Πανευρωπαϊκή διάκριση του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στο Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC

Πρώτη θέση για «Τα χρώματα της Φύσης»

13/03/2013 - 14:26

Την 1η θέση στο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο ACSTAC, που διοργάνωνε τις τελευταίες ημέρες το Κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης, απέσπασε το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Την 1η θέση στο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο ACSTAC, που διοργάνωνε τις τελευταίες ημέρες το Κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης, απέσπασε το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Η εργασία των μαθητών με θέμα «Τα χρώματα της Φύσης», διακρίθηκε μεταξύ δεκάδων άλλων εργασιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τον κόσμο που παρακολούθησε το συνέδριο.

To Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC διοργανώνεται από το Κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνει και το Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης ACALC.
Φέτος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου συμμετείχε και το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, μαθητές του οποίου παρουσίασαν την εργασία που «τρέχουν» τους τελευταίους μήνες με το φυσικό τους Στρατή Βαλάκο και τη χημικό Ραλλού Σπανέλλη.

Η εργασία, που είχε ως γενικότερο θέμα της «Τα χρώματα της Φύσης», αφορούσε στην παρασκευή φυτικών βαφών και υλοποιήθηκε από τους μαθητές Ευσταθία Μάντζαρη, Βικτώρια Χατζηχαραλάμπου, Ευσταθία Χατζηχαραλάμπου, Βασιλική Βλουτέλλη, Δανάη Βασιλείου, Μιχαήλ Δεληγιάννη και Ειρήνη Στέργου. Οι έξι πρώτοι παρευρέθηκαν τις μέρες που μας πέρασαν στο Συνέδριο, συνοδευόμενοι από τους δύο καθηγητές τους και παρουσίασαν μόνοι τους την εργασία τους το απόγευμα του Σαββάτου, στον άξονα του Συνεδρίου που αφορούσε στην έκθεση εργασιών (υπήρχαν άλλοι δύο άξονες, που αφορούσαν την παρουσίαση εργασιών σε κοινό και την παρουσίαση αφίσας).

«Στο χώρο υπήρχε κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας περνούσαν από τα σταντ όπου βρίσκονταν οι εργασίες κι έκαναν ερωτήσεις στα παιδιά πάνω στο θέμα που δούλεψαν», είπε χτες μιλώντας στο «Ε» ο κ. Βαλάκος. «Η δική μας εργασία ήταν στον τομέα της Χημείας. Τα παιδιά έκαναν μια πάρα πολύ καλή παρουσίαση κι αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να πάρουν την πρώτη θέση. Οι καθηγητές εσκεμμένα δεν ήμασταν κοντά τους, τα αφήσαμε να σταθούν μόνα τους και οι κριτές εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη θεματολογία, όσο και από την ίδια την παρουσίαση, που ήταν η επιτόπου παρασκευή φυσικών χρωμάτων και η εφαρμογή τους σε υφάσματα. Ένα μέρος του διαγωνισμού βασιζόταν και στο κατά πόσο μπορούσε να αξιοποιηθεί επαγγελματικά η εργασία και θεωρούμε ότι το Κολλέγιο “Ανατόλια” θα τη χρησιμοποιήσει. Και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και το συνάδελφο μαθηματικό Γιάννη Βρουβάκη, που προετοίμασε την ομάδα που συμμετείχε στο Διαγωνισμό Λογικής και την αποτελούσαν οι μαθητές Αναστασία Τσαχιρίδη, Αθανάσιος Κουγιουμτζόγλου, Θεοδώρα Πρωτούλη και Αναστασία Αϊβαλιώτου, που είχαν επίσης πολύ καλή παρουσίαση και κατετάγησαν τρίτοι, έχοντας να συναγωνιστούν λύκεια της χώρας.»

Κατά την παραμονή τους στο Συνέδριο, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και διαλέξεις σημαντικών επιστημόνων ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των θετικών επιστημών, όπως το ΜΙΤ, το CERN κ.ά..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey