Ερώτηση από το Κ.Κ.Ε. για την ακτοπλοΐα

29/08/2014 - 14:31

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της διημερίδας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση στο βόρειο Αιγαίο που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη,

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της διημερίδας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση στο βόρειο Αιγαίο που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, κρίσιμη είναι η ερώτηση που έκαναν βουλευτές τού Κ.Κ.Ε. προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο υπουργός ερωτάται σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σύγχρονα πλοία, με εξασφαλισμένα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, με σταθερά, χωρίς καθυστερήσεις, δρομολόγια χειμώνα - καλοκαίρι, που θα εξασφαλίζουν τη μεταξύ τους και με τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα σύνδεση, με φτηνά εισιτήρια.

Οι νησιώτες και οι εργαζόμενοι που επέλεξαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο) για τις διακοπές τους, υπέστησαν την ταλαιπωρία των συνεχών και πολύωρων καθυστερήσεων στα δρομολόγια του πλοίου «European Express», που εκτελεί την άγονη γραμμή σύνδεσης των νησιών αυτών με τη βόρεια Ελλάδα και τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, λέει το Κ.Κ.Ε.. «Οι επιβάτες πέφτουν θύματα της κερδοσκοπίας των εφοπλιστικών εταιρειών και των πολιτικών Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων, που με μια σειρά κανονισμών και νόμων δίνουν το δικαίωμα στους εφοπλιστές να βάζουν υπέργηρα πλοία στις γραμμές αυτές, κανονίζοντας τα δρομολόγια όπως αυτοί θέλουν, με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους», προσθέτει, μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει τις ψηλές τιμές των εισιτηρίων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey