Με αφορμή το γνωστό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε σχολείο της Λέσβου

Κουκουλώνοντας;

20/11/2013 - 16:10 Ενημερώθηκε 16/03/2024 - 20:15

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους συγγενείς του 17χρονου που έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας, το γεγονός ότι ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, κατά τη χτεσινή του συνάντηση με τον αδελφό του δεν επικεντρώθηκε στο συμβάν αυτό καθαυτό, αλλά στις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους καθηγητές, ο μαθητής.

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους συγγενείς του 17χρονου που έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας, το γεγονός ότι ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, κατά τη χτεσινή του συνάντηση με τον αδελφό του δεν επικεντρώθηκε στο συμβάν αυτό καθαυτό, αλλά στις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους καθηγητές, ο μαθητής. Όπως καταγγέλλουν συγγενείς του μαθητή, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είπε πως η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι δυσκολίες, θα ήταν να πήγαινε το παιδί σε ειδικό σχολείο.

Η αγανάκτηση προκλήθηκε κυρίως γιατί για τους καθηγητές και τις ευθύνες που αυτοί έφεραν για την εκδήλωση τέτοιου είδους περιστατικών, δεν έγινε λόγος. Αυτό που ειπώθηκε, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς του μαθητή, ήταν ότι ο αδελφός του δε θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία. Δεν έπρεπε επίσης να είχε γίνει καταγγελία στην Εισαγγελία, για να πάρει το γεγονός αυτό τόσες διαστάσεις, εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο - όπως ειπώθηκε - την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αυτό που λέχθηκε πως θα έπρεπε να είχε κάνει ο αδελφός του μαθητή, ήταν να απευθυνθεί στον κ. Κοντάρα για να λυθεί «μεταξύ τους» το συγκεκριμένο ζήτημα ήσυχα, γιατί έτσι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των καθηγητών, αλλά προστατεύεται και το ίδιο το σχολείο, όπως και γιατί κάποια θέματα πρέπει να τα χειρίζονται με λεπτότητα.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα περίπου, σε σχολείο της Λέσβου μαθητές ανάγκασαν συμμαθητή τους να κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του, να κάνει άσεμνες πράξεις και να τον βιντεοσκοπούν, τα δε βίντεο κοινοποιήθηκαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάποιων εκ των τεσσάρων. Τα βίντεο κατέβηκαν την ίδια μέρα που το συμβάν έγινε γνωστό.

Η συνάντηση
Το ραντεβού μεταξύ του αδελφού του 17χρονου και του κ. Κοντάρα είχε προγραμματιστεί για χτες Τρίτη 19 Νοεμβρίου, ενώ μία μόλις μέρα πριν, ειδοποιήθηκε ο πρώτος από τη διεύθυνση του Σχολείου για αυτό. Ο κ. Κοντάρας το μόνο που θέλησε να δηλώσει σε σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός, ήταν ότι «η διαχείριση του θέματος από το Σχολείο είναι πολύ καλή». Παράλληλα προσέθεσε ότι σε συνομιλία του με το μαθητή, του είπε πως για ό,τι χρειάζεται, μπορεί να απευθύνεται στους καθηγητές του ή και στον ίδιο.

Σε ερώτηση του «Ε» προς τον κ. Κοντάρα για το αν μίλησε με το μαθητή για το συγκεκριμένο περιστατικό και αν προκύπτουν διαφορές με την αναφορά του Συλλόγου Διδασκόντων, είπε ότι συνομιλία υπήρξε, χωρίς να αποτυπωθεί το περιεχόμενό της. Όπως ο κ. Κοντάρας ξεκαθάρισε, ο ίδιος δεν αποτελεί ελεγκτικό μηχανισμό.

Οι συγγενείς του παιδιού έχουν εξαγριωθεί κυρίως για το γεγονός ότι από τη συνάντηση, αυτό που ένιωσαν πως προέκυψε ήταν ότι τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να «κουκουλώνονται», να μην παίρνουν τέτοια έκταση. Γιατί διαφορετικά προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey