Ξεκίνησε να λειτουργεί ο θεσμός που έρχεται να δώσει πάντως ασπιρίνη στη συρρίκνωση της αστυνομικής δύναμης στο νησί

Τοπικός Αστυνόμος σε Ερεσό και Μόρια

09/06/2017 - 17:12

Ξεκίνησε από τις αρχές του Ιούνη η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Μόρια και στην Ερεσό, σε ικανοποίηση του αιτήματος του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν ανάδειξης της σημασίας να γίνει κάτι τέτοιο στη Λέσβο από το Δίκτυο Κοινοτήτων της Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εντάσσεται στο περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης και αποτελεί ουσιαστικά τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας, όπου υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία. Ενώ αναδείχθηκε μείζονος σημασίας για τη Λέσβο και ειδικά για την τουριστική περιοχή της Ερεσού και την επιβαρυμένη από τη λειτουργία και του χοτ σποτ περιοχή της Μόριας λόγω της πρόσφατης συρρίκνωσης της αστυνομικής δύναμης στο νησί ελέω του… «αστυνομικού Καλλικράτη».

 

Αρμοδιότητες

Τι είναι όμως ο «Τοπικός Αστυνόμος»; Είναι αυτός που επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει αυτούς σχετικά με τις διαδικασίες ρύθμισης και επίλυσης θεμάτων, που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών, που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, βασική επιδίωξη του θεσμού, σύμφωνα και με την ανακοίνωση για το θέμα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, η ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και κοινωνικού συνόλου, καθώς και η εκπλήρωση της κοινωνικής προσδοκίας για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey