Το μήνυμα του ΠΒΑ, Κώστα Μουτζούρη

Έφυγε ο καθηγητής Νίκος Φράγκου

22/12/2023 - 16:41 Ενημερώθηκε 22/12/2023 - 17:10

Η Περιφερειακή Αρχή, εκφράζει με ανακοίνωσή της τη βαθύτατη θλίψη τον θάνατο του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Νίκου Φράγκου.

Ο εκλιπών υπήρξε άξιο στέλεχος της οικονομικής και πολιτικής σκηνής,  καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Περιφερειάρχης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Νίκος Φράγκος ήταν καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως λέκτορας στο Ohio State University Columbus.

Διετέλεσε ακολούθως αναπληρωτής καθηγητής στο HOFSTRA University της Νέας Υόρκης. Στην Νέα Υόρκη εργάστηκε και ως αναλογιστής (senior actuary).

Ο Ν. Φράγκος το 2015 διετέλεσε γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού διατμηματικού προγράμματος στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη.

Δύο σημαντικές βοήθειες προς τον ασφαλιστικό κλάδο ήταν οι προσπάθειες του Νίκου Φράγκου να καθιερωθεί ο φιλικός διακανονισμός και να επιτραπεί η συνεργασία του ασφαλιστικού κλάδου με τραπεζικά ζητήματα όπως τα αμοιβαία κεφάλαια. Ήταν σημαντική η συνεισφορά του στις προσπάθειες που έκανε ο Δημ. Κοντομηνάς με τις τότε κυβερνήσεις για να ανοίξουν νομοθετικές ρυθμίσεις που ήθελαν οι υπουργικές αποφάσεις και ο Νίκος Φράγκος ήταν σε κυβερνητικά επιτελεία ως αρμόδιος καθηγητής και σύμβουλος. Σημαντική ήταν και η προσφορά του στα διοικητικά συμβούλια της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey