Περιβαλλοντική διαχείριση του τουρισμού

16/07/2012 - 15:15

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την ΕΠΤΑ Α.Ε. και άλλους φορείς, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την ΕΠΤΑ Α.Ε. και άλλους φορείς, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων». Η Περιφέρεια και οι προαναφερόμενοι φορείς υλοποιούν στο Βόρειο Αιγαίο και την Κύπρο το πρόγραμμα Carbontour, που στοχεύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Δελφίνια», στο Μόλυβο.

Το Carbontour έχει στόχο τον προσδιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης στα τουριστικά καταλύματα ανά δραστηριότητα και τις αντίστοιχες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η μελέτη αυτή θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν στοχευμένα μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, του λειτουργικού κόστους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα τουριστικά καταλύματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο τα τουριστικά καταλύματα μπορούν να προσδιορίσουν τόσο την ενεργειακή τους κατανάλωση ανά δραστηριότητα, όσο και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και συζήτηση ως προς τα οφέλη τα οποία προκύπτουν για τα τουριστικά καταλύματα από τη συμμετοχή τους σε μία τέτοια δράση. Επιπλέον, θα διανεμηθεί κατάλληλο ενημερωτικό και επεξηγηματικό υλικό με πραγματικά παραδείγματα εφαρμογής του λογισμικού, καθώς και τρόποι ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των τουριστών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey