Πρωτότυπη δραστηριότητα από το ΕΠΑΛ Καλλονής και το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Διαδικτυακά «ερτζιανά»

06/03/2014 - 14:45

Στο διαδίκτυο εκπέμπουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής και του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, δημιουργώντας τα δικά τους εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Στο διαδίκτυο εκπέμπουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής και του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, δημιουργώντας τα δικά τους εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο του Ομίλου Δημοσιογραφίας - Μ.Μ.Ε. και Παραγωγής Ραδιοφωνικών Εκπομπών για το σχολικό έτος 2013 - ‘14, οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης δημιούργησαν την τρίτη τους ραδιοφωνική εκπομπή με αφιέρωμα στη μουσική του 20ού αιώνα. Στην τεχνική υποστήριξη της εκπομπής είναι ο φοιτητής του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χαράλαμπος Μακρής, ενώ στις εκπομπές θα συμμετάσχουν και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Η εκπομπή τους, με τίτλο «PPLM Time» («Η ώρα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης»), θα μεταδοθεί αύριο Παρασκευή 7 Μαρτίου από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, στον Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιοφωνικό Σταθμό European School Radio.

Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος καθηγητής Γιώργος Διγιδίκης, οι 15 μαθητές δημιουργούν μόνοι τους το σενάριο και εργάζονται εθελοντικά για την εκπομπή. Πέραν του αφιερώματος στη ροκ μουσική, το οποίο είναι το τρίτο στη σειρά, καθώς η συγκεκριμένη εποχή συναρπάζει τους εφήβους, στα σκαριά έχουν την εκπομπή που θα αφιερώσουν στην τέχνη και τον πολιτισμό της Λέσβου. «Θα ετοιμάσουν σενάριο και θα αναφερθούν από τη Σαπφώ έως τον Αρίονα και σε νεώτερους ζωγράφους και πεζογράφους του τόπου μας», σημειώνει ο κ. Διγιδίκης και αναφέρει: «Τα παιδιά αγκαλιάζουν αυτήν τη δραστηριότητα γιατί αναπτύσσουν τα ίδια αυτά που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον.»

Στην Καλλονή
Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο δήλωσε φέτος και το ΕΠΑΛ Καλλονής, από τα ελάχιστα επαγγελματικά λύκεια της χώρας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, καθώς απαιτεί ιδιαίτερη οργάνωση για την εμπλοκή των μαθητών στον πολιτιστικό αυτό θεσμό. «Προς το παρόν έχουμε συμμετοχή με κοινωνικά μηνύματα και σποτάκια, ενώ ετοιμάζουμε εκπομπές», λέει στο «Ε» ο υπεύθυνος καθηγητής τού ΕΠΑΛ Αχιλλέας Καραμουχτάρης.

Το «Life Radio» ήταν το πρώτο web ραδιόφωνο του Σχολείου κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος. Σκοπός του ήταν η δημιουργία ενός μέσου κυρίως ψυχαγωγικού για τους μαθητές, το οποίο θα τους αποφόρτιζε και θα τους έφερνε πιο κοντά στο Σχολείο. Βέβαια, η ιδέα, ιδιαίτερα ελκυστική για τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ, ήταν ότι θα ακούγονταν όλα τα νέα και οι δραστηριότητες του Σχολείου, τόσο από τις ερευνητικές εργασίες, όσο και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στον «αέρα» βγαίνουν οι μαθητές: Θανάσης Σλουμάτης, Ταξιαρχούλα Πετριτζικλή, Γιώτα Φραντζέσκου, Παράσχος Νανίδης, Χαρά Κόντου, Έντζι Μάνι, Μαρκέλα Διαλεκτού, Δήμητρα Χλιάτζου, Μαρία Πιπίνη, Ξένια Νικολαΐδη, Μαριάνθη Τζοάννου, Νίκος Καριώτης, Έφη Μαρμαρινού, Νίκος Κολάσης, Λευτέρης Τριγώνης, Γεωργία Κεραμιδά, Μαρία Λάμπου, Στάυρος Μπερντένης, Εύα Αντωνοπούλου, Αθανασία Ασπρούδα, Γιάννης Σγουρνιός, Σταύρος Λάμπου.

Οι εκπομπές επίσης ανακοινώνονται μέσα από την σελίδα τού «Life Radio» στο Facebook για το ΕΠΑΛ Καλλονής και από τη σελίδα «Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου», επίσης στο Facebook.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey