Με... αέρα εν δυνάμει πρωθυπουργού

07/02/2017 - 15:10

Σε πανηγυρικό κλίμα και μέσα σε μία ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σαφώς σε προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη την περασμένη Παρασκευή, με την πολιτική του ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Σε πανηγυρικό κλίμα και μέσα σε μία ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σαφώς σε προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη την περασμένη Παρασκευή, με την πολιτική του ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Με το προσφυγικό πάντα στο επίκεντρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ξανά και ξανά στη «διαχειριστική αδυναμία» της κυβέρνησης, που αντικατοπτρίζεται και γενικότερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του για τη διαχείριση του προσφυγικού: με κυρίαρχη την «αποτελεσματική φύλαξη των εθνικών συνόρων».

Πάνω σε αυτό το πεδίο δε, επιχείρησε να διαχωρίσει τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό, αλλά επαναλαμβάνοντας το ότι είναι «απαράδεκτο όποιος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, να χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός» σε συνδυασμό με την επιλογή του να μην μπει για λόγους ασφαλείας στο Hot-spot της Μόριας, «αγκάλιασε» τελικά τεχνηέντως… όλες τις «φωνές».

Σε γενικότερο επίπεδο τώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέφυγε να αναφερθεί (ξανά) στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αλλά δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση των φόρων εντός διετίας. Συμπερασματικά ο κ. Μητσοτάκης που ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Μυτιλήνη, ότι είχε «αέρα πρωθυπουργού», επανέλαβε αρκετές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το «να φύγουν να ανασάνει η χώρα», καταφέρνοντας με την επίσκεψή του, να (από)δείξει τη συσπείρωση της ΝΔ στο νησί. Ελπίζοντας σε μία ευρύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων με το κλείσιμο της ομιλίας του, που περιλάμβανε και την ευχή πως «οι Έλληνες θα σηκώσουν και πάλι ψηλά το κεφάλι».

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, με τον κόσμο να γεμίζει ακόμα και το φουαγιέ, όπου προβαλλόταν μέσω προτζέκτορα, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως τα πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές, αφού κλείσει η αξιολόγηση και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εκείνος έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ η αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος ήταν ανοιχτή και μάλιστα την υπονόμευσε.

 

«Διαχειριστική αδυναμία»

«Όσα συμβαίνουν εδώ και στα άλλα νησιά, είναι απόδειξη της διαχειριστικής αδυναμίας της κυβέρνησης και δεν μπορεί να φορτώσει τις ευθύνες σε άλλους. Η αποτυχία είναι εξ ολοκλήρου δικιά της», είπε μεταξύ άλλων για το προσφυγικό, τονίζοντας πως τα νησιά σηκώνουν δυσανάλογο βάρος. «Το κόστος για την τοπική κοινωνία είναι αβάσταχτο. Κάποιες αντιδράσεις άρχισαν να είναι ανεξέλεγκτες και καιροσκόποι άρχισαν να στήνουν φάμπρικες -για τα λεφτά ορισμένοι και άλλοι για να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη. Και σήμερα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, που χρησιμοποιήθηκαν, ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Το είδα σε ένα κομμάτι στη Μόρια. Μας κατηγορούσαν για αναλγησία. Κάναμε τα πάντα για να προσφέρουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Απέτυχαν σε όλα τα επίπεδα, απέτυχαν παντού, παρότι έχουν περίπου απεριόριστους πόρους από την Ε.Ε. και παρότι είχαν στην αρχή της προσπάθειας, τουλάχιστον, τη στήριξη των κομμάτων, των τοπικών κοινωνιών και χιλιάδων εθελοντών».

 

«Στήνουν κομματικό σύστημα»

Φεύγοντας από το προσφυγικό κι αφού παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα, εστίασε στα δύο χρόνια της σημερινής συγκυβέρνησης. Που τα χαρακτήρισε ως τα πιο εφιαλτικά της μεταπολίτευσης: «Υποσχέθηκαν διαφάνεια και αξιοκρατία να στήσουν νέο κομματικό κράτος και νέα διαπλοκή. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή των πιο αδύναμων. Η υπερφορολόγηση και οι υπερβολικές εισφορές στραγγαλίζουν την παραγωγική Ελλάδα σήμερα. Οι τράπεζες έχουν υποστεί ασύλληπτη ζημιά από τα capital controls. Στην παιδεία υπάρχει υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Το λέω εδώ που υπάρχει το δυνατό και εύρωστο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην παιδεία ακυρώθηκαν στο βωμό ιδεοληψιών, σημαντικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφισθεί με διακομματική συναίνεση. Η Αριστεία είναι “ρετσινιά”, ότι δεν πρέπει να διεκδικούμε και να αγωνίζονται τα παιδιά μας σκληρά. Στην υγεία, η κατάσταση είναι βαθιά προβληματική και εδώ το σύστημα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος, αφού υπάρχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στήνουν κομματικό σύστημα αναπαράγοντας ό,τι κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Να φύγουν»!

Επιστρέφοντας σε… προεκλογικό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζεται ο τόπος πολιτική αλλαγή. «Να φύγουν, να ανασάνει επιτέλους η χώρα. Η απομάκρυνση Τσίπρα - Καμμένου είναι προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Δεν θα υποσχεθούμε εκατό. Δέκα θα πούμε και δέκα θα κάνουμε. Ο λαός είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια, και μαζί θέλει σχέδιο εξόδου από την κρίση, εθνικής ιδιοκτησίας, πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις του τρίτου προγράμματος». Για να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς τους σχεδιασμούς της ΝΔ για την πιθανή δική της κυβέρνηση, δεσμευόμενος για τη μείωση των φόρων: «στις επιχειρήσεις εντός δύο ετών από το 29% στο 20% και του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Και μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Δεσμευόμαστε για αξιολόγηση στο δημόσιο».

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε με το μήνυμα ότι «ήρθε η ώρα της δικής μας γενιάς, να σηκώσουμε ξανά ψηλά την Ελλάδα. Λέμε, ελάτε μαζί μας, εμπιστευθείτε μας, είμαστε έτοιμοι, είμαστε με τους πολλούς. Οι Έλληνες θα σηκώσουν και πάλι ψηλά το κεφάλι».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey