Από την ΕΛΟΡΙΣ

Συλλυπητήριο για τον θάνατο του Νικόλαου Φράγκου

27/12/2023 - 14:29

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ε. εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Προέδρου της, καθ. Φράγκου Νικολάου.

Ο εκλιπών πρόεδρος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου Α.Ε. Οι γνώσεις και η εμπειρία του, όπως σημειώνεται, υπήρξαν καταλυτικές στην σύσταση της εταιρείας.

Ο κ. Φράγκος ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως λέκτορας στο Ohio State University Columbus. Διετέλεσε ακολούθως αναπληρωτής καθηγητής στο HOFSTRA University της Νέας Υόρκης. Στην Νέα Υόρκη εργάστηκε και ως αναλογιστής (senior actuary). Υπήρξε καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1991, ενώ το διάστημα 2012-2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος. Ο κ. Φράγκος τα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Διατμηματικού Προγράμματος στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη. Από το 2010 έως το 2014 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων. Το 2015 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και από το 2000 έως το 2010 ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων Αναλογιστών.

Έχει δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στους τομείς της Ασφαλιστικής Επιστήμης και της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, ενώ το έτος 2002 έλαβε διάκριση καλύτερου δημοσιευμένου ερευνητικού άρθρου από την Ένωση Αναλογιστών Αμερικής για το άρθρο Optimal Bonus – Malus Systems. Συνέβαλε καθοριστικά στην διαχείριση του μεγάλου προβλήματος για την χώρα που αφορά το συνταξιοδοτικό σύστημα. 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του»  καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey