό,τι είπε και κυρίως με ό,τι δεν έκανε, απέδειξε σε όλους και σε όλες ότι η πολιτική του και οι προτάσεις του, τόσο όσον αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και όσον αφορά τα θέματα της ανάπτυξης του νησιού, είναι ανύπαρκτες».

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση εφαρμόζει τα όσα προβλέπονται στην συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό.

Στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ για «φύλαξη των (θαλάσσιων) συνόρων της χώρας», ο ΣΥΡΙΖΑείδε μια έμμεση επιστροφή στην πολιτική της αποτροπής των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στα νησιά. Γι’ αυτό αναφέρει: «Δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι παρά το ότι εκατοντάδες χιλιάδες πέρασαν στις ακτές μας, τα θύματα μεταξύ των προσφύγων ήταν ελάχιστα σε αντίθεση με παλαιότερα όταν η χώρα μας εφάρμοζε πολιτικές “αποτροπής”;».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Μητσοτάκη για αποσυμφόρηση των νησιών, ένα αίτημα ευρύτατης αποδοχής στα νησιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη προς την κυβέρνηση να μην τηρήσει την συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας.

Με έντονο ύφος σχολιάζεται και η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην μπει στο Hot-spot της Μόριας. «Ας αναλογιστούμε τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης και αυτής της δήλωσης του αρχηγού της ΝΔ, πάνω στην εικόνα του νησιού μας, ειδικά σε μια περίοδο που με ψυχραιμία η τοπική κοινωνία προσπαθεί να αναστρέψει τις επιπτώσεις των προσφυγικών ροών, ειδικά στον τουρισμό».

Ανούσιες και πολύ κατώτερες του κυβερνητικού έργου χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τα αναπτυξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λέσβος. Ειδικότερα στο «τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο» του, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσειτο «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Β. Αιγαίο», ενώ στα ζητήματα της τουριστικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει γενικόλογες τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ. Επίσης κατηγορείται η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου πως δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα. Μόλις στην τελευταία παράγραφο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο ζήτημα του ΦΠΑ σημειώνοντας: «Η πλήρης απογοήτευση όμως για τους ακροατές του, ήταν οι δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη για το θέμα του ΦΠΑ. Ο Κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά δεσμεύτηκε σε αυτό που ΗΔΗ δύο φορές μέχρι τώρα, έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δηλαδή στην “παράταση”. Με αυτό τον τρόπο άδειασε τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και εκείνους τους τοπικούς παράγοντες που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν σηκώσει το “κίνημα του ΦΠΑ”».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey